SAMLETEST: Kameramobiler

Samletest Kameramobiler

Seks ferske toppmobiler og en Galaxy S4

Galaxy S7, iPhone 7 og Pixel er blant telefonene vi har satt på prøve.

Innendørs varierer belysningen voldsomt, og under svak innendørsbelysning begynner mange telefoner å slite med mye støy. Men før vi går løs på den vanskeligste disiplinen kjører vi på med masse lys.

For å være sikre på at mengdene er sammenliknbare fra telefon til telefon, og muligens også til neste omgang med testing brukte jeg lysmåler underveis. På full fres begår taklampen i vårt møterom 1550 lux målt på bordet rett under. Det er vinduer i møterommet, men ikke direkte lys inn utenfra. Dermed er også det lyset statisk.

Denne bildeserien er enkelt og greit en mengde bilder tatt i mer eller mindre flombelysning.

Motivet er nyhetssjef Niklas Plikk, som iført svart genser foran en svart bakgrunn også gir mobilene en ekstra utfordring. Avhengig av lyset er det ikke alle som klarer å skille ham fra bakgrunnen. I det sterke lyset som først ble brukt er det imidlertid ansiktet som fremstår som den største utfordringen, og noen av telefonene har problemer med å få en helt korrekt eksponering.

Best innendørs i sterk belysning:

Xperia XZ gir litt uforutsigbare resultater. Den overeksponerer titt og ofte, og også i denne utfordringen er store deler av bildet hvitt og uten detaljer. Foto: Finn Jarle Kvalheim, Tek.no
  1. Huawei Mate 9 Pro
  2. Samsung Galaxy S7 Edge
  3. Apple iPhone 7 Plus

Begrunnelse

Flombelysningen skapte litt uventede problemer for mange av telefonene. Sonys telefon slet igjen med et svært overeksponert bilde, mens Googles Pixel XL gikk totalt av skaftet med sin HDR+-funksjon. Tegneserielooken er stilig nok, men på ingen måte i tråd med virkeligheten. Også iPhone 7 rammes såvidt av trøbbel her - den tror nemlig både pannebrask og genser er blanke, men leverer tross alt et bilde som har nok detaljer til å karre seg opp på en tredjeplass.

Førsteplassen i denne kategorien går enkelt til Huaweis nyeste flaggskip, som leverer tilnærmet perfekt fargegjengivelse og et godt detaljert bilde til tross for mengden svart i bildet. Galaxy S7 har valgt en litt lavere eksponering enn den kanskje burde, og genser og vegg er vanskelig å skille fra hverandre enkelte steder. Hvitbalansen er heller ikke like god som den Huawei leverer. Men et bilde helt uten støy eller andre større problemer gir den en andreplass. Legg merke til at mønsteret i malingen på veggen er skarpt og synlig, selv om bildet er mørkere enn flere her.

Alle bilder tatt i full auto, med stativ og 1550 lux belysning målt midt mellom kamera og motiv.

Se bildene i full størrelse:

Gå til side

Huawei Mate 9 Pro 64GB

Huawei Mate 9 Pro 128GB

Xiaomi Mi Mix 256GB

Google Pixel XL 128GB

Xiaomi Mi Mix 128GB

Google Pixel XL 32GB

Google Pixel 128GB

Apple iPhone 7 128GB

Google Pixel 32GB

Apple iPhone 7 Plus 128GB

Apple iPhone 7 Plus 256GB

Sony Xperia XZ

Apple iPhone 7 Plus 32GB

Samsung Galaxy S7 Edge 32GB

Samsung Galaxy S7 32GB

Apple iPhone 7 32GB

Huawei Mate 9 Pro 64GB

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen