(Bilde: shutterstock.com)

Samsung bryter alt samarbeid etter barnearbeid-beskyldninger

Selskapet sier de skal undersøke saken grundig.

China Labor Watch, som holder til i New York, hevdet i forrige uke at Shinyang Electronics i Dongguan ansetter barn til produksjon av Samsung-produkter. Aldersgrensen for å arbeide i Kina er 16 år.

I tillegg meldte Androidauthority.com at arbeiderne skal ha jobbet over 11 timer om dagen uten overtidsbetaling eller sosialt sikkerhetsnett. De skal også ha blitt avskjediget uten noen form for erstatning så snart etterspørselen fra Samsung avtok. 

Nå melder Samsung at de har stoppet alt samarbeid med underleverandøren, i påvente av en intern granskning. Det koreanske selskapet skal allerede ha oppdaget kritikkverdige forhold, og selskapet lover at om de oppdager barnearbeid, vil de bryte alt samarbeid.

Nulltoleranse

Selskapet har også tidligere blitt beskyldt for bruk av barnearbeid. I 2012 hevdet Samsung at de hadde nulltoleranse for praksisen. Den gangen kunne cnet.com også rapportere følgende uttalelse fra selskapet:

—Vi undersøker og utvikler virkemidler som vil eliminere ulovlig overtidsjobbing innen slutten av 2014.

Den gangen var det 249 leverandører å holde styr på.

Regelmessige kontroller

Samsung utfører rutinemessige undersøkelser av alle leverandører for å avdekke ulovlige forhold. Ifølge selskapet selv ble det ikke oppdaget barnearbeid hverken i mars og august 2013, eller i juni 2014. Likevel vil de undersøke dette nærmere, skriver selskapet.

Hittil har Samsung praktisert intervjuer med personlig oppmøte, benyttet egne apparater for avsløring av falske identifikasjonskort, strenge retningslinjer for ansettelser og en ansiktsgjenkjennelse-teknologi for å hindre ansettelser av barn. 

Videre hevder selskapet at de produserer 90 prosent av sine egne produkter. Samtlige av Samsungs egne fabrikker skal formodentlig følge rettferdig arbeidspraksis.

Samsung presenterte nylig regnskapstallene:
En fjerdedel av inntektene har tørket vekk »

(Kilder: androidauthority.com, cnet.com)

 

 

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen