Flere arbeidere på en av Samsungs fabrikker skal ha fått blodkreft. Nå betaler selskapet erstatning. (Illustrasjonsfoto)
Flere arbeidere på en av Samsungs fabrikker skal ha fått blodkreft. Nå betaler selskapet erstatning. (Illustrasjonsfoto) (Bilde: iStockphoto)

Samsung betaler kreft-erstatning

Sier unnskyld, men innrømmer ikke ansvar for at arbeidere fikk blodkreft.

Mange av arbeiderne som har jobbet med å produsere databrikker til Samsungs produkter, har blitt syke av blodkreft og andre dødelige sykdommer.

Nå går selskapet med på å betale erstatning, og Samsungs toppsjef Kwon Oh-hyun beklager til de rammede og deres familier. Imidlertid innrømmer ikke selskapet noe skyld eller ansvar, skriver BBC.

Produksjon av kretskort og prosessorer innebærer at arbeiderne er i kontakt med både tungmetaller og kjemikaler. Etter at flere arbeidere ble syke, har Samsung iverksatt undersøkelser som ikke har funnet faktorer i arbeidsmiljøet på fabrikkene som kan gi blodkreft eller andre alvorlige sykdommer.

Både tungmetaller og kjemikaler går med i produksjon av en mobiltelefon.
Både tungmetaller og kjemikaler går med i produksjon av en mobiltelefon.Foto: Samsung

Betaler for å unngå negativ omtale

For å unngå en rettssak med påfølgende ødeleggende publisitet, har likevel Samsung valgt å betale erstatning til de etterlatte.

Et eget ombud skal overse tildelingsprosessene, og Samsung har forpliktet seg til å utbetale de summene ombudet fastslår at er rimelige.

I løpet av de siste seks årene skal 40 Samsung-arbeidere ha meldt inn krav mot selskapet etter at de skal ha blitt syke i forbindelse med jobb.

I hjemlandet har Samsung allerede fått mye negativ omtale på grunn av de mange krefttilfellene. Blant annet er det laget en prisbelønt dokumentar om de to som skal ha blitt syke, og flere familier har gått til sak mot selskapet.

Les mer: Samsung bytter sjefsdesigner

Kilde: BBC

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen