(Bilde: Samsung/shutterstock)

Samsung beskyldt for å jukse på ytelsestester

Grafikkortet overklokket seg selv så fort testprogrammet ble startet.

Vi vet alle at Samsungs nye flaggskipmobil, Galaxy S4, er en skikkelig råtass på ytelsestester. Den kommer stadig vekk godt ut sammenligningstester i benchmark-programmer, noe som naturlig nok blir brukt for å promotere mobiltelefonen. 

Nå har imidlertid nettsiden AnandTech avslørt at resultatene kanskje er for gode. De oppdaget at i en rekke benchmarkprogrammer, som blir brukt for å teste ytelsen til mobiltelefonen, kjørte GPU-en, altså selve grafikkprosessoren, med en høyere klokkefrekvens enn den vanligvis kan oppnå ved vanlig bruk. 

Høyere ytelse til benching, men ikke ellers

Avvikene i GPU-ens klokkefrekvens skal gjelde den internasjonale modellen av Galaxy S4, som er utstyrt med den åttekjernede Exynos 5-brikken. Benchmarkprogrammer som GLBenchmark 2.5.1, Quadrant og AnTuTu kunne alle kjøre med en GPU-klokkefrekvens på 532 MHz, som er omtrent 11 prosent over den vanlige klokkefrekvensen på 480 MHz.

Med tanke på at GPU-en altså yter bedre i benchmarkprogrammer enn til vanlige oppgaver, peker Anandtech på at det kan gi et skjevt inntrykk av hvor god mobiltelefonen faktisk yter sammenlignet med andre konkurrenter. 

Samsung nekter

I et svar til The Verge stiller Samsung seg uforstående til påstandene, og sier de aldri har laget noe spesifikt verkøy for å få høyere benchmark-resultater. De sier også at under normale forhold kan Galaxy operere med en klokkefrekvens på 533 MHz, men at det bare gjelder fullskjermapplikasjoner. 

— Applikasjoner som kamera, nettleser, videoavspiller og benchmark-prgorammer er klassifisert som applikasjoner som krever ekstre høy ytelse, skriver Samsung.

Vi ble mektige imponerte over Samsungs nye flaggskip:
Les vår test av Galaxy S4 »

(Kilder: AnandTech, The Verge, 2)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen