Sammen om mobil-TV

Nokia har fått seg mektige allierte i kampen om mobil-TV. Mobilprodusent og konkurrent Motorola har nå gått sammen med finnene om å fremme DVB-H som standard for TV-sendinger til mobiltelefonen. Den nye arbeidsgruppen har fått navnet Mobile DTV Alliance, og består foruten Nokia og Motorola av elektronikkprodusentene Intel og Texas Instruments, og Modeo som er innholdsleverandør til mobil-TV.

– Motorolas lange erfaring med videodistribusjon og mobiltelefoner sier oss at mobil-TV blir en av de neste store drivkraftene i mobilmarkedet, sier Rob Bero, sjefen i Motorolas avdeling for kringkastingsteknologier. Han sier at et av målene med samarbeidet er å gi oss forbrukere tilgang til mobil-TV raskere.

DVB-H er hovedkonkurrenten til det koreanskutviklede DMB-systemet, som også skal gi TV på mobilen. Her i Norge har NRK sagt at de vil gå for DMB fremfor DVB-H. På svenskesiden av grensen har de derimot gjort det stikk motsatte, og satset på DVB-H.

DVB-H har vært eller er under utprøving i flere land. Australia, Finland, Sverige, Frankrike, Tyskland, Italia, Storbritannia og USA er blant disse. DMB-standarden testes også ut i flere av disse landene, blant andre Storbritannia og Frankrike.

Standardkrigen er ennå ikke over, men når Nokia får med seg en av de aller største mobilprodusentene i verden til å støtte opp om DVB-H, gjør det i alle fall ikke jobben enklere for Korea, som forsøker å selge DMB til flere vestlige land.

Du kan lese mer om mobil-TV i sakene "Mer kaos for mobil-TV", "- Nokia er latterlige" og "Krig om mobil-TV".

(Kilder: Mobileburn.com, MDTValliance.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen