Samme lader til alle mobiler

Alternativ tekst mangler

Ofte når noen kjøper en ny telefon, så kjøper personen et annet merke enn tidligere. Forskjellige kontaktstandarder gjør at en hel del ekstrautstyr blir overflødig, som for eksempel ladere. Dette ergrer myndighetene i Beijing, som nå vil lovpålegge alle mobilprodusenter å bruke én og samme ladestandard.

Grunnen til ergrelsen er at Kina utsettes for flere tusen tonn unødvendig elektronisk avfall som følge av at innbyggerne i landet bytter mobil. En regner at det skiftes ut opp mot 100 millioner håndsett i Kina hvert år, noe som etter all sannsynlighet fører til flere millioner ladere og annet ekstrautstyr havner på søppeldyngen.

Myndighetene har ikke satt noe tidsestimat for når standardiseringen, men regner at produsentene vil kunne spare vel 2,4 milliarder kroner hvert år på at alle produsenter enes om én felles kontakt. I stedet for å legge ved en lader i hver salgspakke, kan lader kjøpes utenom slik at ikke miljøet får lide for overflod av ladere.

Vil ha mini-USB
Kinesiske myndigheter mener den beste løsningen vil være å lade via mini-USB, som vil gjøre det mulig å lade telefonen via datamaskinen. Motorola bruker i dag mini-USB i alle sine dyrere modeller.

Skulle kinesernes krav gå gjennom, vil trolig det bety at det vil bli én kontaktstandard her hjemme også. Kina står allerede idag for nærmere en tiendedel av alt mobilsalget i verden, og en felles standard der vil gjøre det nærmest umulig for produsentene å ha flere standarder i Europa og resten av verden.

(Kilde: Mobileburn)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen