Sammenrullbart i 2005?

Den fleksible nyvinningen består av en spesiell type plast som er i stand til å vise bevegelige bilder, noe som absolutt lover bra for mobilindustrien framover. En slik skjerm utfyller nemlig de aller fleste drømmekriteriene man kan tenke seg.

I tillegg til å være mikrotynne og ikke veie mer enn et vanlig papirark i samme størrelse, vil skjermen være både uknuselig og strømsparende. Et stort problem i dagens mobiltelefoner er nemlig at skjermene som brukes forkorter batterikapasiteten betydelig, samtidig som de vanligvis er det første som går i stykker hvis man skulle miste mobiltelefonen i bakken.

Ved å utstyre mobiltelefoner med sammenrullbare skjermer vil man også kunne lage mye mindre enheter med mye større skjermer. Tanken er at man kan beholde skjermen sammenrullet når telefonen ikke er i bruk, for så å trekke den ut av en hylse når man har behov for å lese meldinger og lignende.

Foreløpig har selskapet bare vist frem svart/hvitt-skjermer, men etterhvert som utviklingen går videre er det høy sannsynlighet for at skjermene blir i stand til å vise farger. Philips har i den anledning startet en egen avdeling dedikert til å produsere og videreutvikle skjermene, kalt Polymer Vision.

Polymer Vision greier per i dag kun å produsere 5000 skjermer årlig, men Philips søker etter flere samarbeidspartnere som kunne tenke seg å være med å videreutvikle prosjektet, og spår at skjermene kan bli masseprodusert i over en million eksemplarer årlig så tidlig som i 2005.

Selskapet har også publisert en demonstrasjonsvideo av teknologien.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen