Sammen for ny tilkoblingsstandard


Snart slutt for DVI og D-Sub?

Intel, Apple, Samsung, LG, Nvidia og flere har gått sammen for å fremme Unified Display Interface (UDI) som den nye standarden for å koble datamaskiner til skjermer og TV-er. UDI vil være kompatibel med HDMI og HDPC, som for øyeblikket benyttes til HD-TV-er. Standarden vil også ha støtte for Digital Rights Management (DRM).

Tanken bak UDI er å ha én enkel port til å koble en PC til en hvilken som helst skjerm eller HD-TV. På denne måten har man mulighet til å slippe DVI, VGA og til og med kanskje S-Video - alt blir nemlig samlet i én port.

UDI vil ha høyere båndbredde enn tidligere digitale porter. Det er ventet at overføringshastigheten vil ligge opp mot 16 Gbit per sekund i versjon 1.0, som er ventet i andre kvartal av 2006.

Som så mange ganger tidligere, klarer ikke produsentene helt å bli enige om en felles standard. The Video Electronics Standards Association (VESA) har allerede begynt arbeidet med DisplayPort, som er deres forslag til DVI-oppfølger.

DisplayPort skal støtte både interne og eksterne skjermtilkoblinger. Båndbredden er ventet å ligge på 10,8 Gbit per sekund. DisplayPort er støttet av ATI, Samsung (igjen), Nvidia (igjen), Dell, HP, Molex og andre.

(Kilder: Channel Register, Wikipedia, Wikipedia)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen