Forsinkelsen av Galaxy Note 7 rammer også norske brukere.
Forsinkelsen av Galaxy Note 7 rammer også norske brukere. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Samsung forsinker utsendelsene av Galaxy Note 7

Gjelder også norske brukere.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det er ingen tvil om at Samsungs nye brettmobil er gode saker, som vi også ettertrykkelig konkluderte med i vår test. Nå viser det seg imidlertid at telefonen visstnok har tekniske problemer som har ført til at Samsung har forsinket utsendelsene.

Galaxy Note 7.
Galaxy Note 7. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Selskapet har bekreftet overfor nyhetsbyrået Reuters at de skal foreta ytterligere kvalitetssikring av Galaxy Note 7-telefonen, noe som fører til at utsendelsene vil bli noe utsatt.

Forsinkelsen gjelder også norske brukere. Dette får vi bekreftet fra en av våre lesere, som hadde forhåndsbestilt en Galaxy Note 7: 

– Jeg har en bestilling inne hos Komplett og den er blitt stoppet. Akkurat pratet med Komplett om det, og de vet foreløpig ingenting, skriver Tor Torkveen i en epost til Tek.no. 

Samsung Norge ønsker ikke å si et pip om situasjonen. Da vi spurte Samsungs salgssjef i Norge, Stig-Ove Langø, fikk vi bare dette til svar: 

– Vi utfører ekstra kvalitetstester, noe som kan utsette salgsstart på Note 7 i noen markeder.

Brukere skal ha opplevd batteritrøbbel

Samsung oppga ingen spesifikk grunn for kvalitetstestingen, men som Reuters peker på har medier i hjemlandet visstnok rapportert om brukere som har opplevd at batteriet i telefonen eksploderer. Galaxy Note 7 ble lansert i Sør-Korea tidligere denne måneden.

Samsung skal visstnok foreta ekstra testing av sin nye brettmobil Galaxy Note 7.
Samsung skal visstnok foreta ekstra testing av sin nye brettmobil Galaxy Note 7. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Det er uvisst hvor utbredt dette problemet er, og hvorvidt dette er årsaken til at Samsung har bestemt seg for å foreta ytterligere testing av telefonen. Det er heller ikke kjent hvor lang utsettelse det er snakk om.

Kan få store konsekvenser

Galaxy Note 7 har ennå ikke fått en spesifikk, norsk lanseringsdato, men er ventet å dukke opp i europeiske butikkhyller i begynnelsen av september, og skulle altså dermed være rett rundt hjørnet. 

Som Reuters peker på kan kvalitetsproblemer med Note 7 få potensielt alvorlige konsekvenser for Samsung, som er avhengig av godt salg av den nye modellen etter å ha opplevd kraftig nedgang i overskuddet den siste tiden og sviktende salg av Galaxy S6 i fjor.

Da vi testet mobilen opplevde vi ingen problemer: 
TEST: Samsung Galaxy Note 7 er omtrent så heftig en mobiltelefon kan bli »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen