Vi har setter ni hodetelefoner med aktiv støydemping under lupen.

Samletest Trådløse hodetelefoner med aktiv støydemping

Vi har setter ni hodetelefoner med aktiv støydemping under lupen. (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no )

Vi har funnet de beste hodetelefonene med støydemping 

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Vi har allerede testet både trådløse øreplugger og trådløse hodetelefoner under 2000 kroner. Men vi er langt fra ferdig med haugen av trådløs lyd vi har inne til test. 

Nå står trådløse hodetelefoner med aktiv støykansellering for tur. Etter den siste runden med oppdateringer har vi totalt vært gjennom 14 ulike modeller og prisene strekker seg fra rundt 2000 kroner og opp til rett over 4000 kroner.

De foregående testene våre har vist et ganske stor sprik mellom hvilke modeller som gjør det best. Også i denne runden viser det seg at forskjellene er store, og at lyden du får for pengene kan variere en god del. 

Interessert i noe billigere, eller noe mindre, eller noe helt annet? Her er våre andre samletester: 

Slik tester vi  

Under finner du en rangering av de modellene vi synes er best. I vår test har vi vektlagt lydkvaliteten til de ulike kandidatene, vekt og komfort på produktet, batterilevetid, design og eventuelle ekstrafunksjoner. 

I tillegg har vi sjekket hvor god rekkevidde de ulike hodesettene har, og ikke minst hvor godt den aktive støydempingen fungerer. Her har vi tatt med oss klokkene ut i felten, og oppsøkt miljøer som setter funksjonen på en skikkelig prøve. 

Alle settene har vært innom flere ører her i redaksjonen vår, og etter å ha testet oss igjennom alle modellene har vi diskutert oss frem til hvilke som er de beste. 

Til å sjekke lydkvaliteten har vi brukt ulike alternativer, blant annet Spotifys Extreme-kvalitet, samt Tidal (320 kbps) og ulike nettradioer. 

Samtidig har også både Android- og Apple-telefoner vært i ilden, slik at vi kan avduke om det skulle være noen forskjeller på de ulike plattformene. Det har seg nemlig slik at de bruker ulike  kodeker for å spille av lyd via blåtann. Mens Android blir best via Aptx-standarden, kjører Apple en AAC-kodek på sine telefoner. 

Resultater: 

Fortsatt kongen på haugen

Bang & Olufsen Beoplay H9i

Bang & Olufsen Beoplay H9i
9.5/10
Imponerende

Den forrige testvinneren i denne klassen, har fått en etterfølger i denne nye H9i-modellen fra B&O Play. Og den viderefører arven ved å fortsatt legge sin hånd på Best i test-tittelen hos oss. 

Mye er fortsatt likt sammenlignet med forgjengeren, hvor for eksempel utformingen er så godt som lik. Det betyr at du får et meget komfortabelt par øreklokker som du fint kan bruke i flere timer av gangen uten ubehag. 

Materialvalgene er fortsatt helt i toppen, hvor elementer som skinn og metall gjør at du får en kvalitetsfølelse fra øverste hylle. Dessuten har batteritiden blitt noe bedre, opp fra 14 timer på H9, til 16 timer nå med støydempingen aktivert. 

Når vi er inne på støydemping, så er også denne blitt et knepp bedre – selv om den fortsatt ikke kan måle seg med de beste på akkurat dette, nemlig Sony og Bose. Likevel tar den vekk en god del støy om du tar bussen til jobb, eller sitter i et åpent kontorlandskap. På flyet klarer H9i seg greit, men her ville vi heller sverget til de to nevnte produsentene ovenfor. 

Når det kommer til lydkvalitet så har ting forandret seg noe. Mens H9 hadde en ganske «soft» klang, hvor vi ønsket oss et snev mer diskant, er det nesten motsatt ønske som nå gjelder for H9i. 

Diskanten har nemlig blitt langt mer detaljert og glassklar, og balanserer helt på kanten til å bli for skarp på enkelte typer musikk. Samtidig er bassen blitt noe mer luftig og mindre buldrende enn med H9, men totalen er til det bedre etter vår mening. 

Skulle du ha behov for å endre på dette, er dette fort gjort via appen til B&O Play, hvor du kan endre i equaliseren mens musikken spilles. 

Prismessig er disse fortsatt dyrere enn sine konkurrenter, men så fort du tar på deg klokkene er prisforskjellen fort glemt. 

Les hele testen av B&O Play H9i her »

Fordeler

 • Fortsatt best i klassen på lydkvalitet
 • Meget god komfort
 • Robust og eksklusiv design
 • God batteritid
 • Bedre støykansellering enn H9

Ting å tenke på

 • Dyre
 • Dempefunksjonen fungerer ikke like godt på alle når du beveger deg

Ny sensor gir bedre støykansellering

Sony WH-1000XM2

Sony WH-1000XM2
9/10
Imponerende

Sony gjorde det godt med sine første 1000X-modeller, og årets oppfølger er slettes ikke noe dårligere. En ny sensor gjør nemlig WH-1000XM2 helt unik sammenlignet med konkurrentene. 

Denne sensoren måler trykker der du befinner deg, slik at den aktive støykanselleringa tar dette med i beregningene. På den måten får du en bedre opplevelse om du for eksempel er mye ute og flyr. 

I tillegg kan du nå bruke en autofunksjon som skjønner om du er ute og går, sitter rolig eller er ombord i et fly, og justerer kanselleringen etter hva du gjør. På denne måten kan du velge å høre mer av omgivelsene dine om du for eksempel er ute og går til og fra jobb.

Komforten på disse klokkene er blant det beste du får, og byr ikke på noen problemer om du skal ut på reise over mange timer. Samtidig har du hele 30 timer med batteritid før du trenger å lade. 

Fortsatt er det er par ting som trenger utbedring før dette hodesettet er helt optimalt i våre øyne. Blant annet bør det kunne være mulig å deaktivere berøringsknappene på siden så du ikke justerer ting når du legger hodet inntil noe. Og samtidig burde det vært mulig å slå av bong-lyden som kommer opp hver eneste gang hodesettet endrer modus. 

Lyden du får med disse er blant de beste, og det er lite å utsette på den. Lydbildet er ganske luftig, og du har godt med dypbass. Samtidig er mellomtonen og diskanten god, hvor sistnevnte er ganske skarp uten at den blir ubehagelig å høre på.

Les hele testen av Sony WH-1000XM2 her »

Fordeler

 • God lydkvalitet
 • Meget god batteritid
 • Auto-funksjon er presis, og kan defineres etter eget ønske
 • Elegant design
 • Høy komfort
 • Nyttig mute-funksjon
 • Trykksensoren gjør en god jobb på flyet

Ting å tenke på

 • Berøringbetjeningen er fortsatt vanskelig å bruke skikkelig
 • Irriterende varsler fra autofunksjonen som ikke kan slås av

Fornyet vinneroppskrift

Bose QuietComfort 35 II

Bose QuietComfort 35 II
9/10
Imponerende

Bose har i mange år vært ledende på aktiv støykansellering, og denne oppgraderte modellen av QC35 har noe av den beste dempingen på markedet. 

Noe av det som er nytt med QC 35 II er at det har kommet en ny knapp som lar deg endre på hvor mye støydemping som legges på. Med andre ord kan du ved å trykke på knappen enkelt justere ting slik at du for eksempel hører med av omgivelsene der det trengs. Det er spesielt greit om du er ute og går og det blåser mye, noe som høres litt for godt om du har støykanselleringen på full styrke. 

Lyden er i kjent Bose-stil, altså en type lyd som er lett å like. Bassen er stram og ganske kraftig, samt at stemmer får mye rom i lydbildet du får servert. Sammenlignet med testvinneren mangler disse klokkene en del åpenhet, men alt i alt trår du ikke mye feil med disse klokkene heller. 

En av tingene det er verdt å merke seg med disse er den gode komforten. Dette er et lett hodesett som du kan bære hele dagen uten å plages av det. Putene kan oppleves som noe varme for noen, men alt i alt er Bose en mester på nettopp komfort. 

Dessuten har dette produktet kun fysiske knapper for deg som har allergi mot følsomme berøringsknapper. Det betyr at du kan legge deg godt til rette på flyet uten å skifte sang eller mute musikken ved et uhell når du legger klokkene mot noe. 

Les hele testen av Bose QC35 II her »

Fordeler

 • Fortsatt en av markedes beste på aktiv støykansellering
 • God lyd
 • Lette og komfortable å ha på seg
 • God og stabil, trådløs overføring
 • Enkel å bruke
 • Meget god samtalelyd
 • God batteritid
 • Ny knapp som lar deg justere nivået av støykansellering

Ting å tenke på

 • Blir litt varme å ha på seg over tid
 • Støtter ikke Google Assistant på norsk
 • Dyre

Et solid valg for deg som liker god lyd

KEF Porsche Design Space One Wireless

KEF Porsche Design Space One Wireless
8.5/10
Meget bra

Space One Wireless kombinerer lyd fra KEF med design fra Porsche Design, men vi kan ikke si vi er helt solgt på designet. Hodetelefonene fremstår som litt klumpete, og farger og materialer skriker kanskje ikke akkurat nette og elegante. Det er også et lite minus at de ikke er sammenleggbare, og derfor betraktelig mindre kompakte i bagasjen enn settene fra Bose og Sony, for eksempel.

For deg som er allergisk mot touchkontrollere på hodetelefoner er det greit å vite at KEF har gått for en kontrolløsning som kun består av fysiske knapper og knotter. Det fungerer helt greit. Vekten er høy (330 gram), men komforten er likevel god. De myke skinnputene gjør sitt, og det er i tillegg litt bedre plass innvendig enn i Sony-hodetelefonene, som gjør dem hakket mindre klamme rundt ørene. De når imidlertid ikke helt opp til verken Bose eller B&O på komfort, etter vår mening.

Støydempingen er godkjent på jevn during, men klarer ikke sperre ute like mye av den mer ujevne omgivelseslyden – som samtaler og knatring på tastaturet – som markedslederne. Støydempingen genererer for øvrig en liten mengde elektronisk støy, men dette hører du kun om det er forholdsvis stille rundt deg og du ikke spiller musikk i hodetelefonene. Det er også en meget lavfrekvent og ikke-sjenerende form for støy.

Lyden er likevel det aller viktigste, og her synes vi KEF gjør det godt. De leverer svært engasjerende, med mye bass og stor fylde i mellomtonen. Toppen av registeret er behagelig avrundet, men for mange vil dette nok være akkurat litt for mye av det gode. Vi synes også de mangler litt luftighet og «pust» til å konkurrere med Beoplay H9i, men hadde nok valgt disse over både Bose, Sony og B&W.

Batteritiden er også meget solid, med 30 timer med både støydemping og bluetooth-avspilling aktivert.

Alt i alt gir KEF de store god kamp om topplasseringene i testen, men noen små minuser gjør at de akkurat går klar av pallen.

Les hele testen av KEF Porsche Design Space One Wireless her »

Fordeler

 • Engasjerende og fyldig lyd
 • Meget god batterilevetid
 • Stabil bluetooth-tilkobling

Ting å tenke på

 • Fokus ligger i de nedre delene av registeret
 • Ikke akkurat elegant og nett design
 • Ikke sammenleggbare; svært etui
 • Svakere støydemping enn de aller beste
 • En viss støy fra elektronikken ved støydemping aktivert

For deg som liker din egen stil

Bowers & Wilkins PX

Bowers & Wilkins PX
8.5/10
Meget bra

Noe av det som gjør disse spesielle er designet. Her fortsetter B&W der de slapp med sine P5- og P7-modeller, og dette er et utseende som skiller seg ut fra alt annet på markedet. 

Også komforten er god når du er på farten, selv om du må gi det litt tid før putene har formet seg etter hodet ditt. Bøylen er også godt polstret, men klemmer litt hardt den første tiden. 

Den aktive støykanselleringen til PX er blant de bedre vi har testet, og tar vekk det aller meste av støy som er rundt deg. Det betyr at du fint kan bruke disse til og fra jobb. På fly vil vi fortsatt holde en knapp på Sony og Bose, selv om heller ikke B&W sitt alternativ er noe spesielt dårlig. 

Lyden er også god, selv om den er best uten støydempingen aktivert. Da får du et luftigere og bredere lydbilde enn om du aktiverer dempingen. Spesielt mellomtonen er ganske frempå – uansett hvilken av de to modusene du bruker. 

Alt i alt gjør PX mye rett, men når ikke helt opp til de aller beste på enkelte ting. Likevel et solid produkt vi fint kan anbefale deg. 

Les hele testen av B&W PX her »

Fordeler

 • Meget god byggekvalitet
 • Flott design
 • God komfort
 • Sitter godt når du beveger deg
 • Enkel og ryddig app
 • God batteritid
 • Lydkvaliteten er aller best på farten
 • Kan brukes direkte mot en PC via USB
 • Muter automatisk når du tar de av deg

Ting å tenke på

 • Mangler litt åpenhet i lyden
 • Mellomtonene kunne vært mindre fremtredende

Traust, men sikkert valg

Sennheiser PXC 550

Også Sennheiser kaster seg inn i det trådløse markedet med en flunkende ny modell med aktiv støydemping. Denne modellen plasserer seg tett opptil konkurrentene fra Bose og Sony, men når ikke likevel helt opp.

Utformingen er ikke dette hodesettets sterkeste side. Det er langt fra stygt å se på, men det er heller ikke et stort blikkfang. Dog skal det sies at komforten er høy, hvor selskapet kombinerer lav vekt med god polstring, og resultatet er et hodesett som fint kan brukes på lange flyturer.

De nye hodetelefonene til Sennheiser har fått en bedre aktiv støydemping enn hva tilfellet er med de litt eldre Momentum-serien. Hvor aggressivt du ønsker at klokkene skal dempe justerer du enten med en bryter på den ene hodeklokken, eller via en egen app.

Denne appen lar deg også finjustere litt på lydbildet klokkene serverer deg. Ved nøytrale justeringer så er lyden litt vel klinisk av seg, altså gjengir den lyden med god presisjon og nøyaktighet – uten at den noen gang blir så engasjerende som andre alternativer i denne testen.

Er du avhengig av god batteritid så er PXC 550 det beste alternativet i denne testen, hvor du fulladet kan forvente opp mot 30 timers bruk uten at det trengs å lades.

Her kan du lese hele testen av Sennheiser PXC 550 »

Fordeler

 • Solid bassgjengivelse
 • Detaljrik diskant
 • Lette og komfortable
 • Meget god batteritid
 • Enkle å bruke
 • Finurlig av- og på-knapp
 • God app
 • Støydempingen kan enkelt justeres via app eller på klokkene

Ting å tenke på

 • Lavt volum ved trådløs bruk
 • Låter litt klinisk sammenliknet med rivalene
 • Berøringsknappene kan være litt kranglete å bruke

Stilrene med god lyd

Beats by Dr. Dre Studio 3 Wireless

Beats by Dr.Dre sitt nye hodesett er verdt å merke seg. Studio 3 Wireless overrasker nemlig på mange felter, og er slettes ikke langt unna å sette mange av konkurrentene i skyggen.

Studio har arvet mye av utseende til tidligere modeller, og det betyr at du får et ganske strømlinjeformet produkt som sitter godt på hodet. Komforten er det med andre ord ikke mye å utsette på annet enn at putene gjør at du fort blir litt klam på ørene. 

Dette er et hodesett som du fint kan brette sammen og ha med på tur. Det følger med ett lite egg av et etui som passer på produktet når det ikke er i bruk. Samtidig har du godt med batteritid, hvor du kan bruke klokkene rundt 22 timer mellom besøkene til laderen. 

Også disse klokkene gjør en grei jobb når det kommer til å fjerne uønsket støy fra omgivelsene. Nok til at du slipper mesteparten av støyen på vei til og fra jobb. På flyet finnes det bedre alternativer. 

Lyden er god, hvor du får et luftig og åpent lydbilde. Bassen er ganske frempå, men går ikke så veldig dypt i registeret. Diskanten er god og skarp, uten at den blir for mye av det gode. 

Mellomtonen kunne vært litt mer fremtredende. Om du liker musikk som for eksempel Pink Floyd, vil ikke stemmene være like tydelige og engasjerende om du kanskje skulle ønske deg. 

Men alt i alt er dette et godt forsøk fra Beats som på ingen måte gjør seg bort.  

Les hele testen av Beats by Dr.Dre Studio 3 Wireless her »

Fordeler

 • Sitter godt på hodet
 • Dynamisk og pent lydbilde
 • God batteritid
 • Kompakte og sammenleggbare
 • Støykanselleringen tar vekk det meste av støy
 • Solid bluetooth-rekkevidde

Ting å tenke på

 • Blir fort varme å ha på
 • Mellomtone kunne vært bedre
 • Støykanselleringen er ikke blant de aller beste du får

Billig og bra

Bang & Olufsen Beoplay H8i

Også H8-modellen har nå fått en arvtaker i H8i, og likhetene er mange mellom de to. 

På utseende er det vanskelig å skille den nye modellen fra den gamle, og det er ingenting negativt i det. Du får den samme eksklusive bøylen som H8 gir deg, med en overside i skinn og en underside som er behagelig polstret. Utover dette er mye av klokkene preget av børstet aluminium. 

Er du på jakt etter klokker som er «on-ear», er disse en av de bedre kandidatene du kan velge rent komfortmessig. Normalt pleier slike puter å bli litt klemmende etter lengre tids bruk, men dette blir du ikke videre plaget av med H8i. 

Støykanselleringen i disse klokkene er på plass, men er ikke veldig aggressive sammenlignet med Bose og Sony når det kommer til å fjerne mest mulig støy. Vi vil også si at H9i er et godt knepp foran også. Likevel fjerner de noe støy fra omgivelser som for eksempel åpne kontorlandskap. 

Lyden i H8i har hevet seg et lite knep versus den tidligere H8-modellen. Bassen har blitt mer kontrollert og fast i takten, mens H8 kunne oppleves som litt vel buldrende.

Diskanten og mellomtonene spiller fortsatt god på lag, men mangler det lille ekstra stinget i detaljene som storebror H9i gir deg. 

Prisen på disse klokkene er stive, og når du først beveger deg i denne prisklassen, finnes det andre modeller med større klokker som gir deg mer for pengene. Men er det kompakt du skal ha, så er dette slettes ikke noe dårlig kjøp. 

Fordeler

 • Robust og elegant design
 • Lette
 • Grei batteritid
 • God lydkvalitet
 • Grei støydemping
 • Enkel betjening

Ting å tenke på

 • Du er en tusenlapp unna å heller kjøpe H9i
 • Mangler åpenhet versus de beste

Kompakte med nyttige funksjoner

Libratone Q Adapt On-Ear

I denne testen har vi kun to klokker som er av typen on-ear. Libratone er et helt nytt produkt som frir til deg som ønsker et kompakt hodesett på hodet med godt av funksjoner. Utseende på disse klokkene kan ved første øyekast virke litt plastaktig, og selv om det er materialet som brukes rundt klokkene, har Libratone klart å gjenskape en god kvalitetsfølelse når du tar i dette hodesettet.

På siden av den ene klokken finner vi fuglen som går igjen på en rekke av Libratones produkter, og har du vært borti denne før vil bruksmåten være den samme. På denne klokken kan du regulere volumet på musikken, skifte sang, i tillegg til at den også angir hvor mye batteri du har igjen.

Utenom dette så har Libratone tatt i bruk en funksjon som også Sonys MDR-1000X har. Du kan nemlig legge hånden på denne klokken når du spiller musikk, og volumet vil bli dempet, samtidig som de utvendige mikrofonene fanger opp lyden fra omgivelsene dine. En hendig funksjon om du hører på musikk og noen kommer bort for å gi deg en rask beskjed.

Libratone Q Adapt har samtidig en annen funksjon vi setter pris på. Den har nemlig en automatisk funksjon som pauser det du hører på når du tar av deg hodetelefonene. Dette fungerer godt i praksis, og gjør at du slipper å fiske opp mobilen for å pause musikken. Samtidig har disse klokkene en ganske så god aktiv støydemping. Via en knapp på hodesettet eller appen kan du justere hvilket nivå du vil at denne skal være, hvor du i alt har fire knepp å velge mellom. En hendig funksjon om du skal ut og gå i trafikken, hvor du kan følge litt bedre med på hva som skjer rundt deg ved å trykke på knappen på hodesettet.

Rent lydmessig presterer disse klokkene ganske godt. Det vil si, hvor godt varierer litt av hvilken plattform du spiller musikken fra. Med iPhone blir lydbildet vel skarpt i våre ører, hvor spesielt diskanten blir for dominerende og voldsom, noe som resulterer i at lyden blir vel intens. Med en Android-telefon roer denne diskanten seg noen hakk, men likevel er den for spiss og kraftfull i våre ører. Resten av lydbildet er slettes ikke så ille, men klokkene har en tendens til å miste litt av dynamikken når du når maks volum.

Samtidig er ikke stereo-perspektivet like luftig og godt som vi kunne ønsket oss, selv om den er langt fra dårligst i denne testen. Dette er et hodesett som etter vår mening klarer seg best med «party»-musikk hvor bassen skal være med på å engasjere deg. Setter vi på musikk med en lys kvinnelig vokal, blir diskanten for intens til at vi kan høre på disse over tid.

Fordeler

 • Kompakte
 • God batteritid
 • Velfungerende støykansellering som kan reguleres
 • Flere nyttige tilleggsfunksjoner
 • God bass og mellomtone

Ting å tenke på

 • Diskanten er for skarp, spesielt om du bruker klokkene sammen med en iPhone

For deg som liker retro-design

Sennheiser Momentum Wireless

Sennheisers Momentum-serie har vært på markedet en stund, men viser likevel at de fint holder tritt med en rekke av kandidatene i denne testen.

Utseendet til hodesettet er ganske retro-aktig, noe som faller i smak hos oss. Samtidig er bøylen akkurat passe stram, samt at putene rundt klokkene bidrar til god komfort. I tillegg er vekten relativt lav, slik at du fint kan ha dem på deg over lengre perioder uten ubehag.

Støykanselleringen i disse klokkene er god, men som med flere andre i testen ikke god nok sammenliknet med de aller beste. Her får du en slags mellomting der du fortsatt kan høre mye av hva som foregår rundt deg, i tillegg til at mye kontinuerlig støy blir fjernet.

Lydmessig er disse klokkene gode. De er varmere i klangen enn sine brødre, og er også godt balansert igjennom hele registeret. Mellomtonen er et snev kraftigere og varmere enn hva tilfellet er med PXC 550. Diskanten er derimot litt mer sjenert, og vi skulle gjerne sett denne mer frempå.

Også her er ikke stereoperspektivet like ruvende og bredt som de to beste i testen, men det er likevel bedre enn flere av de dårligste.

Her kan du lese hele testen av Sennheiser Momentum II Wireless »

Fordeler

 • Fin, varm klang
 • Enkelt og robust konstruert
 • God batteritid
 • Lekker lite lyd til omgivelsene

Ting å tenke på

 • Diskanten kunne gjerne vært litt mer fremtredende

Billig og bra

JBL Everest V700 Elite

Komfort er en viktig faktor når du skal ut og reise med hodetelefoner, og dette noe JBL mestere ganske godt med sin nye Everest Elite700. De har nemlig testens største og mest komfortable puter, som isolert sett sitter meget godt mot øret ditt. Dog så klemmer bøylen litt i overkant mye, etter vår mening, selv om dette muligens avtar litt med tiden.

Utseendet på klokkene er slettes ikke verst, men de er veldig massive. De er testens største klokker, og blir for klumpete å ha på seg sammenlignet med de andre alternativene. Samtidig er også batteritiden blant de svakeste i testen, selv om de holder ut i rundt 15 timer på lading.

Hodesettet har videre en godkjent støykansellering. Også her må vi si at de beste i testen er et hakk hvassere, men likevel gjør ikke JBL seg bort på noe vis.

Når det kommer til lyden så den ganske gjennomført og god. Her får du en bass som ikke er overøst av styrke, men faktisk ganske så riktig og snerten av seg. Samtidig så er mellomtonene fullt på høyde, og det eneste vi kan utsette på diskanten er at den er nokså skarp i klangen. Dette kan du redusere på ved å ta i bruk appen fra JBL, som også er ganske så enkel i bruk.

Videre savner vi litt mer perspektiv og luftighet i lydbildet. Det er på ingen måte elendig, langt i fra, men det er heller ikke på samme nivå som de beste i testen.

Fordeler

 • Komfortable å ha på seg
 • God lyd
 • Enkel app
 • God støykansellering

Ting å tenke på

 • Store og klumpete
 • Skarp diskant

Støyreduksjonen er på ville veier

Sony MDR-100ABN

Sony har med to hodesett i denne testen, og mens det ene glitrer gjør det andre en ganske bedrøvelig figur.

Om vi starter med byggekvaliteten så er ikke denne like raffinert og gjennomført som med MDR-1000X. Du sitter igjen med litt vel mye plastfølelse, samtidig som det kjennes litt «skranglete» satt sammen – sammenlignet med sin storebror.

Dog kan vi ikke si at komforten er så aller verst på disse heller. De har en relativt lav vekt å vise til, og polstringen på klokkene gjør at du fint kan ha de på deg over lengre perioder av gangen.

Byggekvaliteten er ikke det som trekker ned dette hodesettet mest. Det er det støykanselleringen som gjør. Vårt første møte med dette hodesettet var for noen måneder siden, hvor vi var på langtur til Japan. Etter noen få timer på flyet angret vi bittert på at vi la våre vanlige Bose-klokker hjemme.

Støydempingen har nemlig en tendens til å lage mer støy enn den tar vekk. Spesielt på flyet ble motorstøyen fra selve flyet erstattet med plagsom støy laget av klokkene selv. Og gir kraftig trekk i vår bok.

For selve lydkvaliteten i dette hodesettet er slettes ikke verst. De har nemlig mange likhetstrekk med storebror 1000X. Lydbildet er balansert med akkurat passe mengde bass, mellomtone og diskant. Det eneste vi savner fra testvinneren er det brede stereoperspektivet.

Fordeler

 • God og balansert lyd
 • God komfort

Ting å tenke på

 • Støyreduksjonen fungerer dårlig
 • Lekker en del lyd til omgivelsene

Oppdatert 22. mai: Flyttet noen modeller over i samletesten av støydempende hodetelefoner under 2000 kroner

Oppdatert 16 mars 2018: Byttet ut B&O Play H9 med H9i, lagt til KEF Space One Wireless, byttet ut B&O H8 med B&O H8i. 

Oppdatert 20. desember 2017: Byttet ut Bose QC 35 med QC 35 II, Sony MDR-1000X med WH-1000XM2. La til Beats Studio 3 Wireless og Sony WH-900. Justerte noen karakterer. 

Oppdatert 15. desember 2016: Vi har lagt til Beoplay H9. 

Prisguiden.no er en kommersiell partner av Tek.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguiden her »

Prisjakt.no er en kommersiell partner av Tek.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.

Prisguiden.no er en kommersiell partner av Tek.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguiden her »

Bang & Olufsen Beoplay H9i

Bang & Olufsen Beoplay H8i

Libratone Q Adapt On-Ear

B&O Play BeoPlay H9

KEF Porsche Design Space One Wireless

Denon AH-GC20

Sony WH-H900

Beats by Dr. Dre Studio 3 Wireless

Bowers & Wilkins PX

Bose QuietComfort 35 II

Sony WH-1000XM2

Sennheiser Momentum Wireless

Sony MDR-100ABN

JBL Everest V700 Elite

Sennheiser PXC 550

Sony MDR-1000X

Bose QuietComfort 35

Plantronics BackBeat Pro 2

B&O Play BeoPlay H8

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen