Samsung-fabrikk utsatt for gigantisk ran
(Bilde: Kobby Dagan/Shutterstock.com)

Samsung-fabrikk utsatt for gigantisk ran

Tyvene stakk av med produkter verdt over 200 millioner kroner.

Det meldes nå at en av Samsung Electronics fabrikker har blitt utsatt for et omfattende ran. Ranerne fikk med seg enorme mengder elektroniske produkter, blant annet mobiltelefoner og datamaskiner.

Som nyhetsbyrået Reuters rapporterer befinner fabrikken seg i byen Sao Paulo, Brasils største by.

Ifølge brasiliansk politi bestod ransutbyttet av så mye som 40 000 Samsung-produkter til en anslått verdi på rundt 36 millioner dollar, det vil si rundt 220 millioner norske kroner.

Brukte syv trailere

Ranerne, som var bevæpnet, holdt rundt 100 arbeidere ved fabrikken som gisler i fire timer mens de lastet opp hele syv trailere med produkter. Gjerningspersonene er ennå på frifot.

Ranet skal ha vært svært godt planlagt og ble utført ved å først kapre en buss som ble brukt av de ansatte ved fabrikken. Etter at de ankom fabrikken skal ranerne deretter ha avvæpnet sikkerhetsvakter, samlet alle de ansatte og sørget for at ingen kunne kommunisere med omverdenen.

Senere skal ranerne ha sluppet ytterligere 13 medsammensvorne i flukt-trailere inn i fabrikken, før de altså startet lastingen av kjøretøyene mens de kommuniserte med hverandre via mobiltelefoner og radioer.

Samsung har sagt at de samarbeider tett med politiet og at de vil gjøre sitt beste for å forhindre at noe lignende skjer igjen. På nåværende tidspunkt har politiet ikke klart å identifisere noen av gjerningspersonene.

Samsung skal nå droppe plasma-TV-er:
Det betyr at teknologien nesten er helt død »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen