SAMLETEST: Kameramobiler

Samletest Kameramobiler

Seks ferske toppmobiler og en Galaxy S4

Galaxy S7, iPhone 7 og Pixel er blant telefonene vi har satt på prøve.

Kameraet er for mange den viktigste enkeltegenskapen når de skal kjøpe mobiltelefon. Og mobilkamera står tydelig høyt i kurs hos mobilprodusentene også. Selv om fremskrittene i faktisk bildekvalitet ikke alltid går så fort som man skulle ønske, gjøres det utrolig mange forsøk på å treffe riktig formel her.

Siden vi gjorde forrige store mobilkameratest på vårparten i år har det kommet en rekke telefoner med ulike kameravarianter. Der laserassistert fokus var forholdsvis nytt sist gang, er det doble kameraløsninger som ser ut til å ha etablert seg siden. To av telefonene som er med i denne omgangen er utstyrt med denne varianten hovedkamera.

Flesteparten av telefonene har imidlertid mer tradisjonelle kamera, og denne gangen tar vi med et lite gjensyn med Samsungs gamle Galaxy S4 for å se hvordan kvaliteten har utviklet seg. Telefonen er fra mars 2013, og har altså rukket å bli snart fire år gammel. Like fullt, den var blant de aller beste kameratelefonene da den kom, så hvordan henger den med i dag?

Disse modellene er med:

Samsung Galaxy S7 Edge 32GB

Testvinneren

Samsung Galaxy S7 Edge 32GB

Selv om Galaxy S7 Edge ikke dominerer i hver kategori som tidligere i år, er det likevel Samsungs toppmodell som går av med seieren.

Det er imidlertid en hårfin seier, og hvis du har spesielle preferanser bør du sjekke kategorivinnerne for å finne mobilen som passer din bruk best.

 

Testingen ble gjort under ulike forhold, med dagslys ute, to ulike lysnivåer inne og et vanlig selfiebilde i middels belysning fra hver av telefonene. Hvordan det gikk isolert sett kan du se på hver av sidene som følger denne, og ettersom dette er forholdsvis varierte disipliner kan det være en god idé å se om vinneren er god på den delen av likningen som du foretrekker.

Forskjellene er små, og hva som er viktigst for deg som bruker vil være en avveining med utrolig mange forskjellige svar. Når vi her likevel prøver oss på å kåre den beste av dem alle er det det beste tverrsnittet av kamerafunksjonalitet og -kvalitet vi ser etter.

Se alle testbildene:

Spesifikasjonene

Slik ser de tekniske spesifikasjonene ut. Siden vi tester hovedfunksjonaliteten i kameraet er det også kun hovedkameraet som er tatt med i tabellen. For iPhone og Mate 9 Pro er det imidlertid flere tall som kan være aktuelle dersom man ser til øye nummer to på baksiden.

  Oppløsning Optikk Stabilisering  Sensor Fokus  Fotolys
Galaxy S7 12 MP f/1.7 Optisk 1/2,5" Fasedeteksjon LED
iPhone 7 12 MP f/1.8 Optisk 1/3" Fasedeteksjon 4 x LED
Mate 9 Pro 12 MP f/2.2 Optisk   Laser + fasedeteksjon 2 x LED
Xperia XZ 23 MP f/2.0 EIS for video 1/2,3" Laser + fasedeteksjon LED
Pixel 12,3 MP f/2.0 EIS for video 1/2,3" Laser + fasedeteksjon 2 x LED
Mi Mix 16 MP f/2.0 EIS for video 1/3" Fasedeteksjon 2 x LED
Galaxy S4 13 MP f/2.4 Ingen 1/3" Kontrast (vanlig) LED

Den beste kameratelefonen

 1. Samsung Galaxy S7 Edge
 2. Huawei Mate 9 Pro
 3. Apple iPhone 7 Plus

Begrunnelse

Galaxy S7 tok hele veien meget gode, men ikke alltid aller best bilder. Den er antakeligvis den beste telefonen til å treffe riktig på eksponering hver gang, og støy eller fokus er aldri noe problem. Som på Google Pixel kan imidlertid HDR-funksjonen gi bildene et litt unaturlig preg av og til. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Det tydeligste resultatet i denne testomgangen er hvor jevnt det har blitt. Galaxy S7 har regjert godt på mobilkameratoppen i år, og for en gangs skyld har det tatt månedsvis for konkurrentene å komme frem til modeller som kan true inneværende leder. Vanligvis kappes produsentene om denne tronen, og det pleier å være tett mellom modellene som overtar stafettpinnen. Slik har det altså ikke vært i 2016, men fra høsten og ut har det kommet flere modeller som truer Galaxy S7, men enn så lenge ingen som er helt tydelig bedre enn Samsungs toppmodell.

Galaxy S7 er fortsatt best på totalen, men i løpet av høsten har det store forspranget til konkurrentene endelig minket. Nå er det hårfint mellom kamerakvaliteten i toppmobilene. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Førsteplassen går altså til Galaxy S7 også denne gang, men det er hårfint mellom de tre på toppen. Avhengig av hvordan man vanligvis bruker mobilkameraet sitt kan det godt hende at Galaxy S7 likevel ikke er aller best for deg. Vinneren vant ikke en eneste av kategoriene på egen hånd, men var representert i topp tre i alle kategoriene unntatt selfie-delen av testen. Den er dermed den mest allsidige av de seks toppmodellene som er med.

Bilder i svakt lys er en av Galaxy S7s styrker, men i denne omgangen var det vesentlig enklere å skille nyanser fra hverandre i bildet fra iPhone 7, selv om det tok med noe større mengder synlig støy.

To modeller hakk i hæl

Når Mate 9 Pro har tilstrekkelig med lys er den suveren i skarphet og hvitbalanse. Den trenger litt mer lys enn Galaxy S7, men avstandene på totalen er slett ikke store. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Huawei Mate 9 Pro er oppfølgeren til Mate 8, og den har dermed en trend for gode mobilkamera å følge opp. I nyeste generasjon har kvaliteten på bildene blitt enda bedre. Telefonen skilter med ekstremt god håndtering av eksponering og hvitbalanse, og den gir som regel meget detaljerte bilder. Her er det vanligvis ikke så mye synlig «digitalt juks» som foregår, men Mate 9 Pro sliter vesentlig mer når det blir mørkt, og her får vi også se en svært aggressiv støyfjerningsløsning gå til angrep på bildene med minst lys.

Kvalitetene er altså der de var for Mate 8, men alle styrkene den forrige store telefonen hadde har blitt enda litt bedre i denne omgang. Der forgjengeren raskt falt gjennom i dårlig lys er også disse egenskapene bedret i Mate 9 Pro, selv om også den er svakere enn vinneren her.

Apples iPhone-modeller har alltid vært allsidige, men i år har også disse fått seg en solid oppgradering. Plus-modellen gjør det meget godt i mange av testene her, og det til tross for at vi denne gang ikke har gått spesielt nærme inn på ekstrafunksjonaliteten som iPhone 7 Plus har. Ved siden av å ta meget gode bilder generelt sett, har den mulighet til å zoome ved å bytte mellom de to kameraene på baksiden. Hvis lyset er godt nok, og avstanden til motivet tilstrekkelig, kommer man mye nærmere uten å måtte bruke digital zoom. Det er en fordel. Men selv om man ikke bruker denne funksjonaliteten er det et usedvanlig godt kamera som bor i dette årets toppmodell fra Apple.

Pixel tettest på toppen

Når Google Pixel XLs HDR+ og digitale støybehandlingsfunksjoner tråkker til går de tidvis svært hardt til verks. Her har Niklas Plikk nesten blitt til en tegneserie fordi Pixel har skrudd alle bryterne sine til 11. Når den ikke gjør det er det en særdeles god kameratelefon. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Siden vi ikke har vurdert ekstrafunksjonalitet fra noen av telefonene i denne testen er også testresultatet gyldig for den vanlige iPhone 7-modellen som har samme kameraløsning med unntak for det ekstra zoom-kameraet i Plus-varianten.

Tettest på toppen var det Google Pixel som kom, men den falt gjennom i vurderingen fordi den har en tendens til å dra på med svært aggressiv bildeforbedring. Xiaomi Mi Mix og Sony Xperia XZ tar begge gode bilder, men førstnevnte er slett ikke like lysfølsom som de beste og gir dermed en del støy i bildene, mens Xperia XZ ikke alltid eksponerer riktig og selv om den har vesentlig høyere oppløsning enn flere av konkurrentene har den ikke særlig flere detaljer å vise til. I fullstørrelse avslører bildene det som ser ut som komprimeringsstøy. Denne støyen kommer neppe fra kameraet, men mest sannsynlig fra overivrig JPEG-komprimering.

Begge disse to telefonene kan altså gi knallgode bilder, men helt til topps når de ikke. 

Automatikk like viktig som selve kameraet

Denne testen er vel så mye en vurdering av hvor godt automatikken treffer som av selve kameraet. Det kan godt hende listen ville sett ganske annerledes ut dersom vi manuelt satte opp hver telefon med de beste innstillingene for en gitt utfordring.

Proffmoduser som lar en stille på alt fra ISO og lukkertid til fokus og hvitbalanse er veldig kjekke å ha til å ta det bildet som er for vrient til at telefonen gjetter gode innstillinger selv.

Generelt bruker de fleste automatikken når mobilbilder skal tas, og den er dermed en ekstremt viktig del av hvor godt et mobilkamera virker.

... og hvordan gjorde Galaxy S4 det?

Galaxy S4 gjør det overraskende greit i denne testen, men den skal ha en del mer lys enn de andre telefonene i utvalget før det blir bra. Når den ikke har nok lys prøver den så godt den kan. Legg merke til kontaktene på SSD-en og ørepluggene. Her klarer ikke telefonen å skille detaljer fra hverandre slik den burde, og slik de andre stort sett gjør. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Oldingen i utvalget gjorde det i grunnen forbløffende bra i denne testen. Den var aldri i nærheten av topplistene, men i flere av omgangene gjorde den det så godt at det ville vært vanskelig å se forskjell på bilder fra den og mange helt ålreite mobiler under tre tusen kroner. Med tanke på at toppmodellene heller ikke kostet like mye som de gjør i dag den gang er dette virkelig imponerende. Galaxy S4 hadde en startpris på 5200 kroner før den sank med noen hundrelapper de neste månedene.

De største forskjellene mellom den gamle modellen og de nye ser vi, forutsigbart nok, i de vanskeligste forholdene. For mye eller for lite lys liker den ikke. Men jo nærmere den kommer «passelige» mengder lys, desto nærmere kommer den resultatene fra de nyeste og dyreste modellene. Dette var en særdeles god modell da den kom, og at den fortsatt oppleves som godt brukbar på kamerafronten tre og et halvt år senere sier litt om akkurat hvor god den var og er.

Hopp til deltestene (klikk på bildene)

Utendørs i godt lys er de fleste telefoners paradegren. Her skal det i utgangspunktet godt gjøres å oppleve større problemer med å få gode bilder. Det gjelder selv modeller som er vesentlig rimeligere enn de vi tar med her.

Like fullt er det forskjeller også her. Det gjelder først og fremst tre ting. Eksponering kan være vanskelig om man har kraftige lyskilder på bildet, eksempelvis dersom solen står ugunstig til med tanke på motivet. De flinkeste telefonene klarer å balansere eksponeringen slik at man hverken får utbrente områder eller undereksponerte og mørke områder i samme bildet.

Fargegjengivelse og digital puss

I tillegg vil det variere hvor godt telefonenes digitale bildeforbedring jobber. Under de beste forholdene er det som regel ikke noe voldsomt behov for å forsterke kontraster i bildet, men mange telefoner prøver likevel. Og det kan se kunstig ut. Spesielt legger vi merke til at enkelte av telefonenes automatiske HDR-effekt får elementer i noen bilder til å se ut som om de har glorier. Mer tradisjonell overoppskarping innebærer det som nærmest er en hvit tegneseriestrek rundt objektet for å tydeliggjøre linjene.

Ren og skjær fargegjengivelse er også et tema. Da jeg tok med telefonene ut for å ta bilder en drøy time før skumring var solen fortsatt noenlunde stabil, men endringer i skydekket gjorde at det ble noen forskjeller i bildene. Men det vi også ser er at telefonene har valgt å gi hvert bilde ganske ulik fargegjengivelse, med skydekket i ulike nyanser fra kamera til kamera.

Best på utendørsutfordringen:

Deler av himmelen er kritthvit i bildet fra Xperia XZ. Det kan kanskje se ut som om den treffer bedre på fargene enn de andre, ettersom den er den eneste som har en kaldere og lyseblå himmel, men på akkurat denne dagen, med mye dis og lav sol er det faktisk de andre mobilene som har truffet riktig. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
 1. Huawei Mate 9 Pro
 2. Apple iPhone 7 Plus
 3. Samsung Galaxy S7 Edge

Begrunnelse:

Huawei Mate 9 Pro gjør tilsynelatende minst med bildene vi tok ute. Den lager ikke glorier rundt trærne, og gjengir farger pent og korrekt. Fullt så «levende» farger som enkelte av de andre telefonene leverer den ikke, men jevnt over er det den som gir det mest korrekte bildet. Den får også til en jevn og god eksponering over det hele, uten utbrente områder.

iPhone 7 Plus er en god andreplass, mens Galaxy S7 halter inn på en tredjeplass. Samsungs kamerahelt vant den forrige testen, men er ikke aller best under helt optimale forhold. Det er spesielt en glorieeffekt rundt trærne som melder seg her, og den samme effekten ses enda sterkere for Pixel XL fra Google.

Svakest i denne omgangen ble Xperia XZ fra Sony, der store deler av bildene er utbrente. Xiaomi Mi Mix leverer et greit eksponert bilde, men med litt for mye støy gitt det sterke utvalget den er del av.

Alle bildene i dette utvalget er brukbare, og manuell modus kan berge inn mange av forskjellene vi ser her.

Testbildene

Testbilder tatt utendørs med stativ. Alle telefonene har knipset med selvutløser og full automodus. For de fleste er HDR inkludert i automodusen, mens for gamle Galaxy S4 måtte det aktiveres manuelt, og det er HDR-bildet fra denne vi har valgt å ta med.

Se bildene i full størrelse:

Innendørs varierer belysningen voldsomt, og under svak innendørsbelysning begynner mange telefoner å slite med mye støy. Men før vi går løs på den vanskeligste disiplinen kjører vi på med masse lys.

For å være sikre på at mengdene er sammenliknbare fra telefon til telefon, og muligens også til neste omgang med testing brukte jeg lysmåler underveis. På full fres begår taklampen i vårt møterom 1550 lux målt på bordet rett under. Det er vinduer i møterommet, men ikke direkte lys inn utenfra. Dermed er også det lyset statisk.

Denne bildeserien er enkelt og greit en mengde bilder tatt i mer eller mindre flombelysning.

Motivet er nyhetssjef Niklas Plikk, som iført svart genser foran en svart bakgrunn også gir mobilene en ekstra utfordring. Avhengig av lyset er det ikke alle som klarer å skille ham fra bakgrunnen. I det sterke lyset som først ble brukt er det imidlertid ansiktet som fremstår som den største utfordringen, og noen av telefonene har problemer med å få en helt korrekt eksponering.

Best innendørs i sterk belysning:

Xperia XZ gir litt uforutsigbare resultater. Den overeksponerer titt og ofte, og også i denne utfordringen er store deler av bildet hvitt og uten detaljer. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
 1. Huawei Mate 9 Pro
 2. Samsung Galaxy S7 Edge
 3. Apple iPhone 7 Plus

Begrunnelse

Flombelysningen skapte litt uventede problemer for mange av telefonene. Sonys telefon slet igjen med et svært overeksponert bilde, mens Googles Pixel XL gikk totalt av skaftet med sin HDR+-funksjon. Tegneserielooken er stilig nok, men på ingen måte i tråd med virkeligheten. Også iPhone 7 rammes såvidt av trøbbel her - den tror nemlig både pannebrask og genser er blanke, men leverer tross alt et bilde som har nok detaljer til å karre seg opp på en tredjeplass.

Førsteplassen i denne kategorien går enkelt til Huaweis nyeste flaggskip, som leverer tilnærmet perfekt fargegjengivelse og et godt detaljert bilde til tross for mengden svart i bildet. Galaxy S7 har valgt en litt lavere eksponering enn den kanskje burde, og genser og vegg er vanskelig å skille fra hverandre enkelte steder. Hvitbalansen er heller ikke like god som den Huawei leverer. Men et bilde helt uten støy eller andre større problemer gir den en andreplass. Legg merke til at mønsteret i malingen på veggen er skarpt og synlig, selv om bildet er mørkere enn flere her.

Alle bilder tatt i full auto, med stativ og 1550 lux belysning målt midt mellom kamera og motiv.

Se bildene i full størrelse:

Innendørs fotografering i svak belysning er i utgangspunktet en større utfordring for testmobilene. Her er det standardproblemer som mye bildestøy, og fravær av detaljer som er vanligst. Og testbildene leverer ikke de helt store overraskelsene.

Bildene er tatt under samme lampe som de flombelyste bildene, men med en måling på omtrent 100 lux midt mellom kamerastativ og motiv.

Her er det nokså forutsigbart hvilke problemer vi kan støte på, men det er likevel ikke helt fritt for overraskelser i denne disiplinen. Det spenstigste feilskuddet kommer faktisk fra en telefon som har hevdet seg meget godt så langt.

Best innendørs i svak belysning:

 1. Apple iPhone 7 Plus
 2. Samsung Galaxy S7 Edge
 3. Sony Xperia XZ med lang lukkertid

Begrunnelse

Støy er hovedproblemet når lyset blir for svakt. Xiaomis Mi Mix tar som regel helt greie bilder, men svakt lys liker den ikke. Da fordufter detaljnivået og det blir vanskelig å skille mellom nyanser av samme farge. I tillegg får vi mye støy. For nettpublisering kan det likevel funke om man krymper bildet, men det er på dette punktet forskjellene er størst for hovedkameraet. Galaxy S7 og iPhone 7 Plus vinner denne kategorien ganske enkelt. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Apple vinner forholdsvis enkelt på et detaljert bilde med kontrollerte mengder støy. Det er noe mer støy her enn i bildet fra Samsung, men viktigst er det kanskje at telefonen likevel tydelig skiller veggen bak fra den svarte genseren. Galaxy S7 kommer inn hakk i hæl og leverer et kloss i støyfritt bilde, slik den ofte gjør. Men den sliter litt med å skille svart genser fra svart vegg.

Ingen av de øvrige telefonene gjorde det fryktelig bra her, men Sonys Xperia XZ tok enkelte bilder med kort lukkertid og høye ISO-verdier, og andre med lenger lukkertid og lavere ISO igjen. At den skal gå for varianten med lenger lukkertid forutsetter at telefonen står noenlunde fast, og et stativsymbol dukker opp på skjermen. Du vil altså ikke uten videre få denne bildekvaliteten om du holder telefonen i hånden, men samtidig er heller ikke bildet med høyere ISO så gærnt, og dermed går tredjeplassen til Sony i denne runden.

Skal vi se utelukkende på bildene som kan gjenskapes håndholdt må tredjeplassen deles med Google Pixel XL som gir et godt bilde, men med synlige tegn til digital forbedring. Legg merke til at det er mye støy rundt motivet, men sylskarpe kontrastlinjer rundt.

Her glimter ellers pålitelige Mate 9 Pro til med et skikkelig bomskudd. Støyfjerningen ser ut til å ha jobbet overtid, for det er knapt støy i bildet  i det hele tatt. Men den gir også et totalt fravær av detaljer i ansiktet på motivet vårt.

 

Alle bilder tatt fra stativ, med 100 lux målt mellom stativ og motiv. Alle telefonene på full automatikk.

Se bildene i full størrelse:

En oppgave som blir stadig viktigere for telefonene våre er selfie-fotografering. Oppgaven har hengt med teknologien siden før frontkamera ble vanlig. De første kameratelefonene ble ofte snudd rundt for å ta selfier med høyst usikker kvalitet og innramming med kameraet på baksiden. Det eneste kameraet de hadde.

Noen år senere ser vi etter hvert godt hva vi gjør når selfien skal tas. Variasjonen i typer frontkamera er omtrent like stor som variasjonen i hovedkamera, med utgaver der optisk stabilisering er inkludert, noen har kjempehøy oppløsning på dette kameraet mens andre igjen har blits eller eget vidvinkelkamera ved siden av æh ... hoved-selfie-kameraet.

Selfiebehovet har tilsnelatende tatt helt av de siste årene. Det reflekteres også i en meget rask utvikling for frontkameraet på telefonene. Her er det enorm forskjell selv på dagens svakere varianter og den gamle toppmodellen Galaxy S4, som leverte et støyete bilde med tydelig blåskjær. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

I denne testen er det i utgangspunktet kvaliteten på hovedkameraet som skal vurderes, men siden telefonene også må kunne ta gode selfier hører det til i en slik test. Det skal likevel sies at selfier gjerne er noe det fokuseres litt ekstra på rundt midten av prisstigen, mens alle telefonene vi har med her er toppmodeller. Dermed kan faktisk rimeligere telefoner gjøre en bedre jobb, eller ha bredere utvalg funksjoner for deg som liker frontkameraet aller best.

Telefonen som vinner i denne kategorien er altså ikke nødvendigvis den beste selfie-telefonen, og vi har heller ikke tatt mange nok bilder til å konkludere på dette området. I stedet er det snakk om en funksjon som kompletterer en god kameratelefon, og derfor hører med som en del av testen.

Best på selfie:

 1. Apple iPhone 7 Plus
 2. Huawei Mate 9 Pro
 3. Google Pixel

Begrunnelse

Litt ulik optikk gjør at avstander i bildet er litt forskjellig fra telefon til telefon. Noen telefoner speilvender bildet som tas, mens andre ikke gjør det. Totalt sett er det uansett slik at iPhone har tatt det klareste bildet, med Mate 9 Pro rett bak. Pixel skiller seg såvidt ut fra resten med noe klarere bilde, men i baktroppen er det ikke de store forskjellene å rapportere om. Bildene blir gode, men ikke fantastiske.

Skulle vi konkludert ytterligere måtte vi tatt flere bilder, og sett litt på funksjonalitet i enkelttelefoner. Noen har for eksempel vidvinkelkamera i front. I denne testen har vi holdt oss til grunnfunksjonalitet og en stikkprøve for akkurat dette aspektet.

Se bildene i full størrelse:

De andre innebildene som er med i denne testen lider av et ganske tydelig fravær av farger. Joda, ansiktet i midten er tross alt ikke svart/hvitt, men de helt store fargemessige utfordringene utover det fikk ikke telefonene. Så hva skjer når vi legger til en mengde farger i et innendørsbilde?

I utgangspunktet ønsker vi å se litt på fargegjengivelse, men også på detaljgjengivelse i mindre optimalt lys. Alle telefonene er testet med lys i lokalet på samme nivå, og vi tok for ordens skyld også med lysmåleren i samme slengen. Små variasjoner fra bilde til bilde, men de fleste ble tatt med 47-49 lux rett  på måleren.

Like fullt er den totale lysmengden i rommet ikke så langt unna den fra de mørkeste bildene tidligere i testen. Der brukte vi i praksis måleren til å måle lampestyrken, mens måleren her peker rett mot kameraet der det ikke er noen lyskilde. Den er altså mest nyttig for å se at det ikke skjer større endringer i lyssettingen.

Best på det fargerike motivet:

 1. Google Pixel
 • Samsung Galaxy S7 Edge (delt 2. plass)
 • Apple iPhone 7 Plus (delt 2. plass)

Begrunnelse

Flere av telefonene lar kontaktene på SSD-en flyte over i hverandre. Verst er Galaxy S4, men dette er en tendens som stadig gjelder når store mengder digitalpuss skal brukes på tampen. Telefonene som får nok lys, eller ikke pusser så mye, skiller langt tydeligere mellom disse. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Google Pixel skiller seg ut med det klareste bildet. Kontaktene på SSD-juletreet vårt er betydelig enklere å skille fra hverandre. I tillegg er fargene forholdsvis riktige her, der flere av de andre bommer litt.

Det største problemet er imidlertid at flere telefoner har slitt med litt uklare bilder, til tross for stativ og selvutløser. Dermed lar vi Galaxy S7 og iPhone 7 Plus få stå på en delt andreplass. De to har litt ulike måter å behandle motivet på. Galaxy S7 treffer forholdsvis dårlig på hvitbalansen, men leverer likevel et skarpt og godt bilde. Man kan, om man vil, redigere seg rundt hvitbalansetrøbbel, mens det er verre å gjenskape detaljer som ikke er med. iPhone er mye bedre på fargene igjen, men skulle gjerne vært litt skarpere.

Det er i det hele tatt svært små avstander mellom de to nest beste her.

Her kommer Sonys Xperia XZ og Xiaomis Mi Mix inn rett bak de to laveste pallplassene. Den eneste som virkelig gjør det dårlig her er Samsungs mer enn tre år gamle Galaxy S4. Om noe understreker de korte avstandene ned til den at dette var en ekstremt god mobil da den kom, og at i visse tilfeller kan også en eldre toppmodell bite godt fra seg. Og da snakker vi altså ikke om en litt rimeligere telefon fra i fjor, men en godt og vel utgått telefon som ikke lenger får oppdateringer.

Se bildene i full størrelse:

Gå til side

Huawei Mate 9 Pro 64GB

Huawei Mate 9 Pro 128GB

Xiaomi Mi Mix 256GB

Google Pixel XL 128GB

Xiaomi Mi Mix 128GB

Google Pixel XL 32GB

Google Pixel 128GB

Apple iPhone 7 128GB

Google Pixel 32GB

Apple iPhone 7 Plus 128GB

Apple iPhone 7 Plus 256GB

Sony Xperia XZ

Apple iPhone 7 Plus 32GB

Samsung Galaxy S7 Edge 32GB

Samsung Galaxy S7 32GB

Apple iPhone 7 32GB

Huawei Mate 9 Pro 64GB

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen