Tre av ti solgte smartmobiler i årets første kvartal kom fra Samsung. (Bilde: Amobil.no)

Samsung dobbelt så store som Apple i første kvartal

Mobilstatistikken er fortsatt ikke hyggelig lesning for Nokia.

For noen år siden var Nokia den klart største mobilprodusenten. Nokia er fortsatt store, når man tar med enklere modeller, men for smartmobilene er det Samsung som gjør det aller best om dagen. Så godt faktisk at tre av ti solgte smarttelefoner var en Samsung i årets første tre måneder.

Samsungs smartmobiler hadde en markedsandel på 29,6 prosent globalt i årets første kvartal. Det er omtrent på stedet hvil, sammenliknet med fjorårets 29,7 prosent.

Selv om Nokia har iverksatt en stor snuoperasjon med sine nye Lumia-modeller, er selskapets smarttelefoner fortsatt forsvinnende små globalt – og sammenlikner man årets første kvartal med hele fjoråret gikk Nokia faktisk ned 0,8 prosent i markedsandel, og landet på 4,4 prosent markedsandel.

Les også: Nå er Samsung større enn Nokia

Kraftig nedgang for Apple

Heller ikke Apple har grunn til å juble. I 2012 hadde de en global markedsandel på 18,8 prosent. I årets første tre måneder tok Apple bare 15,3 prosent av smartmobil-kaka. Dermed må elektronikkgiganten fra Cupertino notere en nedgang på 3,5 prosent i markedsandel blant smarttelefonene.

Det er små variasjoner blant de andre mobilprodusentene, mens den store grå massen DRAMeXchange har døpt «others» øker sterkt. I denne gruppen finner man selsaper som for eksempel Oppo og Meizu. Disse mindre selskapene tok til sammen nesten en fjerdedel av det globale smarttelefonmarkedet i de første månedene av 2013.

DRAMeXchange er en del av analyseselskapet TrendForce. Analysen av årets første tre måneder er ikke lystig lesning for Nokia og Apple.
DRAMeXchange er en del av analyseselskapet TrendForce. Analysen av årets første tre måneder er ikke lystig lesning for Nokia og Apple.Foto: DRAMeXchange

(Kilde: androidauthority.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen