(Foto: Shutterstock.com)
(Foto: Shutterstock.com)

Samsung blåser i patenter med vilje

– Det har vært deres strategi hele tiden.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Vanity Fair har publisert en inngående granskning av Samsung og de tilsynelatende endeløse søksmålene mellom det gigantiske sør-koreanske selskapet og Apple. Samsung har gang på gang benyttet ny patentert teknologi uten å betale for det.

- Samsung har aldri sett et patent de ikke har tenkt de kanskje skulle bruke, uansett hvem det måtte tilhøre, sier Sam Baxter, en tidligere advokat for Samsung. - Jeg representerte Ericsson, og de kunne ikke lyve om det så gjaldt liv eller død. Jeg representerte Samsung og de kunne ikke si sannheten uansett om det gjaldt liv eller død, fortsetter han.

Apple saksøkte Samsung for første gang i 2010. Siden den gang har det vært et sirkus uten like. Samsung har hittil måttet betale Apple over en milliard dollar, tilsvarende drøyt seks milliarder norske kroner i erstatning.

Samsung vinner likevel

Skribenten Kurt Eichenwald, kjent for sin undersøkende journalistikk, forklarer i Vanity Fair at Samsung kaprer store markedsandeler ved hjelp av andres teknologiske løsninger. Rettssakene og milliardutbetalingene er gode investeringer. Apple har fortsatt ikke helt lykkes i å stoppe kopieringen av iPhone og iPad. 

Det er nemlig slik at juridiske ting tar tid, en kjempefordel for Samsung innen så raskt utviklende områder som smarttelefoner og nettbrett. I løpet av perioden det tar for eieren av et patent å saksøke, gå gjennom rettsystemet og nå et forlik, har allerede Samsung lansert og solgt haugevis av produkter

Kjent taktikk

Apple er ikke det første firmaet som Samsung har kopiert. I 2007 saksøkte Sharp dem for kopiering av deres patenterte LCD-teknologi. Sharp vant omsider rettssaken nesten tre år senere. Samsung måtte da stoppe salget av de aktuelle produktene, men hadde allerede nådd 23,6 prosent av det globale TV-markedet mens Sharp hadde blitt mer enn halvert til magre 5,4%.

Les også: Samsung suveren på nett og mobil 

(Kilder: idg.se, vanityfair.com)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen