Samsung Galaxy Note 7 har batteriproblemer.
Samsung Galaxy Note 7 har batteriproblemer. (Bilde: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no)

Samsung bekrefter problemer med batteriene på Galaxy Note 7 og stanser salget

Skyldes en sjelden produksjonsfeil, ifølge Samsung.

For litt siden kunne vi melde at Samsung skulle forsinke salget av sin nye brettmobil Galaxy Note 7, men uten ytterligere kommentarer fra selskapet. I en fersk pressemelding har Samsung nå bekreftet at salget midlertidig stanses.

Årsaken er at selskapet har fått rapporter om problemer med batteriene til telefonen, og er nå i ferd med å gjennomføre omfattende undersøkelser sammen med leverandørene for å identifisere de batterimodellene som er berørt.

Skyldes sjelden produksjonsfeil

I en epost til Tek.no forteller Samsung at batteriproblemene skyldes en sjelden type produksjonsfeil som kan føre til overoppheting av batteriene.

Samsung Galaxy Note 7.
Samsung Galaxy Note 7. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

– Basert på våre undersøkelser har vi sett at det er et problem med battericellen og at visse batterier blir overopphetede når anoden og katoden kommer i kontakt, noe som er en svært uvanlig produksjonsfeil, sier kommunikasjonssjef i Samsung Nordic, Hanna Brenner, til Tek.no.

Vil erstatte utsendte telefoner

Selskapet har per 1. september fått inn 35 rapporter om problemet på verdensbasis, og har ikke uttalt seg om hvor stort de mener omfanget kan være.

Det er heller ikke kjent hvor lenge salget av Galaxy Note skal stanses som følge av batteriproblemene. Samsung kan for øvrig opplyse om at alle som allerede har mottatt sin telefon vil få den erstattet i løpet av de neste ukene, uten at det er helt klart om dette gjelder alle kunder.

Huawei har også nylig lansert en stor telefon: Nova Plus er en gigatelefon til budsjettpris »

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen