(Bilde: Amobil.no)

Samsung fikser alvorlig sikkerhetshull

Mange av Samsungs toppmodeller er utsatt for skadelig programvare.

Et sikkerhetshull som ble avdekket forrige uke kan gjøre det mulig å ta kontroll over arbeidsminnet (RAM) på mobiltelefoner med Samsungs Exynos-prosessor, og gi angriperen såkalt root-tilgang, det vil si full administratortilgang.

Nå bekrefter Samsung overfor nettstedet AndroidCentral at de jobber med en programvareoppdatering som skal fjerne sikkerhetshullet.

Mange kjente modeller utsatt

Det er foreløpig bare Exynos 4210 og 4412 som skal være berørt av feilen. Enheter som skal være utsatt er enkelte Galaxy S II-modeller, internasjonale modeller av Galaxy S III, Galaxy Note, Galaxy Note II og Galaxy Tab 2. Note 10.1 og Samsung Galaxy Camera skal også være utsatt, ifølge Cnet.

For øyeblikket er det ingen kjente apper i omløp som utnytter sikkerhetshullet. Men XDA-medlemmet "alephzain", som oppdaget hullet, advarer mot mulighetene – og har laget en app som demonstrerer hva som er mulig.

François Simond i Project Voodoo har allerede laget en uoffisiell fiks som ikke krever at du rooter telefonen før du installerer den. Du finner den her (vi har ikke testet denne selv).

Les også vår guide: Ni tips som sikrer mobilen din

(Kilder: AndroidCentral og Cnet)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen