Det begynner å bli en del alternativer i markedet for helt trådløse øreplugger. Dette er imidlertid en teknologisk komplisert produktkategori, og flere av produktene sliter fortsatt med barnesykdommer.

Samletest «Helt» trådløse øreplugger

Det begynner å bli en del alternativer i markedet for helt trådløse øreplugger. Dette er imidlertid en teknologisk komplisert produktkategori, og flere av produktene sliter fortsatt med barnesykdommer. (Stein Jarle Olsen, Tek.no/montasje )

Airpods mot resten: Vi har flere nye helt trådløse favoritter

Plutselig ble det veldig jevnt i toppen.

Lenge var  «trådløse øreplugger» ensbetydende med øreplugger forbundet med en tråd bak nakken, og slike har vi også testet i flere omganger. 

I det siste har imidlertid de aller fleste produsentene kastet seg på trenden, og utvalget i denne testen er derfor utvidet betraktelig fra den gang den ble publisert første gang.  

Den mest kjente i denne kategorien er nok utvilsomt Apples AirPods, og skal vi tro statistikken fra NPD Group har Apples små tannbørsteliknende pinner fullstendig grepet på markedet.

Fra lanseringen i desember i fjor til september i år hadde Apple nemlig vanvittige 85 prosent av markedet for helt trådløse øreplugger i USA, målt i verdi. 

Apple-pluggene har en stor fordel, og det var at Apple gjennom W1-brikken sin traff blink på selve tilkoblingsteknologien allerede fra start. Det var definitivt ikke alle produsentene forunt, for det er mye teknologi som skal inn i disse bittesmå husene.

Mye teknologi i små hus 

Du må først og fremst bygge inn egne bluetooth-radioer i begge pluggene, du må ha et batteri i hver plugg og du bør helst gjøre noe for å sørge for at ikke talekvaliteten lider voldsomt av at mikrofonen faktisk sitter i øret.

Løsningene varierer derfor stort i utforming, størrelse og funksjoner. Av de ni vi har testet så langt, har alle med unntak av en eget etui med batteri, noe som gjør at du kan lade dem opp igjen på farten. Den totale batterilevetiden varierer også betraktelig, med Apple som lederen. 

Funksjonsmessig skiller det også en del. Noen byr på pulsmåling i øret, mens Sony har klart å dytte inn aktiv støydemping i sin modell. 

  Apple Airpods B&O E8 Bragi The Headphone Earin M-1 Jabees BTwins Jabra Elite Sport (2018) Jaybird Run Onkyo W800BT Samsung Gear IconX (2018) Sony WF-1000X
Type Plugger som "hviler" på øret Kanal-plugger Kanal-plugger Kanal-plugger Kanal-plugger Kanal-plugger Kanal-plugger Kanal-plugger Kanal-plugger Kanal-plugger
Kontroll-funksjoner Registrerer bevegelse i form av tapping på pluggen (låt bak/frem, pause eller Siri)  Touch på begge pluggene Taster på høyre plugg Start/stopp og svar/legg på Taster på begge pluggene Taster på begge pluggene Ingen Touch på begge pluggene (volum, låt bak/frem og taleassistent) -
Pulsmåler  Nei Nei Nei  Nei Nei Ja Nei Nei Nei Nei
Annet W1-brikke. Sensor som merker at du tar dem ut av ørene.  - Funksjon for å slippe gjennom omgivelses-lyden - Funksjon for å slippe gjennom omgivelses-lyden. Egen treningsapp Funksjon for å slippe gjennom omgivelses-lyden - Aktivitets-sensor. 4 GB lokal lagring. Aktiv støy-demping
Batteri i øre-pluggene  5 timer 4 timer 6 timer  3 timer 3 timer 4,5 timer 4 timer 3 timer 5 timer 3 timer
Batteri i etuiet  19 timer 8 timer 9 timer  Snaut 12 timer 9 timer 8 timer 15 timer 10 timer 6 timer
Pris   1490,- 2990,- 1190,- 999,-  1199,- 2490,- 2100,- 1500,- Ca. 2290,- 2490,-

Hva ser vi etter? 

Ørepluggene må selvfølgelig låte bra, de må være komfortable å ha på og være enkle til å få til å sitte på plass i ørene - helst også når vi trener. De bør holde noen timer på en lading, eventuelt ha et etui med batteri som går an å lade opp noen ganger fra. De må selvfølgelig også ha en dønn stabil bluetooth-tilkobling, for ingenting er så irriterende som lyd som hakker fordi tilkoblingen er dårlig.

Optimalt bør de også ha gode kontrollmuligheter, gjerne en funksjon som merker om du tar dem ut av ørene, og ikke minst god talekvalitet. Dette er ikke enkelt, altså. 

Knallgod lyd og solid støydemping

Sony WF-1000X

Sony WF-1000X
9/10
Imponerende

Sony har virkelig fått sving på hodetelefonavdelingen sin i det siste. Fjorårets 1000X ble en stor suksess, og i år har de fulgt opp med ikke mindre enn tre formfaktorer i 1000X-serien, hvorav det ene er de helt trådløse ørepluggene WF-1000X.

Den champagnefargede varianten som vi har testet har rimelig høy bling-faktor, så om du ser etter noe litt mer diskré ville vi nok gått for den sorte utgaven. Ørepluggene bygger uansett ganske langt ut av øret, men de sitter svært godt på plass, selv på løpetur, er vår erfaring. 

Lydmessig er Sony helt i toppsjiktet, med en superdetaljert, meget velbalansert gjengivelse av det aller meste vi hører på. Sammen med iPhone synes vi kanskje de blir litt i overkant aggressive, og det kan gjøre dem litt slitsomme å høre på over lang tid, mens det stort sett er midt i blinken sammen med en Android-telefon. De har ikke de aller kraftigste bassreservene, men du kan til dels justere dette noe med Clear Bass-innstillingen i den tilhørende appen. 

I vår testing har vi opplevd WF-1000X som meget stabile i bruk, med unntak av med Samsung Galaxy S7 og S8. Det er imidlertid kommet en firmwareoppdatering nylig som skal gjøre tilkoblingen mer stabil, men den har vi ikke rukket å teste foreløpig. 

Batteritiden er noe under de beste, uten at vi har opplevd den som problematisk. Sony oppgir opptil tre timer på en lading, mens du nok havner litt under det om du kjører med støydempingen på kontinuerlig. Etuiet gir dessuten nok strøm til ytterligere to fulladinger, og du skal kunne lade nok til en times bruk på rundt et kvarter. 

Støydempingen er ellers ikke like merkbar som i Sonys store hodetelefoner, spesielt i mindre bråkete omgivelser, men på fly er den meget god. Vi har i flere tilfeller sittet med Sony-pluggene i ørene kun for støydempingens del, uten musikk spillende. 

Alt i alt synes vi støydempingen er Sonys trumfkort, og vi setter langt større pris på den enn alskens treningsfunksjoner som mer fremstår som en gimmick. Batterilevetiden skulle vi gjerne sett var strukket med en time til, men lyden er topp og komforten meget god. Prisen er heller ikke fullstendig avskrekkende. 

Les hele testen av Sony WF-1000X »

Fordeler

 • Meget god lydkvalitet
 • Meget god dynamikk
 • Enkle å bruke
 • God støykansellering
 • Den automatiske modusen fungerer godt

Ting å tenke på

 • Kanalene dropper ut når vi bruker Samsung S7 og S8
 • Etuiet er i overkant stort
 • Varslingen for skifte av modus burde vært mulig å slå av
 • Bygger ganske langt ut av øret

Topp lydkvalitet, men relativt dyre

B&O Play BeoPlay E8

B&O Play BeoPlay E8
9/10
Imponerende

Bang & Olufsens Beoplay-serie har hevdet seg godt i flere omganger her på Tek.no, og de nye helt trådløse E8 er intet unntak.

Disse er langt mer diskré i ørene enn Sonys alternativ, da de bygger langt mindre ut av øret, men heller fyller øreåpningen i langt større grad. De har også en time ekstra batterilevetid per lading, men til gjengjeld ingen aktiv støydemping eller andre ekstrafunksjoner. 

E8 er først og fremst meget komfortable å ha på seg, og lydmessig låter de også meget, meget godt. Noe av det første som slår oss er bassen, og spesielt det laveste området av den. Denne har rikelig med krefter, og nærmest trykker til deg når du hører på musikk. De er også omtrent så luftige som det er mulig å få til med ørepropper av denne typen. 

Om vi skal sette fingeren på noe, må det være at diskanten kan være helt på grensen til skjærende – spesielt om du bruker dem mot en iPhone. Da kan diskanten bli litt i skarpeste laget, og vi så oss nødt til å temme diskanten litt i appen. 

Proppene har små touchflater på siden. Holder du knappen inne på den høyre knappen økes volumet, mens det senkes om du holder venstre knapp nede. Tapper du raskt en gang på den høyre stopper/starter musikken du hører på, men om du gjør det samme med den venstre så aktiveres en funksjon hvor du kan høre lyder rundt deg. 

Videre så kan du skifte sang om du tapper to ganger raskt. Høyre propp for neste sang, venstre for den forrige. Kontrollene har en viss læringskurve, men når du blir vant til dem er de kjekke å ha. 

Det største aberet med E8 er nok prisen. De koster 3000 kroner, mer enn alle andre i testen, og uten støydemping eller annet ekstra er det vanskelig å si noe annet enn at det føles ganske dyrt. Om det brenner i lommeboka og du er på jakt etter helt trådløse ørepropper er imidlertid dette et solid valg.  

Les hele testen av Bang&Olufsen Beoplay E8 »

Fordeler

 • Meget god lydkvalitet
 • Høy komfort
 • Flott etui
 • God byggekvalitet
 • Enkel app

Ting å tenke på

 • Dyre
 • Litt skarpe i toppen av lydbildet
 • Ingen ekstrafunksjoner

Sannsynligvis det beste valget til trening

Jabra Elite Sport (2017)

Jabra Elite Sport (2017)
8.5/10
Meget bra

Elite Sport har et fint og luftig lydbilde, med flott balanse gjennom hele registeret, selv om de kanskje ikke er de ørepluggene i testen som låter aller best. De har ikke enormt tung bass, men den er til gjengjeld presis, spretten og behagelig. De har også godt med detaljer å by på, og toppen av registeret er rundet av akkurat såpass at du kan spille rimelig høyt uten at de låter skjærende på noe vis. Vår største innvending er at mellomtonen i noen tilfeller fremstår som litt flat og udynamisk, og det gjør for eksempel at instrumentseparasjonen er litt svak i enkelte låter. 

Utformingen er nøytral og passe diskré, og de sitter særdeles godt fast i undertegnedes ører tross at de nok for noen vil oppfattes som litt store, og den nye limegrønne fargen nok ikke er for alle. De ulike størrelsene på ørevingene bør gjøre det mulig å finne en passform som sitter. 

De har også imponerende god talekvalitet og støyreduksjon på mikrofonen til at pluggene faktisk sitter i øret. Bluetooth-tilkoblingen har vært fullstendig problemfri for oss i testperioden, og det gjelder også koblingen mellom de to ørepluggene. 

Pulsmålingen på øret har ikke vært spesielt pålitelig i våre tester, men ifølge Jabra bør det kunne løse seg ved å bruke en større ørevinge enn det vi har gjort. 

Batteritiden er dessuten oppgradert fra førstegenerasjonsmodellen. Jabra oppgir 4,5 timer på en lading, og det virker å være rimelig nøyaktig. Fra etuiet får du altså også to ekstra ladinger, og det gir en total batteritid på «opptil» 13,5 timer, som er meget bra i denne kategorien. 

De små tastene på pluggene er også en smule vanskelige å bruke, og det tar lang tid å venne seg til hvor du finner de ulike funksjonene. Tastene er også veldig små, og fører gjerne til at du dytter pluggene ekstra langt inn i øret. Her hadde det kanskje vært bedre om man utviklet en eller annen form for touch- eller tappløsning. 

Jabra var tidlig ute med helt trådløse øreplugger, og vi har vært fans helt fra starten. Med 2018-modellen er også batteritiden blitt såpass god at den ikke er noe stort minus. 

Les hele testen av Jabra Elite Sport (2017) >> 

Fordeler

 • Rimelig god og treningsvennlig lyd
 • Sitter veldig godt på plass, også til trening
 • Kobler til automatisk når du tar dem ut av etuiet
 • Mange varianter av puter, både i skum og silikon
 • Relativt god batterilevetid i denne klassen

Ting å tenke på

 • Pulsmålingen er lunefull
 • Ikke hyperdetaljert i toppen av registeret
 • Batterilevetiden er ikke voldsomt imponerende uten etuiet

Et godt sett, men også med noen minuser

Apple AirPods

Apple AirPods
8/10
Meget bra

Apples Airpods var svært forsinket da de endelig kom på markedet før jul i fjor, men det virket som tiden Apple brukte på finpuss var brukt godt. 

Det hvite etuiet er svært kompakt, men W1-brikkens strømsparende egenskaper gjør likevel at Apple-pluggene har den heftigste batterilevetiden av alle om vi tar etuiet med i regnestykket. De lever i cirka fem timer på en lading, og du kan lade ytterligere nesten fire ganger fra etuiet. Det er veldig bra.

Lyden er også rimelig god, og det virker som om de har fått et lite hopp i bassen sammenliknet med varianten med tråd. Det er ikke snakk om noen stor hifi-opplevelse, men de låter likevel fyldig, velbalansert og fint. 

Bluetooth-tilkoblingen er også dønn stabil, og talekvaliteten virker også å være god, men det skulle kanskje bare mangle siden de har den litt uelegante pinnen stikkende ned fra øret. 

Kontrollfunksjonene var i utgangspunktet ganske magre, men med iOS 11 fikk man flere muligheter. Nå kan du sette kontrollvalgene individuelt for den venstre og den høyre ørepluggen, og du kan velge mellom å aktivere Siri, spill/pause og låt frem/tilbake. Vi skulle gjerne fortsatt hatt volumkontroll, men dette er i alle fall langt bedre enn i starten. 

De sitter overraskende godt i undertegnedes ører, men vi har også sett at andre har hatt motsatt opplevelse, så her er det nok lurt å gå i butikken og sjekke. Utformingen er litt annerledes enn Earpods, så det er mulig Airpods kan passe selv om Earpods ikke gjør det. 

Alt i alt synes vi Apple leverer ganske bra med Airpods, og de har den typiske «det bare funker»-følelsen som Apple lenge har vært kjent for. Anbefalt - om du takler å gå rundt med de tannbørstene hengende ned fra øret, da. 

Les hele testen av Apple Airpods >>

Fordeler

 • Fin og velbalansert lyd, punchy bass
 • Svræt komfortable å ha på
 • Best batterilevetid i sin klasse
 • Lader svært raskt i etuiet
 • Enkle å koble til med W1-brikken

Ting å tenke på

 • Ser ikke akkurat stilige ut
 • Du kan få langt bedre trådløs lyd til samme pris
 • Veldig begrensede kontrollmuligheter
 • De beste funksjonene fungerer kun på Apple-produkter

Langt bedre enn generasjon én, men fortsatt ikke helt der

Samsung Gear IconX (2018)

Førstegenerasjons IconX var habile når det kom til lyd, men batterilevetiden på bare rundt halvannen time med strømming var begredelig.

Det har Samsung definitivt fått sving på i generasjon to, som kan skilte med fem timers batteri om du strømmer fra mobilen og sju timer om du spiller fra den innebygde lagringen. 

De sitter greit i ørene, men undertegnede ble aldri helt venn med dem. De virker å ha et ganske lite «sweet spot», altså der du føler t de sitter perfekt og at lyden er så god som den kan være, men passform er selvfølgelig individuelt. 

Lyden er pent balansert, og har brukbart både med basspunch og detaljer. Den mangler kanskje litt av snerten og luftigheten til Sonys og B&Os alternativer, men dette er ikke så verst. 

De overaksentuerer nok litt i toppen, og spesielt S-lyder fremstår fort som litt for skarpe. Det kan gjøre Gear IconX litt slitsomme å høre på over lang tid, men det avhenger litt av musikken du lytter til. På låter som ikke er så lyst mikset, kan det nemlig låte veldig bra. 

Pluggene har små touchpaneler utvendig. Det fungerer rimelig bra, likt på begge pluggene, og touchstyringen gjør i alle fall at du slipper å dytte dem enda lenger inn i ørene hver gang du vil gi en kommando. Samtidig skjer det fort misforståelser, så det hender at du må gi kommandoene flere ganger for å komme dit du vil. 

Samsung-pluggene er for øvrig gode til samtaler, og de har dessuten lav forsinkelse i video sammenliknet med mange av konkurrentene. Det er bra, men passform- og lydmessig når de ikke helt opp. 

Les hele testen av Samsung Gear IconX 2018 »

Fordeler

 • Velbalansert og relativt fyldig lyd
 • God batterilevetid
 • Muligheter til å lagre låter lokalt på pluggene
 • Touchpanelene gir enkel styring
 • Stabil tilkobling
 • Lav forsinkelse sammen med video

Ting å tenke på

 • Lyden er ikke best i klassen
 • Sitter ikke voldsomt bra i ørene
 • Litt lyse i toppen enkelte ganger

Billig og bra

Jabees BTwins

Sist vi testet et produkt fra Jabees, var vi rett og slett rimelig kritiske. De leverte en tjukk bass-suppe som ikke dugde til noe annet enn trening.

Det var dermed med en viss skepsis vi pakket ut BTwins, selskapets forsøk på «helt trådløse» øreplugger. Selve husene er bygget i aluminium, som gjør dem litt tyngre enn de sannsynligvis kunne ha vært, men de er likevel enkle å få til å sitte på plass. De sitter også godt fast, i alle fall i undertegnedes ører, og er rimelig komfortable å ha på. Det følger med silikonputer både med og uten ørevinger og i mange forskjellige størrelser, så det bør finnes noe for enhver her.

Blåtanntilkoblingen fra iPhone har ikke vært noe annet enn dønn stabil i testperioden, med unntak av et tilfelle hvor lyden i den høyre pluggen falt ut og ikke ville komme tilbake før etter en restart. Du må også være oppmerksom på at det er et lite mareritt å skulle bytte kildeenhet, da BTwins ikke støtter tilkobling til flere enn én samtidig, i tillegg til at den lille knappen på hver plugg er utrolig flat og vanskelig å trykke inn.

Lyden er på sin side god. Btwins har godt med bass å by på, og lyden fremstår som relativt veloppløst og detaljert. Vi synes kanskje diskanten kunne tatt litt mer plass, men det kan avhjelpes noe med en equalizer, og Treble Booster-varianten til Spotify gjør også at lydbildet åpner seg noe mer opp. Btwins spiller også særdeles høyt - halvt volum fra iPhone er mer enn nok selv for mine volumglade ører, og her kan du spille skikkelig høyt uten at de låter skingrende.

Batterilevetiden er, som for resten av disse produktene, ganske mager. Vi opplevde tett opptil de oppgitte tre timene på en lading, og etuiet inneholder i tillegg snaut fire oppladinger, slik at du totalt kan få nærmere 15 timer. Batteriangivelsen på iPhone er imidlertid helt på jordet. Den rapporterer gjerne 60 % når pluggene sutrer om «Low battery» - da er det gjerne 5-10 minutter med lytting igjen.

Pluggene har innebygget mikrofon, og virker å fungere helt greit til samtaler, i alle fall så lenge det er relativt stille rundt deg. Et lite irritasjonsmoment er imidlertid at de går over til å kun levere lyd i den ene ørepluggen når du snakker i telefonen. Det virker unødvendig.

Totalt synes vi Jabees leverer bra med BTwins. Vi har dessuten sett dem til under tusenlappen, og det er definitivt mye trådløs lydmoro for pengene - i alle fall hvis du holder deg til én kildeenhet. 

Fordeler

 • Flott, velbalansert lyd
 • Sitter godt fast i ørene
 • Komfortable å ha på

Ting å tenke på

 • Middels batterilevetid
 • Ingen støtte for flere kildeenheter; komplisert å bytte
 • Veldig flate knapper
 • Kun monolyd ved samtaler
 • Vanskelig å sette pluggene på plass i etuiet

Nesten for små for sitt eget beste

Earin M-1

Resultatet av svenske Earins meget vellykkede Kickstarter-kampanje ble produktet M-1, uten tvil de minste av de trådløse ørepluggene vi har testet. Pluggene ser omtrent ut som et gjennomsnittlig par vanlige øreplugger med tråd, bare at tråden ikke er der. Det kan vi ikke akkurat si om resten av parene vi har testet.

Selve husene er utformet i aluminium, noe som gjør dem glatte og ganske enkle å miste. Undertegnede har ved flere anledninger mistet pluggene rett i asfalten, heldigvis uten annet resultat enn noen få sekunders lett panikk og noen små hakk i aluminiumshusene. Kanskje en idé med litt mer friksjon på neste utgave, Earin?

Earin M-1 låter veldig godt, med masse detaljer, flott balanse gjennom hele registeret, en stram og fin bass og godt med dynamikk i området mellom mellomtone og diskant. De runder også av toppen på en slik måte at de sjelden eller aldri låter skingrende eller slitsomt, men de største basshodene ville nok satt pris på litt mer smell i bunnen. Likevel er dette absolutt godt nok til å bruke som hovedhodetelefoner, og helt i toppen i dette segmentet.

De sitter også godt i undertegnedes ører. Av de medfølgende øreputene ble jeg best venner med silikonputene. Det følger også med et sett ørevinger til bruk for eksempel på løpetur, men disse passer ikke i ladeetuiet, så de må i tilfelle settes på kun når du trenger dem.

Det største problemet med M-1 er at koblingen mellom de to ørepluggene er ustabil. Med ujevne mellomrom, kanskje i snitt én gang per fem minutter, faller nemlig lyden i den høyre ørepluggen ut, og i motsetning til Onkyo-pluggene skjer det også innendørs, om enn litt mindre enn ute.

Batteritiden er gjennomsnittlig, med oppgitt tre timer på en lading og tre ekstra ladinger i etuiet. Det virker å stemme greit med våre erfaringer, men vær obs på at det er mulig å klikke pluggene på plass i etuiet uten at de faktisk lader. Litt underlig, all den tid at de bruker magneter for å sikre kontakt.

Selve etuiet er for øvrig også ytterst minimalistisk, og ser nærmest ut som en diskré liten parfymebeholder. Pluggene i seg selv er også helt enkle – de har ingen form for musikkontroll, og heller ikke mikrofon, så du kan ikke snakke i telefonen med dem.

Alt i alt er M-1 er et godt første forsøk fra Earin, som bremses litt av den trøblete bluetooth-tilkoblingen. Vi har allerede sett på oppfølgeren M-2, som lover å fikse tilkoblingsproblemene ved hjelp av magnetfeltsinduksjon (hjelp!), og ellers har både mikrofon og touchkontrollere. Om de får alt det til å fungere, kan det bli veldig, veldig bra.

Fordeler

 • Utrolig små og diskré
 • God, velbalansert og detaljert lyd
 • Kompakt etui

Ting å tenke på

 • Litt trøblete tilkobling mellom de to ørepluggene
 • Veldig glatte og enkle å miste
 • Ingen mikrofon eller kontroller
 • Ikke alltid tilkobling selv om pluggene tilsynelatende sitter fast i etuiet

Meget diskré, men ganske kjip lyd

JayBird Run

Run er Jaybirds første forsøk på helt trådløse øreplugger, men de overbeviser dessverre ikke. Lyden er først og fremst ganske middelmådig, med det som fremstår som et slags slør mellom deg og vokalen i andre enden. De har riktignok mye bass å by på, så det er ikke helt ueffent til trening, men bassen mangler litt presisjon og snert i slagene.

De sitter imidlertid relativt godt på plass i ørene, men utformingen gjør at de har lett for å skli ut om du for eksempel gjesper eller tygger. 

I utgangspunktet hadde vi store problemer med bluetooth-tilkoblingen mellom de to pluggene, men Jaybird har i etterkant opplyst at det var noe galt med settet vi fikk tilsendt, og vi har ikke opplevd dette problemet med erstatningsmodellen vi fikk. Vi har derfor hevet karakteren en halv karakter fra det vi ga i utgangspunktet. 

Batterilevetiden er også kurant, med fire timer på en lading, i tillegg til to ekstra fulladinger i etuiet. 

Samtalekvaliteten er også god, i alle fall når det gjelder mikrofonen som sitter i Jaybird Run. Motparten rapporterte om at han hørte meg godt, samtidig som støyen fra travle Oslo-gater ble redusert på en god måte.

Undertegnede er imidlertid ingen fan av at pluggene automatisk slipper gjennom omgivelseslyden når du snakker i telefonen, og skulle gjerne ønske at det var mulig å skru av. Det er også irriterende at du kun får telefonsamtaler i ett øre – gi meg nå i det minste monolyd i begge ørene. 

Pluggene har knapper utenpå hver av pluggene, men disse er kun trykkbare i nedre halvdel, og det er litt irriterende i starten. Knapper i stedet for touchpaneler gjør også at du lett ender opp med å dytte pluggene inn i ørene, men det er likevel bedre enn ingenting. 

Jaybird Run har også et prisnivå som tilsier at dette er et premiumprodukt, med over 2000 kroner for et par. Til det leverer de rett og slett ikke god nok lyd. 

Les hele testen av Jaybird Run »

Fordeler

 • Diskré i utformingen, sitter godt i ørene
 • Kurant batterilevetid
 • God kvalitet på mikrofon og støyreduksjon under samtaler
 • Godt med bass å by på

Ting å tenke på

 • Klumpete etui som åpner seg i lomma
 • Knappene er litt vanskelige å operere
 • Kun monolyd ved samtaler
 • Ikke veldig overbevisende lydkvalitet

 

Tynn lyd, men god passform og diskré utforming

Bragi The Headphone

De pretensiøst navngitte Bragi The Headphone er forsøk to fra Kickstarter-fenomenet som samlet inn enormt med penger til førsteproduktet The Dash. Denne gang har de droppet sensorene og ekstrafunksjonene, og resultatet er et sett som fokuserer kun på basisfunksjonene lyd, passform og batterilevetid. 

Mens The Dash var plaget av en veldig ustabil bluetooth-tilkobling, har vi ikke opplevd noen problemer med The Headphone. Til forskjell fra de andre settene vi har testet har ikke disse noe ekstra batteri i etuiet, men de har til gjengjeld den beste batteritiden om vi ser kun på ørepluggene, med seks timer. 

Utformingen er diskret og fin, og de sitter godt i ørene, selv om vi synes tre sett øreputer kanskje er litt i tynneste laget. En sidenote er at jeg vanligvis velger silikonputer, men her opplevde jeg til en forandring at det var skumputene som satt best. Det følger med to par silikonputer og ett par skumputer, og de er alle noe mindre enn vi har vært vante med fra andre produkter i samme kategori. Har du veldig store øreåpninger kan det hende at du vil slite med å få disse til å passe. 

Styring av musikken gjøres via noen veldig små taster på den høyre ørepluggen, som fungerer omtrent som fjernkontrollene du har på andre hodetelefoner i dag - to trykk for å hoppe frem, tre for å hoppe tilbake og så videre. Utfordringen er selvfølgelig at du har ørepluggene i øret når du trykker, og at det jo fører til at du bare skyver dem ekstra langt inn i øret, noe som kan være ukomfortabelt.

Lyden er dessuten litt for pen og pyntelig, etter vår mening. De er brukbart veloppløste, men så fort du beveger deg litt opp i volum fremstår de veldig fort som skjærende og vonde å høre på. Samtidig er også bassen nesten fraværende, og det gjør dem rett og slett litt kjedelige å høre på om det du foretrekker er energisk EDM, R&B eller pop med mye bass i bunnen. 

Bragi The Headphone kunne vært alt vi ønsket oss av trådløse øreplugger, men lyden er for svak og mangelen på batteri i etuiet er dessverre et minus i dette selskapet. 

Les hele testen av Bragi The Headphone >>

Fordeler

 • Diskret design
 • Sitter godt på plass, behagelige å ha på
 • Solid bluetooth-tilkobling
 • Smart funksjon som lar deg høre omgivelsene

Ting å tenke på

 • Veldig selektiv på musikken - mye høres skarpt og vondt ut
 • Lite bass å by på
 • Ikke batteri i etuiet
 • Dårlig talekvalitet
 • Det følger med veldig få øreputer
 • Ganske følsomme for vind

Meget god lyd, men altfor dårlig bluetooth-tilkobling

Onkyo W800BTB

Onkyos helt trådløse øreplugger er en litt underlig affære. Designet er ganske tøft, men de er samtidig veldig massive og står langt ut av ørene. Samtidig sørger de små ørevingene for at de sitter veldig godt i ørene. 

Lyden er den beste av de helt trådløse ørepluggene vi har testet, så om du stort sett har tenkt å bruke dem innendørs er dette et ganske godt valg. De har en flott balanse gjennom hele registeret, en presis og tørr basslinje i bunn og massevis av detaljer i toppen, samtidig som de er avrundet på en slik måte at det skal mye til før de fremstår som skjærende. 

Problemet oppstår så fort du beveger deg ut døren, i alle fall om du befinner deg i et wifi- og bluetooth-tungt bysentrum. Da begynner pluggene å slite voldsomt med tilkoblingen seg imellom, og den venstre ørepluggen faller stadig ut. Det er mildt sagt fryktelig irriterende. 

Hvorfor Onkyo har utstyrt begge pluggene med en stor knapp hver, samtidig som de ikke har gitt oss noen form for kontrollfunksjoner, er også et stort mysterium. Du må også skru på pluggene hver for seg, og de er ikke alltid like enkle å koble til om du har for vane å bruke dem med flere enheter. 

Ladeetuiet er også stort og litt uhåndterlig, og metoden Onkyo bruker for å feste pluggene i etuiet er langt fra optimal. Batteritiden er tre timer fra selve pluggene, men du kan få ut 15 timer til fra etuiet, så totalt sett blir det veldig bra. 

Alt i alt synes vi Onkyo-ene låter svært bra, men bluetooth-trøbbelet gir et par karakterer i trekk. Kanskje kan det fikses i en firmware-oppdatering? Prisen har imidlertid sunket betraktelig siden vi først testet W800BT - fra 3000 til 1500 kroner, og det gjør dem litt mer spiselige. 

Les hele testen av Onkyo W800BT >>

Fordeler

 • Velbalansert og god lyd, spesielt fra Android
 • Sitter godt fast i ørene, komfortable
 • God batterilevetid med det tilhørende etuiet

Ting å tenke på

 • Bluetooth-tilkoblingen mellom de to ørepluggene er veldig trøblete utendørs
 • Uten ladeetuiet holder de bare i tre timer
 • Ingen mulighet for å kontrollere volum eller avspilling
 • Ladeetuiet er stort og ikke spesielt pent
 • Låter litt skjærende og skarpt fra iPhone
 • Relativt dyre

Oppdatert 06.03: La til Earin M-1.

26.07: La til Jabees BTwins.

16.08: Byttet ut Jabra Elite Sport med 2017-modellen som har 50 prosent bedre batterilevetid. 

01.12: La til Jaybird Run, Sony WF-1000X og Bang&Olufsen Beoplay E8. Byttet ut Samsung Gear IconX med Gear IconX (2018).

Prisguide.no er en kommersiell partner til Teknisk Ukeblad Media. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguide her »

B&O Play BeoPlay E8

Samsung Gear IconX (2018)

Sony WF-1000X

JayBird Run

Jabees BTwins

Jabra Elite Sport (2017)

Earin M-1

Bragi The Headphone

Onkyo W800BTB

Apple AirPods

Samsung Gear IconX

Jabra Elite Sport (2017)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen