Samsung bytter sjefsdesigner
(Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no)

Samsung bytter sjefsdesigner

Har fått kritikk for Galaxy S5.

Samsung har fått kritikk for å ha vært lite innovative i designet av flaggskipet Samsung Galaxy S5. Nå tar selskapet grep, og skifter ut sjefen for designteamet.

Inn kommer 42 år gamle Lee Min-hyouk, direktør for design i Samsung og den som hadde ansvaret for designet av Samsung Galaxy S3. Ut går Chang Dong-hoon, som skal ha tilbudt seg å fratre sin stilling i forrige uke, skriver Reuters.

Chang skal nå fokusere på å lede designstrategi-teamet. Dette teamet skal fokusere på den langsiktige designstrategien på tvers av alle Samsungs produktkategorier.

Den perforerte baksiden på Samsung Galaxy S5 er blitt sammenlignet med et plaster.
Den "perforerte" baksiden på Samsung Galaxy S5 er blitt sammenlignet med et plaster.Foto: Finn Jarle Kvalheim, Amobil.no

Ungt stjerneskudd tar over

Lee ble den yngste direktøren i Samsungs historie i 2010 etter å ha designet selskapets Galaxy-portefølje, et design som i stor grad får æren for at Samsung i dag selger dobbelt så mange smarttelefoner som erkekonkurrent Apple.

Samtidig har Samsung ligget i rettslig konflikt med nevnte Apple siden lanseringen av Galaxy-serien, siden Apple mener at Samsung har kopiert både design og brukeropplevelse grovt fra Apple.

Samsungs Galaxy S5 har jevnt over fått kritikk for å være lite innovativ, både hva gjelder maskinvare og design. Wall Street Journal gikk så langt som å sammenligne den gullfargede utgaven med et plaster.

Lee kom opprinnelig inn i selskapet som bildesigner, da han jobbet på det lite suksessrike samarbeidsprosjektet mellom Samsung og franske Renault.

Les mer: Her skal de teste 5G

Kilde: Reuters

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen