Samsung bygger inn Steam Link i sine nye TV-er
(Bilde: Valve)

Samsung bygger inn Steam Link i sine nye TV-er

Da kan du slippe å ha PC-en i stua.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Under sin utviklerkonferanse annonserte Steam at de nå vil samarbeide med Samsung rundt koreanerens kommende Smart-TV-modeller. Planen er å integrere teknologi som lar deg spille uten å måtte ha en PC i stuen. 

 

Steam Link-teknologien har allerede vært på markedet siden slutten av 2015 i form av en dedikert Steam-boks, etter at den ble avslørt tidligere på året.

Med Samsungs framtidige TV-er vil du slippe mellomleddet, og du vil kunne strømme spillinnholdet direkte til skjermen fra PC-en din. 

Kan bli visst frem allerede i januar

Samsungs neste toppmodell kan få Steam Link. På bildet ser du årets toppmodell, KS9505.
Samsungs neste toppmodell kan få Steam Link. På bildet ser du årets toppmodell, KS9505. Foto: Ole Henrik Johansen / Tek.no / Valve

Det er altså kommende Samsung-TV-er som får Steam Link innebygget, men verken Steam eller Samsung vil si noe mer om hvor og når den første TV-en vil være på plass. 

Første mulighet vil i så fall bli CES-messen som dras i gang i starten av januar 2017, hvor Samsung har hatt for vane å vise frem sine nye toppmodeller. Og sjansen for at det blir nettopp et flaggskip som får denne funksjonen først er nok stor – og at billigere modeller vil få støtte med tiden. 

Kan allerede kjøpes som egen boks

Slik ser Steam Link-boksen ut i dag.
Slik ser Steam Link-boksen ut i dag. Foto: Valve

Som nevnt så selges allerede Steam Link som et separat produkt, hvor du altså kan hekte denne boksen på en hvilken som helst TV. Løsningen gjør at du ikke trenger å ha en PC stående i stuen din for å kunne spille på storskjermen.  

Boksen koster rundt 50 amerikanske dollar, altså rundt 450 norske kroner, før du legger til frakt og moms. 

Den lille overføringen takler opptil 1080p-oppløsning, og du kan i teorien kjøre alt trådløst over samme hjemmenettverk gitt at nettverket ditt er modent for det. Ellers er det også mulig å kjøre overføringen via kabel, som er det sikreste alternativet du har. 

Ikke sikker på hva Steam OS er ? 
Her kan du lese mer om teknologien (Ekstra) »

(Kilde: Twitter, Gamespot

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen