Samordnet navnesystem for virus

En gruppe som kaller seg "The Common Malware Enumeration" (CME) har tatt på seg oppgaven å foreslå et samordnet navnesystem for datavirus som dukker opp verden rundt. Hensikten er å redusere forvirring rundt datavirus som spres på Internett. Det er organisasjonene US-CERT og MITRE som står bak CME. Styret i CME har representanter fra selskaper som Computer Associates, F-Secure, ICSA Labs, Kaspersky, McAfee, MessageLabs, Microsoft, Norman, Sophos, Symantec og Trend Micro.

Dagens praksis er at antivirusprodusenter finner på navn på datavirus mer eller mindre uavhengig av andre produsenter. Dette betyr at samme datavirus kan ha forskjellige navn hos ulike produsenter. CME-gruppen foreslår at virus får et navn av typen CME-N hvor N er et unikt nummer for et datavirus. Se noen eksempler på nettsiden cme.mitre.org. Det er ikke meningen at CME-N skal erstatte et navn som de ulike antivirusprodusenter finner på, men kan brukes i en felles indeks over datavirus.

Ikke alle er like begeistrert over nye forslaget fra CME. David Perry hos Trend Micro mener systemet skaper enda mer forvirring. De som støtter CME mener derimot at det er bra med en felles navnesystem for datavirus. Larry Bridwell hos ICSA Labs mener CME ikke er perfekt men at dette er den riktige veien å gå. Les mer om CME og navneforslaget på cme.mitre.org.

Kilde: theregister.co.uk

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen