SAMLETEST: Kameramobiler

Samletest Kameramobiler

Seks ferske toppmobiler og en Galaxy S4

Galaxy S7, iPhone 7 og Pixel er blant telefonene vi har satt på prøve.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

En oppgave som blir stadig viktigere for telefonene våre er selfie-fotografering. Oppgaven har hengt med teknologien siden før frontkamera ble vanlig. De første kameratelefonene ble ofte snudd rundt for å ta selfier med høyst usikker kvalitet og innramming med kameraet på baksiden. Det eneste kameraet de hadde.

Noen år senere ser vi etter hvert godt hva vi gjør når selfien skal tas. Variasjonen i typer frontkamera er omtrent like stor som variasjonen i hovedkamera, med utgaver der optisk stabilisering er inkludert, noen har kjempehøy oppløsning på dette kameraet mens andre igjen har blits eller eget vidvinkelkamera ved siden av æh ... hoved-selfie-kameraet.

Selfiebehovet har tilsnelatende tatt helt av de siste årene. Det reflekteres også i en meget rask utvikling for frontkameraet på telefonene. Her er det enorm forskjell selv på dagens svakere varianter og den gamle toppmodellen Galaxy S4, som leverte et støyete bilde med tydelig blåskjær. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no

I denne testen er det i utgangspunktet kvaliteten på hovedkameraet som skal vurderes, men siden telefonene også må kunne ta gode selfier hører det til i en slik test. Det skal likevel sies at selfier gjerne er noe det fokuseres litt ekstra på rundt midten av prisstigen, mens alle telefonene vi har med her er toppmodeller. Dermed kan faktisk rimeligere telefoner gjøre en bedre jobb, eller ha bredere utvalg funksjoner for deg som liker frontkameraet aller best.

Telefonen som vinner i denne kategorien er altså ikke nødvendigvis den beste selfie-telefonen, og vi har heller ikke tatt mange nok bilder til å konkludere på dette området. I stedet er det snakk om en funksjon som kompletterer en god kameratelefon, og derfor hører med som en del av testen.

Best på selfie:

  1. Apple iPhone 7 Plus
  2. Huawei Mate 9 Pro
  3. Google Pixel

Begrunnelse

Litt ulik optikk gjør at avstander i bildet er litt forskjellig fra telefon til telefon. Noen telefoner speilvender bildet som tas, mens andre ikke gjør det. Totalt sett er det uansett slik at iPhone har tatt det klareste bildet, med Mate 9 Pro rett bak. Pixel skiller seg såvidt ut fra resten med noe klarere bilde, men i baktroppen er det ikke de store forskjellene å rapportere om. Bildene blir gode, men ikke fantastiske.

Skulle vi konkludert ytterligere måtte vi tatt flere bilder, og sett litt på funksjonalitet i enkelttelefoner. Noen har for eksempel vidvinkelkamera i front. I denne testen har vi holdt oss til grunnfunksjonalitet og en stikkprøve for akkurat dette aspektet.

Se bildene i full størrelse:

Gå til side

Huawei Mate 9 Pro 64GB

Huawei Mate 9 Pro 128GB

Xiaomi Mi Mix 256GB

Google Pixel XL 128GB

Xiaomi Mi Mix 128GB

Google Pixel XL 32GB

Google Pixel 128GB

Apple iPhone 7 128GB

Google Pixel 32GB

Apple iPhone 7 Plus 128GB

Apple iPhone 7 Plus 256GB

Sony Xperia XZ

Apple iPhone 7 Plus 32GB

Samsung Galaxy S7 Edge 32GB

Samsung Galaxy S7 32GB

Apple iPhone 7 32GB

Huawei Mate 9 Pro 64GB

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen