Samsung erkjenner SSD-problem
(Bilde: Varg Aamo, Hardware.no/Shutterstock 134573030)

Samsung erkjenner SSD-problem

Lover å se nærmere på den kraftig reduserte ytelsen.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Samsung har god erfaring med å lage SSD-er og har de siste årene nytt godt av skryt fra både kunder og profesjonelle testere. Forrige måned viste det seg imidlertid at enkelte av selskapets forbruker-SSD-er slet kraftig med ytelsen etter bare kort tids bruk. 

Èn ble oversett

Innen få dager var Samsung på banen og lovet en oppdatering som skulle ordne opp i den labre ytelsen for deres 840 EVO SSD-er.

Det tok imidlertid ikke lang tid før også 840-eierne begynte å oppleve elendig ytelse på sine enheter, men Samsung hadde bare innrømmet at 840 EVO-enhetene var rammet av feil – en modell med helt annet minne og oppbygning enn 840.

Nå har 840-eiernes misnøye likevel klart å nå Samsung. Til Computerbase innrømmer nemlig selskapet det kundene deres har hevdet lenge, nemlig at også 840-modellen har ytelsesproblemer.

Løsningen er på vei

– Gjennom tilbakemeldinger har vi blitt kjent med at 840 kan oppleve lavere overføringshastigheter enn spesifisert. Spesialistene våre er nå i gang med å analysere relevante SSD-modeller for å utarbeide en løsning så raskt som mulig, skriver Samsung til Computerbase.

Selskapet har allerede snekret sammen en fastvareoppdatering til sine SSD-er i 840 EVO-serien. Denne skal sørge for at nye kunder ikke skal få ytelsesproblemer med sine lagringsenheter. Denne hjelper imidlertid ikke de som allerede sitter med sirupstrege 840-lagringsenheter.

Samsung kan samtidig berolige eiere av 840 Pro og 850 Pro-modellene med at disse er bygget på helt andre måter og ikke vil bli utsatt for samme problem som resten av 840-familien.

Slet med labre overføringshastigheter

Eieren av en Samsung 840-SSD har her målt hvordan SSD-en har mistet farten over flere uker.
Eieren av en Samsung 840-SSD har her målt hvordan SSD-en gradvis har mistet farten over flere uker.

I våre tester både leste og skrev Samsungs SSD-er i 840 EVO-serien data med hastigheter på respektable 550 MB/s. Etter bare et par måneder i bruk opplevde imidlertid enkelte forbrukere at denne duppet helt ned til 20 MB/s.

En dag kan SSD-en din også stryke med:
Slik utsetter du dødsdagen til SSD-en din (Ekstra) » 

Om du ikke vil vente på en kur for tregheten kan du gjennoppnå full hastighet ved å defragmentere SSD-en. Dette er likevel ikke anbefalt for SSD-er siden det bruker mange verdifulle lese/ skrive-sykluser i prosessen. En SSD har nemlig et tak på hvor mange ganger man kan lese og skrive til den, før du risikerer at den feiler. Sannsynligheten er selvsagt også til stede for at du må gjenta prosessen igjen innen kort tid.

De elendige hastighetene sees tydeligst når brukere jobber med filer som er et par måneder gamle. Helt nye data både skriver og leser nemlig problemfritt. 

Les om teknologien Samsung bruker for å forlenge levetiden til SSD-ene sine i vår test av 840 EVO »

(Kilder: Sweclockers

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen