Samsung slår Intel på målstreken – blir først ute med 10 nanometers prosessorer
(Bilde: Intel)

Samsung slår Intel på målstreken – blir først ute med 10 nanometers prosessorer

Vil trolig benyttes i Snapdragon 830.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Det lå en stund i kortene at Intel ville bli først ute med å krympe prosessorteknologien ned til 10 nanometer, men nå ser det sannelig ut til at Samsung har slått dem. Selskapet melder nemlig i en pressemelding at de skal starte masseproduksjon av industriens første 10-nanometersbrikker.

De nye brikkene baserer seg på den såkalte FinFET-teknologien, som allerede benyttes i både Exynos- og Snapdragon-mobilbrikkene.

Vesentlig bedre ytelse og strømforbruk

De ferske 10-nanometersvariantene skal ifølge Samsung by på ytterligere tekniske og designmessige forbedringer sammenlignet med den eksisterende 14-nanometersplattformen. 

Den nye 10-nanometersteknologien skal trolig brukes i Snapdragon 830-brikkene, som igjen trolig skal brukes i oppfølgeren til Galaxy S7.
Den nye 10-nanometersteknologien skal trolig brukes i Snapdragon 830-brikkene, som igjen trolig skal brukes i oppfølgeren til Galaxy S7. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Forbedringene skal innebære opptil 30 prosent bedre arealeffektivitet, som igjen skal bety 27 prosent høyere ytelse og 40 prosent lavere strømforbruk.

Det er ikke bekreftet hvor den nye 10-nanometersteknologien vil komme først. Som det koreanske nettstedet ET News rapporterte nylig har Qualcomm imidlertid overlatt produksjonen av den kommende Snapdragon 830-produksjonen til Samsung, en brikke som er ventet å være basert på nettopp 10-nanometersplattformen.

Kommer trolig i Galaxy S8

Snapdragon 830 er ennå ikke offisielt bekreftet, men skal etter alt å dømme dukke opp i Galaxy S8-telefonen, som også kun er på ryktestadiet ennå. 

Det var opprinnelig Intel som var ventet å krympe prosessorteknologien ned til 10 nanometer med etterfølgeren til 14-nanometersarkitekturen Skylake, kalt Cannonlake. Allerede i fjor sommer kom det imidlertid frem at Intel utsette Cannonlake, og i stedet lansere enda en 14-nanometersvariant, nylig lanserte Kaby Lake

Samsung oppgraderte nettopp Surface-konkurrenten sin: TabPro S har fått mye mer minne og lagringsplass »

(Via Engadget)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen