SAMLETEST: Kameramobiler

Samletest Kameramobiler

Seks ferske toppmobiler og en Galaxy S4

Galaxy S7, iPhone 7 og Pixel er blant telefonene vi har satt på prøve.

De andre innebildene som er med i denne testen lider av et ganske tydelig fravær av farger. Joda, ansiktet i midten er tross alt ikke svart/hvitt, men de helt store fargemessige utfordringene utover det fikk ikke telefonene. Så hva skjer når vi legger til en mengde farger i et innendørsbilde?

I utgangspunktet ønsker vi å se litt på fargegjengivelse, men også på detaljgjengivelse i mindre optimalt lys. Alle telefonene er testet med lys i lokalet på samme nivå, og vi tok for ordens skyld også med lysmåleren i samme slengen. Små variasjoner fra bilde til bilde, men de fleste ble tatt med 47-49 lux rett  på måleren.

Like fullt er den totale lysmengden i rommet ikke så langt unna den fra de mørkeste bildene tidligere i testen. Der brukte vi i praksis måleren til å måle lampestyrken, mens måleren her peker rett mot kameraet der det ikke er noen lyskilde. Den er altså mest nyttig for å se at det ikke skjer større endringer i lyssettingen.

Best på det fargerike motivet:

  1. Google Pixel
  • Samsung Galaxy S7 Edge (delt 2. plass)
  • Apple iPhone 7 Plus (delt 2. plass)

Begrunnelse

Flere av telefonene lar kontaktene på SSD-en flyte over i hverandre. Verst er Galaxy S4, men dette er en tendens som stadig gjelder når store mengder digitalpuss skal brukes på tampen. Telefonene som får nok lys, eller ikke pusser så mye, skiller langt tydeligere mellom disse. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

Google Pixel skiller seg ut med det klareste bildet. Kontaktene på SSD-juletreet vårt er betydelig enklere å skille fra hverandre. I tillegg er fargene forholdsvis riktige her, der flere av de andre bommer litt.

Det største problemet er imidlertid at flere telefoner har slitt med litt uklare bilder, til tross for stativ og selvutløser. Dermed lar vi Galaxy S7 og iPhone 7 Plus få stå på en delt andreplass. De to har litt ulike måter å behandle motivet på. Galaxy S7 treffer forholdsvis dårlig på hvitbalansen, men leverer likevel et skarpt og godt bilde. Man kan, om man vil, redigere seg rundt hvitbalansetrøbbel, mens det er verre å gjenskape detaljer som ikke er med. iPhone er mye bedre på fargene igjen, men skulle gjerne vært litt skarpere.

Det er i det hele tatt svært små avstander mellom de to nest beste her.

Her kommer Sonys Xperia XZ og Xiaomis Mi Mix inn rett bak de to laveste pallplassene. Den eneste som virkelig gjør det dårlig her er Samsungs mer enn tre år gamle Galaxy S4. Om noe understreker de korte avstandene ned til den at dette var en ekstremt god mobil da den kom, og at i visse tilfeller kan også en eldre toppmodell bite godt fra seg. Og da snakker vi altså ikke om en litt rimeligere telefon fra i fjor, men en godt og vel utgått telefon som ikke lenger får oppdateringer.

Se bildene i full størrelse:

Gå til side

Huawei Mate 9 Pro 64GB

Huawei Mate 9 Pro 128GB

Xiaomi Mi Mix 256GB

Google Pixel XL 128GB

Xiaomi Mi Mix 128GB

Google Pixel XL 32GB

Google Pixel 128GB

Apple iPhone 7 128GB

Google Pixel 32GB

Apple iPhone 7 Plus 128GB

Apple iPhone 7 Plus 256GB

Sony Xperia XZ

Apple iPhone 7 Plus 32GB

Samsung Galaxy S7 Edge 32GB

Samsung Galaxy S7 32GB

Apple iPhone 7 32GB

Huawei Mate 9 Pro 64GB

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen