True wireless-kategorien har tatt store steg de siste årene. Barnesykdommene er nesten helt borte.

Samletest Trådløse ørepropper (2019)

True wireless-kategorien har tatt store steg de siste årene. Barnesykdommene er nesten helt borte. (Foto: Stein Jarle Olsen, Tek.no)

Dette er de aller beste helt trådløse øreproppene

Vi har testet 13 ulike par.

Oppdatert 24.09.2019: Hele produktutvalget er i praksis byttet ut, og vi har tatt vekk produkter som ikke lenger er i salg. 

 «True wireless»-kategorien har vært på markedet i et par-tre år nå, og de fleste produsentene har rukket å komme med både to og tre generasjoner av sine produkter. Det merkes, for kvaliteten begynner å bli høy, og ikke minst har de fleste av barnesykdommene blitt glattet ut. 

De færreste sliter nå med tilkoblingsproblemer, med lyd og video som ikke er synkronisert og med batterier som dør etter bare et par timer. Noen av produktene har fått aktiv støydemping, noen er svetteresistente og noen kan sågar måle hørselen din og tilpasse lyden deretter. 

Dette er produktene vi har testet i denne omgang:  

  Batteri plugger Batteri etui Annet Pris ca. 
Apple Airpods 2 5 timer 19 timer H1-brikke. Autopause. Siri kan aktiveres med stemmen. Mulighet for trådløs lading.  1490/1690 kr
Bang & Olufsen E8 2.0 4 timer 12 timer Trådløs lading. Egen app.  3250 kr
Beats Powerbeats Pro 9 timer 15 timer Autopause. Svetteresistent. 2590 kr
Bose Soundsport Free 5 timer 10 timer 1990 kr
Jabra Elite 65t 5 timer 10 timer Autopause. Egen app. Finnes også i svetteresistent versjon. 1290 kr
Jaybird Vista 6 timer 10 timer Autopause. Egen app. Svetteresistent. Kan måle hørselen din. 1890 kr
Libratone Track Air+ 6 timer 18 timer Aktiv støydemping. Autopause. Egen app. Trådløs lading. Svetteresistent.  1950 kr
Master & Dynamic MW07 3,5 timer 10,5 timer  Autopause.  2990 kr
RHA TrueConnect 5 timer 20 timer 1690 kr
Samsung Galaxy Buds 6 timer 7 timer Autopause. Egen app. Trådløs lading.  1390 kr
Sennheiser Momentum True Wireless 4 timer 8 timer Autopause. Egen app. 2490 kr
Sony WF-1000XM3 6–8 timer 18–24 timer  Aktiv støydemping. Autopause. Egen app. 2490 kr
Xiaomi Airdots Pro 3 timer 6 timer Aktiv støydemping. Autopause. 790 kr

Jabra kommer for øvrig med en ny modell om ikke lenge, og vi kommer til å se på Elite 75t så fort den dukker opp til test. 

Hva ser vi etter? 

I denne kategorien er det først og fremst mangelen på problemer som gjør at vi vurderer et produkt høyt. Lydkvalitet, passform/komfort og batterilevetid teller aller mest, og så handler det i stor grad om å unngå å skille seg ut for mye i negativ retning på det øvrige. 

For å synliggjøre hvordan vi har vurdert, har vi laget en (ganske stor) fargekodet plansje som forhåpentligvis gjør at du lett kan gjøre deg opp en mening. Hvis du ikke er enig i våre prioriteringer eller vektlegger ett av punktene mer enn alle de andre bør det derfor være enkelt å peke ut produktet som passer aller best for deg. 

Klikk her for å se tabellen
  Lyd Passform Komfort Batteri Etui Kontrollmuligheter Samtalekvalitet Valuta for pengene
Apple Airpods 2 God. Varmt, ganske basstungt og behagelig. Ikke like raffinert som de aller beste. God. Nærmest umerkbare i ørene og sitter godt på plass.  God. Kan gnage litt etter en tids bruk.  God. Apple satte standarden, men har etter hvert blitt forbigått.  Svært god. Veldig kompakt. Middels. Kun én kommando per plugg. Svært god.  God. 1.500 – 1.700 kr uten og med trådløs lading.
Bang & Olufsen E8 2.0  Svært god. Både nøytralt og engasjerende. Middels. Vektfordelingen har en tendens til å dra dem litt ut av ørene.   God.  Middels.  God.  God. Stort sett alle funksjoner tilgjengelig, men litt knotete å bruke.  Svak.  Svak. Godt over 3.000 kroner er mye penger.
Beats Power-beats Pro God. Stort sett velbalansert, men litt for skarp i diskanten.  God. Noe knotete å få på plass, men bøylene gjør at de sitter bom fast.  God. Lette, men bøylene kan potensielt gnage.  Svært god. Ni timer på en lading er foreløpig klasse-ledende. Svak. For stort til å ha i de fleste lommer. Svært god. Tilgang til alle funksjoner, inkludert volum, fra egne knapper.  God.  Svak. For 2.600 kr får du mer fra andre. 
Bose Sound-Sport Free Svært god. Veloppløst og engasjerende.  Svært god. Sitter veldig godt på plass.  Middels. Gnager noe.  God.  Middels.  Middels. Små knapper, vanskelige å bruke.  God. Men følsomme for vind.  Middels. Rundt 2.000 kroner. 
Jabra Elite 65t God. Nøytralt, men mangler litt raffinement og «trøkk».  God. Middels. Gnager noe.  God.   God.  Middels. Ikke de mest intuitive kommandoene.  Middels. Topp inne, ikke like gode ute.  God. Under 1.300 kroner for en god allroundpakke.
Jaybird Vista God. Men krever justering i appen, for Flat-innstillingen er nettopp det – flat og kjip. Svært god. Ørevingene gjør at de sitter bom fast. Middels. Vingene er ganske stive og gnager ofte.  God.  Svært god. God. Hver plugg kan konfigureres individuelt.  Svak.  Middels. Snaue 1.900 kroner.
Libratone Track Air+ God. Litt for skarp i diskanten. Svært god. Veldig lette plugger som blir sittende i øret.  Svært god. God.  God. Kompakt, men sårbart for riper. Middels. Kun en kommando per plugg.  Svært god.  God. Aktiv støydemping for under 2.000 kr.
  Lyd Passform Komfort Batteri Etui Kontrollmuligheter Samtalekvalitet Valuta for pengene
Master & Dynamic MW07 Middels. Metallisk klang og på grensen til skjærende.  God. Ruglete finner holder dem på plass.  God.  Middels. 3,5 timer på en lading, tre ladinger i etuiet.  God. Stål er fint, men veldig sårbart for riper.  Svært god.  Middels. Svak. Nesten 3.000 kroner er for mye. 
RHA True-Connect Middels. Veldig mye bass, litt lite oppløsning i diskanten.  God. Sitter greit, men har ingen vinger eller annen festemekanisme.  God.  God.  Svært god. Kompakt og i metall. God. Kun en knapp per plugg, men alle funksjoner tilgjengelig. En viss læringskurve. Middels.  Middels. Rundt 1.700 kroner.
Samsung Galaxy Buds Middels. Fyldig og luftig, men litt vel skarpe i diskanten. Svært god. Små gummihaker sikrer at de sitter fast.    God. Men gnager litt i starten.  Middels. Seks timer på en lading er bra, men etuiet huser bare drøyt én ekstra fullading. Svært god.  God. God.  God. Rundt 1.400 kr. 
Sennheiser Momentum True Wireless Svært god. Kanskje de beste av alle. God. Sitter omtrent så godt som man kan forvente uten vinger.  God.  Middels.  God.  Middels. Mange muligheter, men krever harde trykk.  Svak.  Svak. 2.500 kroner er mye penger for kun god lyd. 
Sony WF-1000XM3 Svært god. Luftig og fyldig, med en diskant som balanserer på riktig side av knivseggen. Middels. Store plugger, burde kanskje hatt vinger. Gummibelegget hjelper noe.  God. Svært god. Opptil åtte timer på én lading, tre ekstra ladinger i etuiet. Middels. For stort for mange lommer.  God.  Svak.  Middels. 2.600 kroner er mye, men du får ganske mye for pengene.
Xiaomi AirDots Pro Middels. Velbalansert, men litt uengasjerende. Middels. God. Svak. Tre timer i pluggene, ytterligere to ladinger i etuiet.  Middels. Litt upraktisk form for å ha i lomma. Middels. Få kommandoer tilgjengelig, og responsen er på kinesisk.  Middels.  Middels. Under 800 kr, men du får omtrent det du betaler for. 

Sonys støydemping i en mindre pakke

Sony WF-1000XM3

Sony WF-1000XM3
9/10
Imponerende

Vi likte allerede førstegenerasjons helt trådløse plugger fra Sony, men med årets modell har de forbedret seg på de aller fleste punkter. Lyden er først og fremst helt i toppklassen, med en meget skarp og veloppløst diskant som balanserer helt på grensen til å bli skjærende. 

Det er ellers svært velbalansert og fyldig, og om du skulle ønske mer bass og moro, finnes det en tilhørende app med en lettfattelig equalizer som lar deg justere etter eget ønske. Resultatet er svært godt, og av pluggene vi har testet er det kun Sennheiser som klarer å produsere bedre lyd enn det Sony gjør. 

Sony har dessuten utstyrt WF-1000XM3 med en litt nedskalert variant av brikken som håndterer støydemping i selskapets store hodetelefoner, noe som gir pluggene en ganske god aktiv støydemping. Helt på nivå med storebror WH-1000XM3 er de ikke, men kombinasjonen av aktiv og passiv støydemping her gir det som foreløpig er den beste varianten av støydemping i helt trådløse øreplugger. 

Passformen er ellers god, selv om vi i noen tilfeller kanskje skulle ønsket at Sony hadde beholdt den bitte lille klaffen som holdt forgjengeren WF-1000X på plass. Trening kan for eksempel være en liten utfordring med disse, spesielt når du begynner å svette og putene inni øret begynner å skli ut. Vi opplevde også at støydempingsmikrofonene produserte en fryktelig og hørselsskummel feedback-lyd da vi forsøkte å skru på støydempingen igjen etter en løpetur, så vær ytterst forsiktig med akkurat dét. 

Etuiet til Sony er definitivt ikke blant de mest kompakte, men formen er i alle fall slik at det ikke er umulig at det vil passe i bukselomma. Etuiet huser også et rimelig stort batteri. Med seks til åtte timers batterilevetid i selve pluggene og tre ekstra fulladinger i etuiet er vi oppe imellom 24 og 32 timers total batterilevetid, som foreløpig er helt i toppsjiktet. 

Det største minuset med WF-1000XM3 er nok at de er ganske svake til telefonsamtaler, spesielt om du befinner deg i omgivelser med mye støy eller vind. Motparten hører ofte ikke hva vi sier, og med mye bråk rundt fremstår det iblant som om vi er «i en tunnel to kilometer unna».

Likevel er det totalpakken til Sony som vinner, og de scorer best på de viktigste punktene – lyd og batterilevetid. Aktiv støydemping er således en bonus, og dessuten noe som bidrar til at prisen på drøye 2.500 kroner fremstår som mer spiselig. 

Velg disse hvis: Du synes både lyd og støydemping er viktig og ikke har behov for øreplugger som sitter bom fast uansett hvordan du rister på hodet. 

Les hele testen av Sony WF-1000XM3 »

Fordeler

 • Meget god og enkelt justerbar lyd
 • Sitter godt på plass
 • Habil aktiv støydemping
 • Svært god batterilevetid
 • Velfungerende autopause-funksjon

Ting å tenke på

 • Dårlige til samtaler i bråkete omgivelser
 • Ikke svetteresistente
 • Ikke trådløs lading

Fortsatt helt i toppen

Apple AirPods 2 with Charging Case

Apple AirPods 2 with Charging Case
8.5/10
Meget bra

Apples Airpods ble latterliggjort for tannbørstedesignet i lang tid etter lansering, men de har likevel blitt nærmest allemannseie, og det er ikke uten grunn. Årets modell kom dessuten med små forbedringer over hele linja som gjorde Airpods til et enda bedre produkt, og selv om ikke Apple er best på noe, er det veldig få irritasjonsmomenter ved Airpods – og det er det som gjør at vi plasserer Apple-pluggene så høyt. 

Airpods er også ett av veldig få alternativer i denne kategorien om du ikke liker vanlige kanalplugger, ettersom de ikke skaper forsegling mot øregangen. I redaksjonen opplever de fleste at Airpods sitter veldig godt på plass, men det er også enkelte som ikke får dem til å sitte i det hele tatt, så det finnes definitivt unntak. 

Til at de ikke lener seg på silikonputer for å skape basstrykk, synes vi Apple har gjort en imponerende god jobb med bassgjengivelsen i Airpods. Om du kjører dem gjennom et laboratorium kan det godt hende at bassgjengivelsen ikke kommer ut øverst på skalaen, men Apple-lyden er uansett både behagelig og engasjerende. Dette er lyd som mange kan like, og det fungerer faktisk veldig bra – selv om andre nok leverer hakket mer veloppløst og raffinert diskant og litt strammere bass. 

Det minimale etuiet er et annet moment som gjør at Airpods er lette å like. Det er nemlig ekstremt kompakt, og huser attpåtil nesten fire ekstra oppladinger av batteriet. Hver opplading gir rundt fem timers batterilevetid, så totalt kan du lytte i et helt døgn før Airpods gir seg. 

Tannbørstedesignet har dessuten den fordelen at samtalekvaliteten blir god, selv i støyete omgivelser. Apple har også vært flinke til med algoritmen som reduserer støy fra stemmen din, og Airpods klarer stort sett å gjengi deg veldig godt gjennom både støy og vind. Det er det bare et fåtall av konkurrentene som også klarer.

Prismessig er faktisk også Airpods ganske gunstige, og prisen har igjen krøpet ned under 1.500 kroner etter at versjon to ble lansert. Vil du ha trådløs lading av etuiet må du legge på et par hundrelapper til. 

Velg disse hvis: Du synes enkelhet er essensielt, ikke nødvendigvis bryr deg om å ha den aller beste lyden eller eventuelt bare ikke liker kanalplugger. 

Les testen av Apple Airpods 2 »

Fordeler

 • Det minste etuiet av alle helt trådløse øreplugger
 • Meget god total batterilevetid
 • Ganske god lyd
 • Sitter godt på plass
 • Fungerer godt til telefonsamtaler
 • Mye Apple-automatikk som fungerer godt

Ting å tenke på

 • Tannbørstedesignet er fortsatt noe spesielt
 • Begrenset med kontrollmuligheter
 • Ingen form for aktiv eller passiv støydemping
 • Etuiet får lett riper
 • Mye av den beste funksjonaliteten krever iOS

Gode allroundplugger til fin pris

Jabra Elite 65t

Jabra Elite 65t
8.5/10
Meget bra

Jabra er kanskje ikke det mest spennende merket på planeten, men de siste årene har de konsekvent levert meget solide produkter i de fleste lydkategorier. Elite 65t er inget unntak, og byr både på brukbar lyd, kurant batterilevetid (fem timer pluss ti timer i etuiet) og god passform – til tross for at de ikke har noen vinger eller annen festemekanisme.

Siden de først kom på markedet har også prisen sunket noen hakk, og de er nå blant de aller billigste i testen med en pris på snaut 1.300 kroner. 

Etuiet er også rimelig kompakt, om enn ikke helt på nivå med Airpods, og pluggene har små knapper utvendig som gir enkle kontrollmuligheter. Plasseringen fører uheldigvis til at det stort sett også fører til at du dytter pluggene enda lenger inn i ørene. 

Elite 65t låter rent, veloppløst og klinisk – her er ingen overflod av bass eller skrikete diskant, selv om sistnevnte i noen tilfeller kan være ørlite på den skarpe siden. Vi skulle gjerne ønsket at lydbildet var litt større og luftigere, men ellers er dette ganske bra.

Undertegnede hadde nok også foretrukket en litt varmere klang og mer basstrøkk, men det er mer en preferanse enn noe konkret å utsette på ørepluggene. Elite 65t når ikke helt opp til de absolutt beste på lyd, men lyden er fortsatt mer enn godkjent. 

Til samtaler innendørs er Elite 65t svært gode, men det blir noe mer innviklet om du forsøker å snakke i dem i bråkete omgivelser. I støyete bygater fant vi at Jabra-pluggene ikke klarte å isolere stemmen vår godt nok når den måtte konkurrere med busser og biler som kjørte forbi. Det førte til mange "Hæ?" og "Kan du gjenta det?" fra motparten. 

Jabra er litt som Apple i denne kategorien – ikke best på så veldig mye, men de leverer tilfredsstillende på alle områder. Litt bedre lyd hadde kanskje også gjort at vi hadde plassert dem enda høyere. 

PS: Elite 65t finnes også i en svetteresistent versjon kalt Elite Active 65t. Den koster noen hundrelapper mer. 

Velg disse hvis: Du vil ha kanalplugger og ikke har lyst til å bruke mer penger enn absolutt nødvendig for å få et habilt par. 

Les testen av Jabra Elite 65t »

Fordeler

 • God batterilevetid til helt trådløse plugger å være
 • Fungerer godt til samtaler så lenge du befinner deg i rolige omgivelser
 • Veloppløst og pent balansert lyd
 • Ingen merkbar forsinkelse ved videobruk
 • Bluetooth 5 kan potensielt gi bedre rekkevidde

Ting å tenke på

 • Designet med de små pinnene
 • Ikke like god lyd som enkelte av konkurrentene
 • Svak samtalekvalitet for motparten når det er bråkete rundt deg
 • Knappestyringen fører til at du dytter pluggene ekstra langt inn
 • Kun tre sett med øreputer
 • Batteritiden er fortsatt svak sammenliknet med andre formfaktorer

Den beste lyden

Sennheiser Momentum True Wireless

Den beste lyden vi har hørt fra såkalte true wireless-plugger er det foreløpig Sennheiser som leverer. Deres Momentum True Wireless klarer det kunststykket å være både nøytrale og svært engasjerende på samme tid.

Kombiner dét med en svært veloppløst diskant og et stort og luftig lydbilde, og du har oppskriften på lydsuksess. Sennheiser er kanskje ikke milevis foran Sony og B&O, men de har det lille ekstra av raffinement som gjør at de står ut. 

Uheldigvis er ikke resten av pakken helt like attraktiv som lydkvaliteten, og da tenker vi først og fremst på kontrollmulighetene Sennheiser har laget.

Touchpanelene utvendig krever ganske harde trykk for å registrere kommandoene, og smørbrødlista over tilgjengelige kommandoer er såpass innviklet at det hele er litt vanskelig å lære seg.

Samtalekvaliteten i støyete omgivelser er også et område hvor Sennheiserne utmerker seg i negativ retning, og de er nesten på et nivå hvor vi må omtale dem som «ubrukelige». 

Begge disse tingene er likevel mulig å se bort fra, avhengig av bruksmåten din, og ellers er Sennheiserne stort sett på nivå med konkurrentene. Etuiet er fint, batterilevetiden på fire timer er levelig, de sitter godt på plass og den tilhørende appen er både pen og funksjonsrik. 

Den beste lyden, altså – men ikke helt uten kompromisser. 

Velg disse hvis: Du vil ha den beste lyden, er villig til å betale for det og ikke bruker dem til telefonsamtaler i noen særlig grad. 

Les testen av Sennheiser Momentum True Wireless »

Fordeler

 • Foreløpig den beste lyden i denne kategorien
 • Sitter godt på plass, komfortable
 • Fin app
 • Pent etui

Ting å tenke på

 • Touchkontrollerne er ikke veldig enkle å bruke
 • Nærmest ubrukelige til samtaler i vind
 • Må settes inn i etuiet for å skru seg av

Smarte og diskré dansker

Libratone Track Air+

Designerne hos Libratone har åpenbart tenkt smart i utviklingen av Track Air+. De er nemlig utformet på en måte som gjør at de både fremstår svært diskré i øret og samtidig har vekten plassert på riktig sted, slik at pluggene ikke dras ut av øret unødvendig.

Det gir øreplugger som er svært komfortable å ha på og som sitter godt på plass selv uten vinger eller andre festemekanismer. IPX4-sertifisert er de dessuten også, så du kan fint ta dem med på treningssenteret uten å bekymre deg for at de hverken faller ut eller tar skade av litt svette. 

Lydkvaliten er generelt ganske god, med en veloppløst diskant, et ganske luftig lydbilde og ellers en nøytral fremtoning. Vi har tidligere kritisert Libratone noe for en litt slitsomt lys diskant, og det problemet har også Track Air+, riktignok i mer begrenset grad enn tidligere. Det er også grunnen til at undertegnede nok foretrekker ekstra bass-innstillingen i appen, som gir mer fylde i bunnen og toner ned diskanten ørlite. 

Libratonene har også aktiv støydemping, i likhet med Sony WF-1000XM3. Også her Libratone nesten helt på høyde. Det betyr støydemping som ikke helt kan konkurrere med store flaggskiphodetelefoner, men som definitivt gjør hverdagen i et kontorlandskap litt lettere å håndtere.

Den lille pinnen ned mot øret gjør dessuten sitt til at samtalekvaliteten blir omtrent så god som den kan bli med slike øreplugger. Vi gjør oss godt forstått selv i bråkete byomgivelser, og i vår ende får vi servert samtalelyden både i god kvalitet og ikke minst i begge ørene samtidig.

Libratonene er på en måte en slags light-versjon av testvinner Sony WF-1000XM3, med et betydelig mindre etui og bedre passform. Med litt bedre lydkvalitet hadde vi justert opp karakteren enda et hakk eller to. 

Velg disse hvis: Du ikke har for vane å spille veldig høyt, men vil ha både støydemping og god samtalekvalitet og muligens også planlegger å trene med dem iblant. 

Les testen av Libratone Track Air+ » 

Fordeler

 • Veldig små og lette plugger
 • Kompakt etui med trådløs lading
 • Sitter godt på plass, svetteresistent
 • God samtalekvalitet
 • Pluggene kan brukes hver for seg
 • Aktiv støydemping

Ting å tenke på

 • Litt lys diskant
 • Begrensede equalizer-muligheter i appen
 • Støydempingen produserer en viss egensusing
 • Begrensede kontrollmuligheter

Treningsplugger som fungerer til det meste

Jaybird Vista

På det tredje forsøket satt det for Jaybird, som tidligere ikke har imponert oss voldsomt med sine true wireless-plugger. Med Vista har de imidlertid oppgradert både lyd og ikke minst ladeetuiet til et nivå som bringer dem opp i toppsjiktet i denne kategorien. 

Vista-etuiet er ett av få som kan konkurrere med Apples Airpods-etui på kompakthet, og den litt avlange formen gjør det veldig lommevennlig. Selve pluggene er også kompakte og diskré, og du kan velge blant flere ulike størrelser på vinger og puter.

Uheldigvis har Jaybird valgt å levere vinger og puter som henger fast i hverandre, så du kan ikke velge én størrelse på vingene og en annen på putene. De sitter likevel svært godt på plass, men komforten kan være et problem. Vista gnager nemlig fort i øret, noe vi aldri ble kvitt i løpet av testperioden. 

De er også svette- og regnresistente, og Jaybird hevder at utformingen skal gjøre dem umulige å knuse. Sistnevnte har vi ikke testet, for å si det sånn. 

Lydmessig er det også blitt rimelig bra, men Flat-innstillingen ørepluggene er satt opp med ut fra eska vil vi anbefale å bytte ut så raskt som mulig i den tilhørende appen. Den er nemlig akkurat det – flat og ganske kjip.

Signature-innstillingen er betraktelig bedre, og det er underlig at ikke det er standard-innstillingen til Jaybird. Appen har også muligheten til å måle hørselen din og lage en skreddersydd innstilling, noe som også fungerer godt. 

Samtalekvaliteten utendørs er et minus, men det er likevel mye å like ved Jaybird Vista. Så mye at dette kanskje er de vil ville valgt om hovedformålet var trening – med stiv konkurranse fra Beats Powerbeats Pro. 

Les testen av Jaybird Vista »

Fordeler

 • Sitter veldig godt på plass
 • God batterilevetid
 • Kompakt etui
 • Svette- og regnresistent
 • Signature-innstillingen gir fyldig og engasjerende lyd

Ting å tenke på

 • Lyden ut av eska er ganske flat og uengasjerende
 • Plugger og vinger henger sammen, vanskelig å skreddersy passformen
 • Vingene er litt stive; gnager i ørene
 • Ikke spesielt gode til samtaler om det er litt bråkete rundt deg

Bang & Olufsen priser seg ut

Bang & Olufsen Beoplay E8 2.0

Vi har tidligere rangert Bang & Olufsen høyt i denne kategorien, og grunnen til at vi i denne omgang velger å plassere dem lenger ned er todelt: 2.0-versjonen har gjort E8 enda dyrere enn tidligere, og konkurrentene har levert bedre og bedre produkter til betraktelig mindre penger.

E8 2.0 leverer fortsatt lyd helt i toppsjiktet, og er kun slått av Sennheiser, som vi vil hevde leverer et ørlite hakk mer raffinert og ikke minst behagelig lyd. Bang & Olufsen-lyden har nemlig en liten tendens til å bli noe skarp i diskanten på enkelte typer musikk, noe som kan gjøre dem litt slitsomme å lytte til. 

Det er imidlertid også mye å like her. B&O leverer et pent etui, og 2.0-versjonen har også fått trådløs lading. Appen er både pen og god og den totale batterilevetiden er brukbar.

Vi skulle kanskje ønsket at danskene hadde klart å skvise ut en ekstra time i selve pluggene når prisen er som den er. Fire timer begynner å bli i nedre sjikt i denne kategorien, og det er et minus når du tar deg best betalt av alle. 

Å ikke ha synkroniseringen mellom lyd og bilde i orden er også på grensen til utilgivelig, og samtalekvaliteten er dessuten under enhver kritikk når det blir litt støy rundt deg. 

Fortsatt topp lyd, altså. Men konkurrentene begynner å kunne det meste annet bedre. 

Les testen av B&O E8 2.0 »

Fordeler

 • Lyd helt i toppklasse i denne kategorien
 • Pent design, lekkert etui
 • Trådløs lading
 • Ganske god komfort og passform

Ting å tenke på

 • Sliter med synkronisering av lyd og video
 • Litt vel skarp diskant innimellom
 • Laber samtalekvalitet

Bass til folket

RHA True Connect

Til 1.690 kroner koster RHA TrueConnect nøyaktig det samme som Apples Airpods, og likhetene mellom dem er også betydelige, først og fremst i form av «tannbørstedesignet».

Batteritiden er ellers omtrent identisk, men RHAs metalletui løper i sirkler rundt Apples plastboks på byggekvalitet og premiumfølelse.

Lydmessig er det mye bass å finne her, men stort sett låter det ganske fint likevel. Mange vil nok like denne lyden, selv om det definitivt også vil være for mye av det gode for en del.

Vi skulle nok ønsket at RHA tilbød en app med equalizer, så vi kunne justert litt opp i toppen og litt ned i bunnen. Samtalekvaliteten er også svak, tross tannbørstedesignet. 

Om du er av typen som synes Airpods ikke sitter godt nok i ørene og ikke byr på nok bass, kan det godt hende det er RHA du bør se til. Totalt sett blir det likevel ikke mer enn en middels plassering for britene, og det skyldes rett og slett at konkurrentene er så gode. 

Les testen av RHA True Connect » 

Fordeler

 • Fyldig og basstung lyd
 • Mange putestørrelser følger med
 • Pent og solid etui
 • God batterilevetid
 • Komfortable å ha på

Ting å tenke på

 • I overkant mye bass for enkelte typer musikk
 • Ingen app eller equalizer
 • Svake til samtaler i støyete omgivelser

Brautende Beats

Beats Powerbeats Pro

Hvis Libratone Track Air+ og Apple Airpods er søte små elbiler, er Beats Powerbeats Pro noe mer i retning av en stor dieselpurke. Bare se på etuiet, som er omtrent fem ganger så stort i volum som Airpods-etuiet.

Innvendig er det også mye volum, som i stor grad skyldes at det kreves mye plass for å huse de store bøylene som holder pluggene på plass over øret. 

Bøylene gjør at Beats-pluggene sitter svært godt på plass, og at de også er svetteresistente gjør dem meget godt egnet for trening. Lyden er god, men ikke helt på nivå med de aller beste. Spesielt har de en noe lys og skarp diskant som kan være ganske slitsom å lytte til. 

Powerbeats Pro er imidlertid best av alle på batteri. De skal overleve hele ni timer på én lading, i tillegg til ytterligere 15 timer med etuiet – totalt 24 timer. Samtalekvaliteten er også god, om enn ikke like god som på Airpods, hvor mikrofonen sitter mye nærmere munnen. 

Til prisen synes vi likevel du får mer hos pengene hos andre, og etuiet er egentlig grunn nok i seg selv til å hoppe glatt over Powerbeats Pro. Men om trening er hovedbruksområdet ville vi vurdert Powerbeats Pro og Jaybird Vista nøye mot hverandre. 

Les testen av Beats Powerbeats Pro »

Fordeler

 • Sitter veldig godt fast i øret
 • Svært god batterilevetid
 • Svette- og fuktresistente
 • Flust med kontrollmuligheter
 • H1-brikken gir ekstra magi på iOS-enheter

Ting å tenke på

 • Enormt etui
 • Diskanten burde vært tonet ned noe
 • Bøyledesignet er ikke for alle
 • Lightning, ikke USB-C, til lading
 • Noe magert utvalg gummitupper

Gode, men enormt store

Bose SoundSport Free

Bose ventet lenge med å kaste seg ut i dette markedet, og da de gjorde det var det mange som stusset over utformingen på deres SoundSport Free.

Dette er nemlig svært lite kompakte øreplugger, og de står langt, langt ut av ørene når du har dem på, noe som gjør at du kan minne litt om Frankenstein når du har dem på. Bose skiller seg også fra de fleste andre med å tilby øreplugger som ikke lager noen forsegling mot øregangen.

Disse har også silikonputer, men de går ikke helt inn, og lar deg dermed også høre omgivelsene når du har dem på. Det er fint i noen tilfeller, men det gjør dem også ganske følsomme for vind, og de lekker også ganske mye lyd ut.

Lydkvaliten er svært god, med mye og presis bass og en detaljrik diskant. Den nakkebånd-utstyrte søstermodellen SoundSport Pulse var plaget med en altfor skarp diskant som skar i ørene, men med Free balanserer Bose på riktig side av knivseggen, og dette er noe av det beste vi har hørt fra Bose rent lydmessig.

De fungerer godt til samtaler, men du får kun servert samtalelyden i ett øre, og det er irriterende. Batteritiden er god, men etuiet er betraktelig større enn på de aller fleste av konkurrentene. Alt i alt er dette et godt produkt fra Bose, men designet gjør at vi tror mange vil gå rett forbi i butikkhylla.

Les hele testen av Bose SoundSport Free »

Fordeler

 • God batterilevetid til helt trådløse plugger å være
 • Sitter godt på plass
 • Pent balansert og detaljert lyd
 • Svetteresistent

Ting å tenke på

 • Ørepluggene er gigantiske og står langt ut av ørene
 • Kan gnage litt i ørene etter en stund
 • Isolerer ikke spesielt godt verken ut eller inn
 • Samtalelyd kun i ett øre
 • Vanskelig å operere de bittesmå knappene
 • Etuiet er større enn de fleste av konkurrentene

Imponerende små og utholdende

Samsung Galaxy Buds

Samsungs tredjegenerasjons helt trådløse øreplugger er definitivt deres beste så langt, men fortsatt er det et stykke igjen opp til de beste.

De er imponerende små, kanskje de aller mest diskré pluggene i denne testen, og de sitter også godt på plass. Batteritiden er også imponerende til hvor små de er, med seks timer på en lading, men bare drøyt én ekstra lading i etuiet er litt knapt. Trådløs lading til denne prisen er imidlertid sympatisk. 

Lydmessig har vi stort sett de samme innvendingene som vi hadde mot Samsungs tidligere IconX, både i første og andre generasjon. Samsungs AKG-merkede lyd er stor, fyldig og stort sett veldig tilfredsstillende. Den er bare litt i overkant lys i diskanten, og det gjør at låter som er lyst mikset fremstår som ganske slitsomme om vi forsøker å skru opp volumet. 

Galaxy Buds har dessuten visse problemer med synkronisering mellom lyd og bilde, riktignok mer på enheter som ikke er produsert av Samsung selv. Samtalekvaliteten er på sin side ganske god, selv om dynamikken er noe begrenset og motparten derfor kan oppleve at de blir slitsomme å lytte til. 

Galaxy Buds er rimelige, men du får omtrent det du betaler for. Vi ville nok gått opp noen hundrelapper og valgt noe annet, men spesielt for Samsung-brukere kan dette være et godt og ganske rimelig alternativ. 

Les testen av Samsung Galaxy Buds » 

Fordeler

 • Små og diskré i øret
 • Sitter veldig godt på plass
 • Svært kompakt etui
 • Trådløs lading
 • Brukbar lydkvalitet på Android

Ting å tenke på

 • Skarp i diskanten, ubehagelig på høyt volum. Ekstra ille på iPhone
 • Noen ørsmå problemer med tilkoblingen
 • Begrenset dynamikk under samtaler
 • Noe problemer med synkronisering av lyd og bilde

For dyre, for lyse

Master & Dynamic MW07

Master & Dynamic MW07 gjør mye riktig, og etuiet i rustfritt stål ser ved første øyekast ut som det er både solid og elegant. Det skal imidlertid ikke mange dagene med bruk til før det blanke stålet er blitt skjemmet av et enormt antall små riper, noe som gjør at det fremstår som det motsatte av elegant. 

Lyden MW07 produserer er også for lys og de skarper opp S-lyder for mye, noe som fort gjør dem slitsomme å lytte til. Det er synd, for ellers synes vi MW07 stort sett er gode. De har små og ruglete «finner» som holder dem på plass i øret, ser ganske stilige ut og er komfortable å ha på. 

Batteritiden er på sin side litt mager, med bare 3,5 timer på en lading. De lader i det minste veldig kjapt i etuiet, som også huser ytterligere tre oppladinger. 

Konklusjonen blir likevel at du betaler mye for design og premiummaterialer, men at lyden dessverre ikke holder følge. 

Les testen av Master & Dynamic MW07 »

Fordeler

 • Rimelig diskré i ørene
 • Fysiske knapper som fungerer godt
 • Etui i rustfritt stål

Ting å tenke på

 • Etuiet er svært mottakelig for riper
 • Veldig spisse S-lyder, skjærer i ørene
 • Ikke veldig imponerende batteritid
 • Ingen avanserte funksjoner eller app
 • Kostbare

Billigst, men du får hva du betaler for

Xiaomi AirDots Pro

Muligens er det litt urettferdig å plassere Xiaomi Airdots Pro helt nederst, siden de også koster en god del mindre enn samtlige av de andre produktene i denne testen. Det er dessuten ikke så veldig mye konkret å utsette på dem.

Airdots Pro fremstår bare som litt forbigått etter hvert som konkurrentene har lansert nye produkter. Batterilevetiden er for eksempel på bare tre timer på en lading, som en gang var «standarden» i denne kategorien, men som nå fremstår som ganske magert. Etuiet er litt i tykkeste laget for komfortabel lommebæring og tilbakemeldingene du får på kommandoene dine er på kinesisk. 

Lyden er helt OK, spesielt med tanke på prisklassen. De har ikke den samme oppløsningen og luftigheten som Bang & Olufsen eller Sennheiser, men det er likevel mye å like her. AirDots Pro er først og fremst svært velbalanserte. De har en presis, men ganske fyldig bassgjengivelse, en relativt veloppløst diskant og en ganske varm klang som er lett å like.

Samtalekvaliteten er svak, tross Airpods-designet, og Xiaomi hevder også at Airdots Pro har aktiv støydemping, men den tilfører lite. Til 700 kroner får du akkurat det du betaler for – et helt kurant produkt, men ikke så mye mer. Noen hundrelapper til bringer deg mange hakk opp i kvalitet. 

Les testen av Xiaomi Airdots Pro »

Fordeler

 • Relativt god lyd til prisen
 • Aktiv støydemping
 • Rimelige

Ting å tenke på

 • Støydempingen er veldig svak
 • Kun tre timers batteritid i pluggene
 • Ganske stort etui
 • Lyden kunne vært noe mer luftig og oppløst
 • Kun middels gode til samtaler

 

Samsung Galaxy Buds

Master & Dynamic MW07

Sennheiser Momentum True Wireless

Jaybird Vista

Jabra Elite Sport (2016)

Bang & Olufsen Beoplay E8 2.0

Sony WF-1000XM3

Samsung Gear IconX (2018)

Jabra Elite 65t

JayBird Run

B&O Play BeoPlay E8

Sony WF-1000X

Earin M-2

Bragi The Headphone

Apple AirPods 2 with Charging Case

Bose SoundSport Free

Beats Powerbeats Pro

Sony WF-SP700N

Xiaomi AirDots Pro

Jabra Elite Active 65t

RHA True Connect

Optoma NuForce BE Free8

Libratone Track Air+

Apple AirPods (2016)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen