Sammen mot Nokia og co

Alternativ tekst mangler

For snart et år siden bestemte Panasonic seg for å forlate det europeiske mobilmarkedet på grunn av sviktende salg. Siden den gang har selskapet dannet ulike allianser for å holde hodet over vannet i konkurransen mot Nokia, Motorola og andre.

I april ble det annonsert at selskapet allierte seg med Toshiba og NEC for å stå i mot presset fra de store europeiske produsentene. Resultatet ble deretter at Panasonic og NEC i juli gikk sammen med Texas Instruments for å danne en ny 3G-gigant, men Toshiba trakk seg.

Hvor det ble av Texas Instruments kan man saktens spørre seg, for nylig presenterte Panasonic og NEC at de nå har dannet en ny mobilprodusent. Det nye selskapet har fått navnet Esteemo, og produsentene eier 50 prosent hver.

Målsetningen er å utvikle maskinvare og programvare for Panasonic og NEC. Og dermed kommer det ikke telefoner med Esteemo-merke.

I praksis betyr samarbeidet muligens bare at Panasonic og NEC får telefoner som skiller seg ut i utseende. Hvordan de klarer konkurransen mot gigantene, gjenstår å se.

(Kilde: Engadet.com, Mobil.se)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen