Det begynner å bli en del alternativer i markedet for helt trådløse øreplugger. Dette er imidlertid en teknologisk komplisert produktkategori, og flere av produktene sliter fortsatt med barnesykdommer.

Samletest «Helt» trådløse øreplugger

Det begynner å bli en del alternativer i markedet for helt trådløse øreplugger. Dette er imidlertid en teknologisk komplisert produktkategori, og flere av produktene sliter fortsatt med barnesykdommer. (Stein Jarle Olsen, Tek.no/montasje )

Dette er de aller beste helt trådløse ørepluggene

Vi har testet 12 ulike par. 

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Lenge var  «trådløse øreplugger» ensbetydende med øreplugger forbundet med en tråd bak nakken, og slike har vi også testet i flere omganger. 

I det siste har imidlertid de aller fleste produsentene kastet seg på trenden, og utvalget i denne testen er derfor utvidet betraktelig fra den gang den ble publisert første gang.  

Den mest kjente i denne kategorien er nok utvilsomt Apples AirPods, og skal vi tro statistikken fra NPD Group har Apples små tannbørsteliknende pinner fullstendig grepet på markedet.

Fra lanseringen i desember i fjor til september i år hadde Apple nemlig vanvittige 85 prosent av markedet for helt trådløse øreplugger i USA, målt i verdi. 

Apple-pluggene har en stor fordel, og det var at Apple gjennom W1-brikken sin traff blink på selve tilkoblingsteknologien allerede fra start. Det var definitivt ikke alle produsentene forunt, for det er mye teknologi som skal inn i disse bittesmå husene.

Mye teknologi i små hus 

Du må først og fremst bygge inn egne bluetooth-radioer i begge pluggene, du må ha et batteri i hver plugg og du bør helst gjøre noe for å sørge for at ikke talekvaliteten lider voldsomt av at mikrofonen faktisk sitter i øret.

Løsningene varierer derfor stort i utforming, størrelse og funksjoner. Av de ni vi har testet så langt, har alle med unntak av en eget etui med batteri, noe som gjør at du kan lade dem opp igjen på farten. Den totale batterilevetiden varierer også betraktelig, med Apple som lederen. 

Funksjonsmessig skiller det også en del. Noen byr på pulsmåling i øret, mens Sony har klart å dytte inn aktiv støydemping i sin modell. 

  Type Kontrollfunksjoner Annet Batteri plugger Batteri etui Pris ca
Apple Airpods Plugger som "hviler" på øret Registrerer tapping på pluggen (låt bak/frem, pause eller Siri) W1-brikke. Sensor som merker at du tar dem ut av ørene. 5 timer 19 timer 1490,-
B&O E8 Kanalplugger Touch på begge pluggene - 4 timer 8 timer 2990,-
Bose SoundSport Free Plugger som går delvis inn i øret. Taster på høyre plugg   5 timer 10 timer 2190,-
Bragi The Headphone Kanalplugger Taster på høyre plugg Funksjon for å slippe gjennom omgivelseslyden 6 timer - 1190,-
Earin M-2 Kanalplugger Touch på begge pluggene Funksjon for å slippe gjennom omgivelseslyden. 4 timer 10 timer $249
Jabra Elite 65t/Active 65t Kanalplugger Taster på begge pluggene Fuksjon for å slippe gjennom omgivelseslyden. 5 timer 10 timer 1790,-/1990,-
Jabra Elite Sport (2018) Kanalplugger Taster på begge pluggene Funksjon for å slippe gjennom omgivelseslyden. Egen treningsapp. Pulsmåler 4,5 timer 9 timer 2490,-
Jaybird Run Kanalplugger Taster på begge pluggene Funksjon for å slippe gjennom omgivelseslyden 4 timer 8 timer 1990,-
Optoma BeFree 8 Kanalplugger Liten tast på hver plugg - 4 timer 12 timer 1490,-
Samsung Gear IconX (2018) Kanalplugger Touch på begge pluggene (volum, låt bak/frem og taleassistent) Aktivitetssensor. 4 GB lokal lagring. 5 timer 10 timer 1990,-
Sony WF-1000X Kanalplugger - Aktiv støydemping 3 timer 6 timer 1789,-
Sony WF-SP700N Kanalplugger Taster på begge pluggene Aktiv støydemping 3 timer 6 timer 1890,-

Hva ser vi etter? 

Ørepluggene må selvfølgelig låte bra, de må være komfortable å ha på og være enkle til å få til å sitte på plass i ørene - helst også når vi trener. De bør holde noen timer på en lading, eventuelt ha et etui med batteri som går an å lade opp noen ganger fra. De må selvfølgelig også ha en dønn stabil bluetooth-tilkobling, for ingenting er så irriterende som lyd som hakker fordi tilkoblingen er dårlig.

Optimalt bør de også ha gode kontrollmuligheter, gjerne en funksjon som merker om du tar dem ut av ørene, og ikke minst god talekvalitet. Dette er ikke enkelt, altså. 

Knallgod lyd og solid støydemping

Sony WF-1000X

Sony WF-1000X
8.5/10
Meget bra

Sony har virkelig fått sving på hodetelefonavdelingen sin i det siste. 1000X-serien er blitt en stor suksess, og selv om årets særdeles gode 1000XM3 ikke har fått følge av en øreplugg-modell, er fortsatt WF-1000X et meget solid par.

Den champagnefargede varianten som vi har testet har rimelig høy bling-faktor, så om du ser etter noe litt mer diskré ville vi nok gått for den sorte utgaven. Ørepluggene bygger uansett ganske langt ut av øret, men de sitter svært godt på plass, selv på løpetur, er vår erfaring. 

Lydmessig er Sony helt i toppsjiktet, med en superdetaljert, meget velbalansert gjengivelse av det aller meste vi hører på. Sammen med iPhone synes vi kanskje de blir litt i overkant aggressive, og det kan gjøre dem litt slitsomme å høre på over lang tid, mens det stort sett er midt i blinken sammen med en Android-telefon. De har ikke de aller kraftigste bassreservene, men du kan til dels justere dette noe med Clear Bass-innstillingen i den tilhørende appen. 

I vår testing har vi opplevd WF-1000X som stort sett stabile i bruk, med unntak av med et par Samsung-telefoner. Lyden hopper ut i noen små tideler iblant, men det er ikke mer enn at det er mildt irriterende. 

Batteritiden er noe under de beste, uten at vi har opplevd den som problematisk. Sony oppgir opptil tre timer på en lading, mens du nok havner litt under det om du kjører med støydempingen på kontinuerlig. Etuiet gir dessuten nok strøm til ytterligere to fulladinger, og du skal kunne lade nok til en times bruk på rundt et kvarter. 

Støydempingen er ellers ikke like merkbar som i Sonys store hodetelefoner, spesielt i mindre bråkete omgivelser, men på fly er den meget god. Vi har i flere tilfeller sittet med Sony-pluggene i ørene kun for støydempingens del, uten musikk spillende. 

Alt i alt synes vi støydempingen er Sonys trumfkort, og vi setter langt større pris på den enn alskens treningsfunksjoner som mer fremstår som en gimmick. Batterilevetiden skulle vi gjerne sett var strukket med en time til, men lyden er topp og komforten meget god. Prisen er heller ikke fullstendig avskrekkende. 

Les hele testen av Sony WF-1000X »

Fordeler

 • Meget god lydkvalitet
 • Meget god dynamikk
 • Enkle å bruke
 • God støykansellering
 • Den automatiske modusen fungerer godt

Ting å tenke på

 • Kanalene dropper ut når vi bruker Samsung S7 og S8
 • Etuiet er i overkant stort
 • Varslingen for skifte av modus burde vært mulig å slå av
 • Bygger ganske langt ut av øret

Topp lydkvalitet, men relativt dyre

B&O Play BeoPlay E8

B&O Play BeoPlay E8
8.5/10
Meget bra

Bang & Olufsens Beoplay-serie har hevdet seg godt i flere omganger her på Tek.no, og de helt trådløse E8 er intet unntak.

Disse er langt mer diskré i ørene enn Sonys alternativ, da de bygger langt mindre ut av øret, men heller fyller øreåpningen i langt større grad. De har også en time ekstra batterilevetid per lading, men til gjengjeld ingen aktiv støydemping eller andre ekstrafunksjoner. 

E8 er først og fremst meget komfortable å ha på seg, og lydmessig låter de også meget, meget godt. Noe av det første som slår oss er bassen, og spesielt det laveste området av den. Denne har rikelig med krefter, og nærmest trykker til deg når du hører på musikk. De er også omtrent så luftige som det er mulig å få til med ørepropper av denne typen. 

Om vi skal sette fingeren på noe, må det være at diskanten kan være helt på grensen til skjærende – spesielt om du bruker dem mot en iPhone. Da kan diskanten bli litt i skarpeste laget, og vi så oss nødt til å temme diskanten litt i appen. 

Proppene har små touchflater på siden. Holder du knappen inne på den høyre knappen økes volumet, mens det senkes om du holder venstre knapp nede. Tapper du raskt en gang på den høyre stopper/starter musikken du hører på, men om du gjør det samme med den venstre så aktiveres en funksjon hvor du kan høre lyder rundt deg. 

Videre så kan du skifte sang om du tapper to ganger raskt. Høyre propp for neste sang, venstre for den forrige. Kontrollene har en viss læringskurve, men når du blir vant til dem er de kjekke å ha. 

Det største aberet med E8 er nok prisen. De koster 3000 kroner, mer enn alle andre i testen, og uten støydemping eller annet ekstra er det vanskelig å si noe annet enn at det føles ganske dyrt. Om det brenner i lommeboka og du er på jakt etter helt trådløse ørepropper er imidlertid dette et solid valg.  

Les hele testen av Bang&Olufsen Beoplay E8 »

Fordeler

 • Meget god lydkvalitet
 • Høy komfort
 • Flott etui
 • God byggekvalitet
 • Enkel app

Ting å tenke på

 • Dyre
 • Litt skarpe i toppen av lydbildet
 • Ingen ekstrafunksjoner

Sannsynligvis det beste valget til trening

Jabra Elite Sport (2016)

Jabra Elite Sport (2016)
8.5/10
Meget bra

Elite Sport har et fint og luftig lydbilde, med flott balanse gjennom hele registeret, selv om de kanskje ikke er de ørepluggene i testen som låter aller best. De har ikke enormt tung bass, men den er til gjengjeld presis, spretten og behagelig. De har også godt med detaljer å by på, og toppen av registeret er rundet av akkurat såpass at du kan spille rimelig høyt uten at de låter skjærende på noe vis. Vår største innvending er at mellomtonen i noen tilfeller fremstår som litt flat og udynamisk, og det gjør for eksempel at instrumentseparasjonen er litt svak i enkelte låter. 

Utformingen er nøytral og passe diskré, og de sitter særdeles godt fast i undertegnedes ører tross at de nok for noen vil oppfattes som litt store, og den nye limegrønne fargen nok ikke er for alle. De ulike størrelsene på ørevingene bør gjøre det mulig å finne en passform som sitter. 

De har også imponerende god talekvalitet og støyreduksjon på mikrofonen til at pluggene faktisk sitter i øret. Bluetooth-tilkoblingen har vært fullstendig problemfri for oss i testperioden, og det gjelder også koblingen mellom de to ørepluggene. 

Pulsmålingen på øret har ikke vært spesielt pålitelig i våre tester, men ifølge Jabra bør det kunne løse seg ved å bruke en større ørevinge enn det vi har gjort. 

Batteritiden er dessuten oppgradert fra førstegenerasjonsmodellen. Jabra oppgir 4,5 timer på en lading, og det virker å være rimelig nøyaktig. Fra etuiet får du altså også to ekstra ladinger, og det gir en total batteritid på «opptil» 13,5 timer, som er meget bra i denne kategorien. 

De små tastene på pluggene er også en smule vanskelige å bruke, og det tar lang tid å venne seg til hvor du finner de ulike funksjonene. Tastene er også veldig små, og fører gjerne til at du dytter pluggene ekstra langt inn i øret. Her hadde det kanskje vært bedre om man utviklet en eller annen form for touch- eller tappløsning. 

Jabra var tidlig ute med helt trådløse øreplugger, og vi har vært fans helt fra starten. Med 2018-modellen er også batteritiden blitt såpass god at den ikke er noe stort minus. 

Les hele testen av Jabra Elite Sport (2017) >> 

Fordeler

 • Rimelig god og treningsvennlig lyd
 • Sitter veldig godt på plass, også til trening
 • Kobler til automatisk når du tar dem ut av etuiet
 • Mange varianter av puter, både i skum og silikon
 • Relativt god batterilevetid

Ting å tenke på

 • Pulsmålingen er lunefull
 • Ikke hyperdetaljert i toppen av registeret
 • Batterilevetiden er fortsatt svak sammenliknet med andre formfaktorer

Billigere og like gode, men uten pulsmåling

Jabra Elite Active 65t

Jabra Elite Active 65t
8.5/10
Meget bra

Jabra Elite 65t og Elite Active 65t er i praksis nøyaktig samme produkt, bare at sistnevnte er bedre sikret mot vann og svette, slik at de er mer egnet til intens trening. Sammenliknet med Jabra Sport Elite er de i praksis nesten akkurat det samme produktet, bare at de ikke har pulsmåler innebygd.

Det betyr fortsatt god lyd, god samtalekvalitet, god batterilevetid og stabil bluetooth-tilkobling. De er ikke lydmessig helt på nivå med Sony eller Bang & Olufsen, med et litt lukket lydbilde, og med den samme litt flate mellomtonen som Sport Elite. Det bør likevel være godt nok for de fleste, og etuiet er også mindre og litt mer lommevennlig enn på storebroren. 

Vi liker også autopause-funksjonen, som pauser musikken når du tar ørepluggene ut av øret. Ellers er vurderingen nærmest identisk med Sport Elite. Velg Active-versjonen om du vet at du skal bruke dem mye til trening. 

Les hele testen av Jabra Elite Active 65t »  

Fordeler

 • God lyd
 • Svetteresistent
 • Sitter godt på plass
 • Diskré i øret
 • Stort sett god samtalekvalitet
 • God batterilevetid i klassen
 • Kompakt etui

Ting å tenke på

 • Litt mer bass ville gjort lyden hakket mer treningsvennlig
 • Ikke så gode til samtaler i bråkete omgivelser
 • Ørevinger ville holdt dem enda bedre på plass

Et godt sett, men også med noen minuser

Apple AirPods (2016)

Apple AirPods (2016)
8/10
Meget bra

Apples Airpods var svært forsinket da de endelig kom på markedet før jul i 2016, men det virket som tiden Apple brukte på finpuss var brukt godt. 

Det hvite etuiet er svært kompakt, men W1-brikkens strømsparende egenskaper gjør likevel at Apple-pluggene har den heftigste batterilevetiden av alle om vi tar etuiet med i regnestykket. De lever i cirka fem timer på en lading, og du kan lade ytterligere nesten fire ganger fra etuiet. Det er veldig bra.

Lyden er også rimelig god, og det virker som om de har fått et lite hopp i bassen sammenliknet med varianten med tråd. Det er ikke snakk om noen stor hifi-opplevelse, men de låter likevel fyldig, velbalansert og fint. 

Bluetooth-tilkoblingen er også dønn stabil, og talekvaliteten virker også å være god, men det skulle kanskje bare mangle siden de har den litt uelegante pinnen stikkende ned fra øret. 

Kontrollfunksjonene var i utgangspunktet ganske magre, men med iOS 11 fikk man flere muligheter. Nå kan du sette kontrollvalgene individuelt for den venstre og den høyre ørepluggen, og du kan velge mellom å aktivere Siri, spill/pause og låt frem/tilbake. Vi skulle gjerne fortsatt hatt volumkontroll, men dette er i alle fall langt bedre enn i starten. 

De sitter overraskende godt i undertegnedes ører, men vi har også sett at andre har hatt motsatt opplevelse, så her er det nok lurt å gå i butikken og sjekke. Utformingen er litt annerledes enn Earpods, så det er mulig Airpods kan passe selv om Earpods ikke gjør det. 

Alt i alt synes vi Apple leverer ganske bra med Airpods, og de har den typiske «det bare funker»-følelsen som Apple lenge har vært kjent for. Anbefalt - om du takler å gå rundt med de tannbørstene hengende ned fra øret, da. 

Les hele testen av Apple Airpods >>

Fordeler

 • Fin og velbalansert lyd, punchy bass
 • Svræt komfortable å ha på
 • Best batterilevetid i sin klasse
 • Lader svært raskt i etuiet
 • Enkle å koble til med W1-brikken

Ting å tenke på

 • Ser ikke akkurat stilige ut
 • Du kan få langt bedre trådløs lyd til samme pris
 • Veldig begrensede kontrollmuligheter
 • De beste funksjonene fungerer kun på Apple-produkter

Nesten helt uten irritasjonsmomenter

Optoma NuForce BE Free8

Optoma er kanskje mest kjent for projektorer, men selskapet har dyppet føttene i markedet for hodetelefoner etter oppkjøpet av NuForce i 2014.

BeFree 8 er nærmest fritt for irritasjonsmomenter, men de utmerker seg heller ikke voldsomt på noen områder. De sitter stort sett godt på plass, men har ingen ørevinger eller liknende, så de er ikke ekstremt godt egnet til trening. De er imidlertid regn- og svetteresistente, så om du vil trene med dem er det fritt frem. 

BeFree 8 bruker såkalt nærfelts magnetinduksjon til å overføre lyd mellom de to pluggene, og det gjør tilkoblingen mer stabil enn med blåtann. Lyden er solid, med godt detaljnivå og et stort sett luftig og flott lydbilde. De kan dog være litt skarpe i toppen innimellom, og mellomtonen hadde hatt godt av litt mer fylde og kropp. 

Batterilevetiden er dessuten rimelig god, med fire timer på en opplading og to ekstra fulladinger i etuiet. Et minus er at samtalekvaliteten er svak, og spesielt i vind er det vanskelig for motparten å høre hva du sier. De har heller ingen «ambient»-modus. 

Etuiet er laget i særdeles blank plast, og er meget utsatt for fett- og fingermerker og riper, men ellers er BeFree 8 et habilt par øreplugger. Til rundt 1500 kroner er de heller ikke avskrekkende dyre. 

Les hele testen av Optoma NuForce BeFree 8 »

Fordeler

 • Fyldig og luftig lyd
 • Sitter stort sett godt på plass
 • Kurant batterilevetid i denne klassen
 • Tre ekstra oppladinger i etuiet
 • Stabil tilkobling

Ting å tenke på

 • Etuiet er en fingermerkemagnet uten like
 • Ganske stort etui
 • Litt skarpe i diskanten iblant
 • Ingen mulighet for egne ørevinger
 • Batterilevetiden er fortsatt svak sett opp mot andre formfaktorer
 • Svak samtalekvalitet i støyende omgivelser

Gode, men enormt store

Bose SoundSport Free

Bose ventet lenge med å kaste seg ut i dette markedet, og da de gjorde det var det mange som stusset over utformingen på deres SoundSport Free. Dette er nemlig svært lite kompakte øreplugger, og de står langt, langt ut av ørene når du har dem på, noe som gjør at du kan minne litt om Frankenstein når du har dem på. 

Bose skiller seg også fra de fleste andre med å tilby øreplugger som ikke lager noen forsegling mot øregangen. Disse har også silikonputer, men de går ikke helt inn, og lar deg dermed også høre omgivelsene når du har dem på. Det er fint i noen tilfeller, men det gjør dem også ganske følsomme for vind, og de lekker også ganske mye lyd ut. 

Lydkvaliten er svært god, med mye og presis bass og en detaljrik diskant. Den nakkebånd-utstyrte søstermodellen SoundSport Pulse var plaget med en altfor skarp diskant som skar i ørene, men med Free balanserer Bose på riktig side av knivseggen, og dette er noe av det beste vi har hørt fra Bose rent lydmessig.

De fungerer godt til samtaler, men du får kun servert samtalelyden i ett øre, og det er irriterende. Batteritiden er god, men etuiet er betraktelig større enn på de aller fleste av konkurrentene. 

Alt i alt er dette et godt produkt fra Bose, men designet gjør at vi tror mange vil gå rett forbi i butikkhylla. 

Les hele testen av Bose SoundSport Free »

Fordeler

 • God batterilevetid til helt trådløse plugger å være
 • Sitter godt på plass
 • Pent balansert og detaljert lyd
 • Svetteresistent

Ting å tenke på

 • Ørepluggene er gigantiske og står langt ut av ørene
 • Kan gnage litt i ørene etter en stund
 • Isolerer ikke spesielt godt verken ut eller inn
 • Samtalelyd kun i ett øre
 • Vanskelig å operere de bittesmå knappene
 • Etuiet er større enn de fleste av konkurrentene

Etuiet ødelegger for ellers gode øreplugger

Sony WF-SP700N

Sonys WF-1000X fikk nylig følge av et mer sportsfokusert sett kalt WF-SP700N, som blant annet har ørevinger som hjeper med å holde dem på plass. Ellers er det mye av det samme som hos testvinneren her: Svært god lyd, litt middels batterilevetid og en helt grei aktiv støydemping ombord.

Det som hovedsaklig ødelegger for dette paret er det litt tåpelig designede etuiet. Det er først og fremst ganske stort og klumpete, og har et svingbart lokk hvor mekanismen i seg selv er altfor svak og lett å åpne i vanvare.

Etuiet er dessuten laget slik at ørevingene må vris om 90 grader for å passe, og det er svært irriterende å måtte gjøre dette hver gang pluggene skal inn og ut. 

At samtalelyden bare leveres i ett øre er også et lite minus, men ellers er det også mye å like her. Det er bare litt mer knotete i bruk enn mange av de andre. 

Les hele testen av Sony WF-SP700N »

Fordeler

 • Basstung og treningsvennlig lyd
 • Aktiv støydemping
 • Kan brukes både med og uten vinger

Ting å tenke på

 • Etuiet er klumpete og lokket åpner seg lett
 • Vingene må vris for å passe i etuiet
 • Kun samtalelyd i ett øre
 • Ganske svak batterilevetid

De mest diskré av alle

Earin M-2

Vi likte Earins første generasjons øreplugger godt på grunn av det ekstremt kompakte designet, men de var plaget med en blåtanntilkobling som hoppet ut og inn etter eget forgodtbefinnende. Når andre generasjon nå er på markedet, er dette håndtert ved å gå over til nærfeltsinduksjon mellom de to ørepluggene, og nå er de dønn stabile.

Lyden er fortsatt god, men vi skulle gjerne sett litt dypere bass og litt mer veloppløst vokal. Det irriterer oss også at de to ørepluggene må kobles til mobilen hver for seg. Vi har også opplevd gjentatte ganger at det bare er lyd i den ene, selv om begge er på og skal være tilkoblet. Det må Earin finne ut av. 

Earin imponerer dog sterkt på samtalekvalitet. Det er nesten uhørt at motparten hører oss så godt når mikrofonen sitter så langt unna munnen som i dette tilfellet, selv i ganske bråkete omgivelser. Vi liker også at vi får servert samtalelyden i begge ører. 

Batteritiden er med fire timer rimelig god, og etuiet er kompakt og lommevennlig. Det største aberet er prisen. Ingen butikker fører foreløpig M-2 i Norge enda, og det eneste alternativet er dermed å bestille direkte fra dem. Og 249 dollar pluss tollavgift og moms er betraktelig mer enn de er verdt. 

Les hele testen av Earin M-2 » 

Fordeler

 • Særdeles kompakte og diskré
 • Behagelig og luftig lyd
 • God samtalekvalitet og stereolyd
 • Stabil tilkobling
 • Lader raskt i etuiet

Ting å tenke på

 • Litt trøbbel med mono/stereo innimellom
 • Mangler litt oppløsning i diskant og mellomtone
 • Ikke enorm batterilevetid
 • Touchkontrollerne kan være litt knotete å bruke
 • Ganske kostbare

Langt bedre enn generasjon én, men fortsatt ikke helt der

Samsung Gear IconX (2018)

Førstegenerasjons IconX var habile når det kom til lyd, men batterilevetiden på bare rundt halvannen time med strømming var begredelig.

Det har Samsung definitivt fått sving på i generasjon to, som kan skilte med fem timers batteri om du strømmer fra mobilen og sju timer om du spiller fra den innebygde lagringen. 

De sitter greit i ørene, men undertegnede ble aldri helt venn med dem. De virker å ha et ganske lite «sweet spot», altså der du føler t de sitter perfekt og at lyden er så god som den kan være, men passform er selvfølgelig individuelt. 

Lyden er pent balansert, og har brukbart både med basspunch og detaljer. Den mangler kanskje litt av snerten og luftigheten til Sonys og B&Os alternativer, men dette er ikke så verst. 

De overaksentuerer nok litt i toppen, og spesielt S-lyder fremstår fort som litt for skarpe. Det kan gjøre Gear IconX litt slitsomme å høre på over lang tid, men det avhenger litt av musikken du lytter til. På låter som ikke er så lyst mikset, kan det nemlig låte veldig bra. 

Pluggene har små touchpaneler utvendig. Det fungerer rimelig bra, likt på begge pluggene, og touchstyringen gjør i alle fall at du slipper å dytte dem enda lenger inn i ørene hver gang du vil gi en kommando. Samtidig skjer det fort misforståelser, så det hender at du må gi kommandoene flere ganger for å komme dit du vil. 

Samsung-pluggene er for øvrig gode til samtaler, og de har dessuten lav forsinkelse i video sammenliknet med mange av konkurrentene. Det er bra, men passform- og lydmessig når de ikke helt opp. 

Les hele testen av Samsung Gear IconX 2018 »

Fordeler

 • Velbalansert og relativt fyldig lyd
 • God batterilevetid
 • Muligheter til å lagre låter lokalt på pluggene
 • Touchpanelene gir enkel styring
 • Stabil tilkobling
 • Lav forsinkelse sammen med video

Ting å tenke på

 • Lyden er ikke best i klassen
 • Sitter ikke voldsomt bra i ørene
 • Litt lyse i toppen enkelte ganger

Meget diskré, men ganske kjip lyd

JayBird Run

Run er Jaybirds første forsøk på helt trådløse øreplugger, men de overbeviser dessverre ikke. Lyden er først og fremst ganske middelmådig, med det som fremstår som et slags slør mellom deg og vokalen i andre enden. De har riktignok mye bass å by på, så det er ikke helt ueffent til trening, men bassen mangler litt presisjon og snert i slagene.

De sitter imidlertid relativt godt på plass i ørene, men utformingen gjør at de har lett for å skli ut om du for eksempel gjesper eller tygger. 

I utgangspunktet hadde vi store problemer med bluetooth-tilkoblingen mellom de to pluggene, men Jaybird har i etterkant opplyst at det var noe galt med settet vi fikk tilsendt, og vi har ikke opplevd dette problemet med erstatningsmodellen vi fikk. Vi har derfor hevet karakteren en halv karakter fra det vi ga i utgangspunktet. 

Batterilevetiden er også kurant, med fire timer på en lading, i tillegg til to ekstra fulladinger i etuiet. 

Samtalekvaliteten er også god, i alle fall når det gjelder mikrofonen som sitter i Jaybird Run. Motparten rapporterte om at han hørte meg godt, samtidig som støyen fra travle Oslo-gater ble redusert på en god måte.

Undertegnede er imidlertid ingen fan av at pluggene automatisk slipper gjennom omgivelseslyden når du snakker i telefonen, og skulle gjerne ønske at det var mulig å skru av. Det er også irriterende at du kun får telefonsamtaler i ett øre – gi meg nå i det minste monolyd i begge ørene. 

Pluggene har knapper utenpå hver av pluggene, men disse er kun trykkbare i nedre halvdel, og det er litt irriterende i starten. Knapper i stedet for touchpaneler gjør også at du lett ender opp med å dytte pluggene inn i ørene, men det er likevel bedre enn ingenting. 

Jaybird Run har også et prisnivå som tilsier at dette er et premiumprodukt, med rundt 2000 kroner for et par. Til det leverer de rett og slett ikke god nok lyd. 

Les hele testen av Jaybird Run »

Fordeler

 • Diskré i utformingen, sitter godt i ørene
 • Kurant batterilevetid
 • God kvalitet på mikrofon og støyreduksjon under samtaler
 • Godt med bass å by på

Ting å tenke på

 • Klumpete etui som åpner seg i lomma
 • Knappene er litt vanskelige å operere
 • Kun monolyd ved samtaler
 • Ikke veldig overbevisende lydkvalitet

Tynn lyd, men god passform og diskré utforming

Bragi The Headphone

De pretensiøst navngitte Bragi The Headphone er forsøk to fra Kickstarter-fenomenet som samlet inn enormt med penger til førsteproduktet The Dash. Denne gang har de droppet sensorene og ekstrafunksjonene, og resultatet er et sett som fokuserer kun på basisfunksjonene lyd, passform og batterilevetid. 

Mens The Dash var plaget av en veldig ustabil bluetooth-tilkobling, har vi ikke opplevd noen problemer med The Headphone. Til forskjell fra de andre settene vi har testet har ikke disse noe ekstra batteri i etuiet, men de har til gjengjeld den beste batteritiden om vi ser kun på ørepluggene, med seks timer. 

Utformingen er diskret og fin, og de sitter godt i ørene, selv om vi synes tre sett øreputer kanskje er litt i tynneste laget. En sidenote er at jeg vanligvis velger silikonputer, men her opplevde jeg til en forandring at det var skumputene som satt best. Det følger med to par silikonputer og ett par skumputer, og de er alle noe mindre enn vi har vært vante med fra andre produkter i samme kategori. Har du veldig store øreåpninger kan det hende at du vil slite med å få disse til å passe. 

Styring av musikken gjøres via noen veldig små taster på den høyre ørepluggen, som fungerer omtrent som fjernkontrollene du har på andre hodetelefoner i dag - to trykk for å hoppe frem, tre for å hoppe tilbake og så videre. Utfordringen er selvfølgelig at du har ørepluggene i øret når du trykker, og at det jo fører til at du bare skyver dem ekstra langt inn i øret, noe som kan være ukomfortabelt.

Lyden er dessuten litt for pen og pyntelig, etter vår mening. De er brukbart veloppløste, men så fort du beveger deg litt opp i volum fremstår de veldig fort som skjærende og vonde å høre på. Samtidig er også bassen nesten fraværende, og det gjør dem rett og slett litt kjedelige å høre på om det du foretrekker er energisk EDM, R&B eller pop med mye bass i bunnen. 

Bragi The Headphone kunne vært alt vi ønsket oss av trådløse øreplugger, men lyden er for svak og mangelen på batteri i etuiet er dessverre et minus i dette selskapet. 

Les hele testen av Bragi The Headphone >>

Fordeler

 • Diskret design
 • Sitter godt på plass, behagelige å ha på
 • Solid bluetooth-tilkobling
 • Smart funksjon som lar deg høre omgivelsene

Ting å tenke på

 • Veldig selektiv på musikken - mye høres skarpt og vondt ut
 • Lite bass å by på
 • Ikke batteri i etuiet
 • Dårlig talekvalitet
 • Det følger med veldig få øreputer
 • Ganske følsomme for vind

Oppdatert 06.03: La til Earin M-1.

26.07: La til Jabees BTwins.

16.08: Byttet ut Jabra Elite Sport med 2017-modellen som har 50 prosent bedre batterilevetid. 

01.12: La til Jaybird Run, Sony WF-1000X og Bang&Olufsen Beoplay E8. Byttet ut Samsung Gear IconX med Gear IconX (2018).

05.10.2018: La til Earin M-2, Optoma BeFree 8, Jabra Elite 65t, Sony WF-SP700N og Bose SoundSport Free. Fjernet Onkyo W800BT, Jabees Btwins og Earin M-1.

Prisguide.no er en kommersiell partner til Teknisk Ukeblad Media. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguide her »

Prisjakt.no er en kommersiell partner av Tek.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.

Jabra Elite Active 65t

Optoma NuForce BE Free8

Bose SoundSport Free

Sony WF-SP700N

Samsung Gear IconX (2018)

Jabra Elite 65t

JayBird Run

B&O Play BeoPlay E8

Sony WF-1000X

Earin M-2

Bragi The Headphone

Jabra Elite Sport (2016)

Apple AirPods (2016)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen