Vi har testet det aller meste som finnes på markedet av trådløse hodetelefoner med aktiv støydemping.

Samletest Trådløse hodetelefoner med aktiv støydemping

Vi har testet det aller meste som finnes på markedet av trådløse hodetelefoner med aktiv støydemping. (Foto: Stein Jarle Olsen, Tek.no)

Vi har funnet de beste hodetelefonene med støydemping

Aktiv støydemping er en fantastisk funksjon, spesielt om du er ute og flyr ofte.

Tidligere var det Bose som var den klare markedslederen på dette feltet, men de siste årene har de fleste produsenter med respekt for seg selv kastet seg på bølgen, enkelte også med veldig godt resultat. 

Det lanseres nye modeller støtt og stadig, og det er grunnen til at vi igjen oppdaterer denne samletesten. 

Spriket er fortsatt stort, og nye modeller gjør at lista ligger høyere enn den gjorde tidligere. Det gjør at vi også har justert ned noen av modellene fra karakterene de tidligere ble tildelt. Kravene for å få et anbefalt-stempel er også økt. 

I denne testen ser vi på hodetelefoner som koster over 2000 kroner. Vi har også en annen samletest med rimeligere hodetelefoner med støydemping, skulle du være mer interessert i det. 

I skrivende stund er for øvrig de neste på testlista Sennheisers nyeste generasjon Momentum Wireless og deretter Bowers & Wilkins' nye PX5 og muligens også PX7. 

Slik tester vi  

Under finner du en rangering av de modellene vi synes er best. I vår test har vi vektlagt lydkvaliteten til de ulike kandidatene, vekt og komfort på produktet, batterilevetid, design og eventuelle ekstrafunksjoner. 

I tillegg har vi sjekket hvor god rekkevidde de ulike hodesettene har, og ikke minst hvor godt den aktive støydempingen fungerer. Her har vi tatt med oss klokkene ut i felten og oppsøkt miljøer som setter funksjonen på en skikkelig prøve. De fleste settene har også vært med oss på fly. 

Alle settene har vært innom flere ører her i redaksjonen vår, og etter å ha testet oss igjennom alle modellene har vi diskutert oss frem til hvilke som er de beste. 

Til å sjekke lydkvaliteten har vi brukt ulike alternativer, blant annet Spotifys Extreme-kvalitet, samt Tidal (320 kbps) og ulike nettradioer. Vi bruker både Apples iPhone og ulike Android-telefoner i testingen, da disse bruker ulike lydkodeker som kan ha innvirkning på lyden du får servert. 

Dette er hodetelefonene vi har hatt til test: 

  Formfaktor Vekt Oppgitt batterilevetid (støydemping på) Pris (Prisjakt)
Bang & Olufsen H8i On-ear 215 gram 30 timer  3199,- (annonselenke)
Bang & Olufsen H9 3rd Gen Around-ear  285 gram 25 timer 4990,- (annonselenke)
Beats Studio 3 Wireless Around-ear  260 gram 22 timer 2690,- (annonselenke)
Beyerdynamic Lagoon ANC Around-ear 283 gram 24,5 timer 4290,- (annonselenke)
Bose NCH 700 Around-ear 250 gram 20 timer 4190,- (annonselenke)
Bose QC35 II Around-ear  235 gram 20 timer 2690,- (annonselenke)
Bowers & Wilkins PX Around-ear  320 gram 22 timer  3298,- (annonselenke)
Denon AH-GC30 Around-ear 287 gram 20 timer 3498,- (annonselenke)
Jabra Elite 85h  Around-ear  296 gram 36 timer 2990,- (annonselenke)
KEF Space One Wireless Around-ear  330 gram 30 timer 2990,- (annonselenke)
Kygo A11/800 Around-ear 250 gram 19 timer 2490,- (annonselenke)
Libratone Q Adapt On-Ear On-ear  200 gram 20 timer 1699,- (annonselenke)
Master & Dynamic MW65 Around-ear  245 gram 25 timer 4990,- (annonselenke)
Nuraphone G2 Around-ear 329 gram 20 timer 3990,- (annonselenke)
Sennheiser PXC 550 Around-ear  227 gram 30 timer 2778,- (annonselenke)
Sony WH-1000XM3 Around-ear  255 gram 30 timer 3290,- (annonselenke)

Resultater: 

Fortsatt kongen på haugen

Bang & Olufsen Beoplay H9 (3rd Generation)

Bang & Olufsen Beoplay H9 (3rd Generation)
9.5/10
Imponerende

Danske Bang & Olufsen er kommet til sin tredje generasjon H9, og vi anser dem fortsatt som noe av det ypperste du kan kjøpe av hodetelefoner, støydemping eller ei. Designet er stort sett det samme som før, men generasjon tre har fått en liten endring på øreputene for å gi bedre plass til ørene. De skal også ha fått litt mer polstring over hodet enn tidligere, alt for å øke komforten, og videre en egen, dedikert knapp for å aktivere taleassistenten på telefonen din. 

Batterilevetiden er dessuten vesentlig oppdatert fra før, med 25 timer mot 16 timer tidligere. Det gjør H9 3rd Gen betydelig mer konkurransedyktige – 16 timer var i nedre sjikt, mens 25 timer plasserer dem omtrent midt i flokken og vel innenfor det vi anser som akseptabel batteridriftstid. 

Materialene som brukes er helt i toppklasse, med aluminium, lær og lammeskinn i front. Komforten er som tidligere svært god, selv om polstringen over hodet er litt i stiveste og hardeste laget. Det er riktignok litt mer av den enn før, men det hadde fortsatt vært på sin plass med en litt mykere variant. Du kan nemlig oppleve et visst gnag i hodebunnen etter hvert som lyttetiden overstiger en time eller to. 

Lydmessig virker B&O å ha skrudd diskantspaken noe tilbake fra forgjengeren H9i. H9i var nemlig skrudd veldig langt mot skarphet i diskanten, og i noen tilfeller kunne det bli litt for mye, med en litt syntetisk klang som resultat. 3rd Gen. er fortsatt skarp og veloppløst, men låter hakket varmere og mer organisk. Noen vil nok likevel garantert foretrekke den skarpere tuningen i H9i, så det er ikke sikkert at endringen er til det positive for alle. 

Ellers gjelder fortsatt alt det vi tidligere har sagt om H9-serien. De låter nærmest konsertaktig luftig og stort, har en fabelaktig balanse gjennom hele registeret og makter å låte både engasjerende og relativt nøytralt på samme tid. Uheldigvis gjør den aktive støydempingen at lydkvaliteten forringes litt, med spesielt et lite slør over vokalen. Uten støydempingen aktiv er imidlertid fortsatt H9 3rd Gen den beste trådløse lyden vi kjenner til, sammen med Master & Dynamic MW65. 

Støydempingen virker på sin side å være identisk med på H9i. Det betyr at den er relativt habil, men et lite stykke unna nivået til Bose, Sony og Jabra, som vi anser som de tre beste per dags dato. På kontoret legger H9 for eksempel et behagelig slør over omgivelsene, men klarer ikke å kansellere vekk like mye av stemmer og andre ujevne lyder som det for eksempel Sony klarer.

Bang & Olufsen H9 3rd Gen er, med en pris på nesten 5.000 kroner, fremdeles en kostbar fornøyelse. Vi tror dog det er en fornøyelse du vil ha stor glede av i hverdagen, selv om det kanskje er andre hodetelefoner som gir deg bedre støydemping, spesielt på fly. 

Velg disse hvis: Du synes fantastisk lydkvalitet i hverdagen er viktigere enn å ha den aller heftigste støydempingen – og synes design er noenlunde viktig. 

Fordeler

 • Svært god lyd
 • Habil støydemping
 • Pent design, påkostede materialer
 • Touchkontrollene er enkle å bruke
 • Komfortable å ha på
 • God batterilevetid

Ting å tenke på

 • Lyden er best uten støydempingen aktiv
 • Ikke like god støydemping som hos de aller beste
 • Ikke sammenleggbare
 • Litt trøbbel med tilkobling til to enheter samtidig
 • Kostbare

Den absolutt heftigste støydempingen

Sony WH-1000XM3

Sony WH-1000XM3
9.5/10
Imponerende

Fra tidligere å ha ligget omtrent likt med Bose QC35 på støydemping, gikk Sony med sine WH-1000XM3 i fjor høst til å ligge klart foran. Siden har Bose lansert sin NCH700, som igjen plasserte dem øverst på tronen, men vi tror likevel at Sony WH-1000XM3 er et bedre valg for flere. 

Sony klarer også det kunststykket det er å dempe en stor del av de mer ujevne lydene, ikke bare den jevne duringen vi kjenner fra fly eller airconditionsystemer. 

1000XM3 legger riktignok litt mer trykk på trommehinnene når du befinner deg på fly enn hva for eksempel Jabra Elite 85h gjør. Det gir hakket hvassere støydemping, men kan også oppfattes som litt mer ukomfortabelt om du skulle finne på å sammenlikne direkte, som vi har gjort. Sony har imidlertid en joker i ermet på dette området, og det er muligheten til å utjevne trykket i hodetelefonene til atmosfæretrykket der du befinner deg. Det gjør at trykkfølelsen minskes litt, men akkurat på dette foretrekker vi faktisk Jabra med ørliten margin. 

Med 1000XM3 forbedret også Sony lydkvaliteten en god del fra 1000XM2. Når det er sagt, så har 1000XM3 en ganske bassfokusert fremtoning, og bassen hadde nok hatt godt av litt oppstramming. Det låter i det hele tatt litt inneklemt, selv om det hjelper en del å skru ned basstrøkket i den tilhørende appen. Likevel: Dette er engasjerende og relativt veloppløst lyd, og sannsynligheten for at du blir sittende og trampe takten er ganske stor. Om du foretrekker at lyden er fullstendig nøytral og ikke farget i noen retning bør du nok muligens se på andre hodetelefoner. 

Komforten er dessuten god, med myke puter og godt med polstring over ørene. Det er også nødvendig, for 1000XM3 er et ganske tungt par hodetelefoner. Disse kan du bruke i timesvis uten at de gnager eller på annen måte plager deg. Som hos H9i er det touchpaneler utvendig som står for fjernkontrollfunksjonene, og konklusjonen er omtrent det samme: Knapper er nok bedre, men du blir vant til det – tross at Sony har hatt visse problemer med disse i kalde omgivelser

Batteritiden er dessuten helt i toppklassen, med 30 timer avspilling med støydemping og bluetooth aktivert. På samtalekvalitet må Sony imidlertid se seg klart slått av Jabra, og det er et visst minus for 1000XM3. 

Totalt sett er det fortsatt veldig få som slår Sony på støydemping, og lyden er definitivt også god nok til å forsvare en helt klar anbefaling fra oss. Hverdagsfrysningene er dog nærmere hos danskene i Bang & Olufsen. 

Velg disse hvis: Du synes støydemping er viktigere enn det meste annet og liker mye bass og moro. 

Les hele testen av Sony WH-1000XM3 »

Fordeler

 • Fabelaktig støydemping som også tar høyfrekvent lyd
 • Behagelige puter og hodebøyle
 • Svært engasjerende spillestil
 • Lang batteritid, hurtiglading over USB-C
 • Forseggjort bæreveske

Ting å tenke på

 • Berøringsfølsomme kontroller kan irritere
 • Litt bassig lyd uten bruk av equalizer
 • Kan ikke kobles til to kilder samtidig
 • Svak samtalekvalitet i støyete omgivelser

Helt der oppe med Sony

Jabra Elite 85h

Jabra Elite 85h
9/10
Imponerende

Danske Jabra kastet seg i vår ut i markedet for støydemping, og de gjorde det med bravur. De ligger nemlig helt der oppe med Sony i å kombinere god lydkvalitet med heftig støydemping i en komfortabel pakke.

Jabraene har dessuten fysiske knapper på øreklokkene i stedet for touchpaneler, men til gjengjeld har de en litt merkelig løsning hvor du vrir dem «i posisjon» for å skru dem på i stedet for å ha en fysisk på-knapp. 

Jabra er nesten like gode som Sony og Bose på støydemping, men Sony er hakket mer kompromissløse i sin tilnærming. Jabraene er dog mer komfortable og føles mer naturlige å ha på når støydempingen står på for fullt, og også Jabra klarer på en imponerende måte å blokkere ut selv ujevne lyder som når kollegene står to meter unna på kontoret og snakker. Vi liker også at du har enkel tilgang til å bytte støydempingsmodus gjennom en egen knapp på hodetelefonene, og Jabras app er også brukervennlig og god. 

Lydkvaliteten vil vi også si går ørlite i favør Jabra. De er ikke helt like basstunge som Sonyene, men er til gjengjeld luftigere, åpnere og mer nøytrale. Helt på H9i-nivå er de imidlertid ikke, men dette er både engasjerende og veloppløst lyd som bør falle i smak hos mange. 

Vi må også gi heder til Jabra for fantastisk god samtalekvalitet. Disse kan du nemlig bruke selv i bråkete omgivelser uten at motparten sliter med å høre deg. Her er danskene på et helt eget nivå i dette selskapet. 

Batteritiden er dessuten helt i toppklassen, med voldsomme 36 timer trådløs avspilling med støydempingen aktivert. De lader dessuten ekstremt raskt via USB-C-tilkoblingen og støtter tilkobling til to enheter samtidig, noe Sony ikke gjør. 

Komforten er dessuten god også her, men det er mulig Sony og Bose er ørlite bedre. Elite 85h er nemlig også ganske tunge, og konkurrentene har kostet på seg litt mer polstring rundt ørene enn hva Jabra har. 

Det er i det hele tatt veldig lite å utsette på Jabra Elite 85h. De byr på strålende lyd, knall støydemping, fantastisk batterilevetid og samtalekvalitet. Prisen er dessuten litt lavere enn for de øvrige vi plasserer helt i toppen, så det er ikke umulig at dette i skrivende stund faktisk er testens beste kjøp. 

Velg disse hvis: Du trenger hodetelefoner som fungerer til telefonsamtaler og vil ha litt mer nøytral lyd enn Sony tilbyr – eller bare ikke liker touchkontrollere.

Les hele testen av Jabra Elite 85h » 

Fordeler

 • Nøytral, fyldig, detaljert og luftig lyd
 • Meget god støydemping
 • Fantastisk samtalekvalitet, selv i bråkete omgivelser
 • Komfortable å ha på
 • Enorm batterilevetid

Ting å tenke på

 • Ikke helt like ekstrem demping som hos Sony
 • Ingen justering av nivå på støydempingen, kun av/på
 • Ingen av/på-knapp kan være irriterende
 • Kun middels rekkevidde
 • Sliter med å være tilkoblet to enheter samtidig

Bose med ny vinnerformel

Bose Noise Cancelling Headphones 700

Bose Noise Cancelling Headphones 700

Bose måtte se seg forbigått av spesielt Sony på støydemping det siste året. Med siste modell har de gjeninntatt tronen, og også forbedret lydkvaliteten noen hakk sammenliknet med QuietComfort-serien. 

Noise Cancelling Headphones 700, som er det noe knotete navnet på nykommeren, har fått et design som må sies å være hakket mer moderne og stilrent enn den mer tanks-aktige QC35. Det fører uheldigvis også til at NCH700 rett og slett er litt mer «slarkete» enn forgjengeren.

Rister du på hodet med NCH 700 på, hører du plasten og metallet i konstruksjonen bråke, og det kan også gjøre at dunking forplanter seg i musikken om du tramper litt hardt med hodetelefonene på. 

På komfort er likevel Bose på topp, og blant de absolutt beste i feltet til å unngå å gnage på lange turer. Klokkene har blitt litt større, mens putene er like myke og gode som de har vært på noen QC-modell tidligere.

Inntrykket av støydempingen er dessuten at den også er blitt noen hakk bedre, og at Bose med det tangerer Sony på den fronten. Bosene er nok bedre på den jevne støyen, mens Sony kanskje har et ørlite overtak på de litt mer ujevne lydene som er vanskeligere å dempe. Alt i alt er det ganske jevnt, og disse to utgjør nå de aller beste på støydemping, tett fulgt av Jabra. 

Lydmessig er også NCH700 bedre enn QC35, spesielt når det gjelder luftighet og stereoperspektiv. Bose beholder imidlertid sin litt sedate og tilbakelente spillestil, og om du er ute etter bass og moro finner du mer av det hos andre. Redaksjonen er litt splittet når det gjelder lyden til Bose - enkelte liker den godt, andre synes den er kjedelig og savner equalizer-mulighet i Bose-appen. Bosene trives best på velproduserte låter med mye bass, som gjerne kan bli litt for mye av det gode hos Sony. 

Det må også nevnes at touchkontrollene til Bose er svært gode. Å trekke fingeren opp og ned på den høyre klokken føles nesten like fysisk som å skyve opp og ned en volumbryter. Løsningen er så responsiv at du fint kan trekke lyden et godt stykke opp eller ned, før du avslutter med å fininnstille ved saktere tempo. Alt i én bevegelse. 

Batteritiden er for øvrig oppgitt til 20 timer med trådløs avspilling og støydemping hos Bose, mot opptil 30 timer hos Sony og 36 timer hos Jabra. Bose ligger altså noe bak de skarpeste konkurrentene, men alle kvalifiserer i vår bok til «utholdende nok», så det er ikke noe stort minus. Samtalekvaliteten er også god; mye bedre enn hos Sony, men ikke helt på nivå med Jabra. 

Alt i alt har Bose tatt steg fra QC35, men at prisen ligger på godt over 4.000 kroner gjør oss noe mer tilbakeholdne. Både Jabra og Sony fremstår på nåværende tidspunkt som bedre kjøp, men spesielt om du flyr mye og langt vil den ekstra tusenlappen Bose krever kunne være verdt det. 

Velg disse hvis: Du synes kombinasjonen av komfort, støydemping og til dels lydkvalitet er det viktigste. 

Les hele testen av Bose Noise Cancelling Headphones 700 »

En rimeligere Bose

Bose QuietComfort 35 II

Om du ikke vil bruke over 4.000 kroner på NCH700 vil QC35 fortsatt eksistere, og konkurransesituasjonen har tilsynelatende gjort at Bose har vært villige til å senke prisen noe. Med rundt 2.700 kroner skiller det i skrivende stund solide 1.500 kroner opp til NCH700. 

Du mister den oppgraderte støydempingen til den nye toppmodellen, men også QC35 leverer fortsatt noe av den beste støydempingen på markedet. 

Sony, Jabra og NCH700 er nok litt bedre på å kansellere vekk de mer ujevne lydene, som bestikk som klirrer på et fly eller kolleger som snakker på kontoret. 

Lyden er uprovoserende, i mangel av et bedre ord. Mange vil nok synes Boses lydprofil er i overkant tilbakelent og på grensen til kjedelig. QC35 mangler også litt luftighet og engasjement versus for eksempel testvinneren, og det beste vi kan si om den er sannsynligvis at den er «helt grei». 

Batterilevetiden er også litt bak de beste konkurrentene. Bose oppgir rundt 20 timer på QC35 II, men vi opplevde at dette var ganske greit å oppnå ved rundt 50 prosent volum. Det bør dermed være mulig å skvise inn et par timer til om du ikke spiller altfor høyt. 

En av tingene det dessuten er verdt å merke seg med disse er den gode komforten. Dette er et lett hodesett som du kan bære hele dagen uten å bli plaget av det. Putene kan oppleves som noe varme for noen, men alt i alt er Bose en mester på nettopp komfort.

QC35 er fortsatt et godt valg, men konkurrentene har tatt sjumilssteg og valget er derfor langt fra like klart som det en gang var. 

Les hele testen av Bose QC35 II her »

Fordeler

 • Støydemping i toppklasse
 • Lette og komfortable å ha på seg
 • Meget god samtalelyd
 • Ny knapp som lar deg justere nivået av støykansellering

Ting å tenke på

 • Blir litt varme å ha på seg over tid
 • Traust lyd sammenliknet med de beste

God kombinasjon av lyd og støydemping

Beyerdynamic Lagoon ANC

Beyerdynamic har imponert med fantastisk lyd tidligere, men Lagoon ANC er deres første forsøk på å implementere aktiv støydemping. Resultatet er også ganske solid. 

Lagoon evner å fjerne det aller meste av jevn støy og også faktisk en god del av de ujevne lydene. Vi vil rangere dem et lite hakk under de absolutt aller beste, men forskjellen er ikke veldig stor og ikke et element som i seg selv gjør at vi vil anbefale det ene over det andre. 

Uheldigvis produserer støydempingen en viss suselyd i hodetelefonene, men dette er høyst sannsynlig ikke noe du vil legge merke til om du ikke sitter i stille omgivelser uten noen form for lyd spillende. 

Lydmessig er Lagoon ANC litt flate ut av esken, men den tilhørende appen har mulighet til å kjøre en hørselsmåling som tilpasser lydgjengivelsen akkurat til dine ører. Med en slik gjennomført er resultatet betraktelig bedre, og Lagoon ANC byr på en engasjerende, fyldig og også ganske veloppløst lyd.

Komfortmessig er Lagoon noe stivere i utformingen enn flere av konkurrentene og har ikke minst litt mer kompakte puter rundt ørene. Komforten er likevel ganske god. De sitter stramt nok fast til at det bør gå greit å løpe med dem, men ikke så hardt at det gnager eller strammer for hardt noe sted. Vi kunne nok likevel ønsket oss litt mer polstring i selve øreputene. 

Batteritiden er ellers relativt habil og Lagoon fungerer godt til telefonsamtaler, selv i støyende omgivelser. 

Når vi likevel ikke rangerer dem høyere, er det i hovedsak på grunn av prisen. Lagoon gjør rett og slett ingenting som forsvarer at de koster godt over 4.000 kroner, spesielt ikke i dette selskapet, som må sies å by på ekstremt tett konkurranse. 

Les hele testen av Beyerdynamic Lagoon ANC » 

Fordeler

 • Kan tilpasse lyden til hørselen din - med godt resultat
 • Solid batterilevetid
 • God aktiv støydemping
 • Gode til samtaler, selv i støyete omgivelser
 • Bæreveske i hardplast følger med

Ting å tenke på

 • Noe tynn polstring, spesielt rundt ørene
 • Noe høy vekt
 • Fastvaren må oppdateres gjennom en PC
 • På-knappen kan iblant være litt seig i responsen
 • Ganske kostbare

Fabelaktig lyd, middels støydemping

Master & Dynamic MW65

Amerikanske Master & Dynamic har levert påkostede telefoner i et par år allerede, men årets modell er den første fra selskapet med aktiv støydemping.

MW65 er dessuten et lekkert par hodetelefoner i aluminium og skinn, og vekten på 245 gram er bare 10 gram mer enn Boses fjærlette QC35. 

Det beste med MW65 er lydkvaliteten, som er helt på nivå med hva Bang & Olufsen leverer. MW65 er ikke like voldsomt luftige som H9i, men har til gjengjeld en både veloppløst og fløyelsmyk gjengivelse av diskant og mellomtone som er svært flott å lytte til. Det hele kompletteres av en tørr og stram bass som fyller ut lydbildet på en god måte. 

Støydempingen er uheldigvis ikke like god, og MW65 har i skrivende stund en stygg feil ved at støydempingen introduserer en stygg ulyd i hodetelefonene hver gang du flytter litt brått på hodet eller går bestemt nedover gata. 

Hodetelefonene fjerner noe av flystøyen, for eksempel, men ikke på langt nær like mye som noen av hodetelefonene over i testen. Støydempingen er et hendig tillegg her, ikke på noen måte en hovedfunksjon, og det bør du som kjøper være klar over. 

Komforten er dog god, og batterilevetiden absolutt godkjent med 24 timer på én lading. Kritikkverdig er imidlertid samtalekvaliteten. Selv i stille omgivelser sliter motparten med å høre hva vi sier gjennom disse, og utendørs i støyete bygater tvinges vi til å bytte til å snakke rett i telefonen. 

I tillegg til støydempingsproblemet er også prisen et minus. 5000 kroner er mye penger å bruke på hodetelefoner. 

Les hele testen av Master & Dynamic MW65 »

Fordeler

 • Fabelaktig lydkvalitet
 • Lav vekt, relativt god komfort
 • Pent design, påkostede materialer
 • God batterilevetid

Ting å tenke på

 • Støydempingen gir en ulyd i hodetelefonene når du beveger på hodet
 • Svak støydemping sammenliknet med for eksempel Sony, Bose og Jabra
 • Elendig samtalekvalitet
 • Ikke sammenleggbare
 • Ikke hardcase-etui i eska

Et solid valg for deg som liker god lyd

KEF Porsche Design Space One Wireless

Space One Wireless kombinerer lyd fra KEF med design fra Porsche Design, men vi kan ikke si vi er helt solgt på designet. Hodetelefonene fremstår som litt klumpete, og farger og materialer skriker kanskje ikke akkurat nette og elegante. Det er også et lite minus at de ikke er sammenleggbare. 

For deg som er allergisk mot touchkontrollere på hodetelefoner er det greit å vite at KEF har gått for en kontrolløsning som kun består av fysiske knapper og knotter. Det fungerer helt greit. Vekten er høy (330 gram), men komforten er likevel god. 

Støydempingen er godkjent på jevn during, men klarer ikke sperre ute like mye av den mer ujevne omgivelseslyden – som samtaler og knatring på tastaturet – som markedslederne. Støydempingen genererer for øvrig en liten mengde elektronisk støy, men dette hører du kun om det er forholdsvis stille rundt deg og du ikke spiller musikk i hodetelefonene. Det er også en meget lavfrekvent og ikke-sjenerende form for støy.

Lyden er likevel det aller viktigste, og her synes vi KEF gjør det godt. De leverer svært engasjerende, med mye bass og stor fylde i mellomtonen. Toppen av registeret er behagelig avrundet, men for mange vil dette nok være akkurat litt for mye av det gode. Vi synes også de mangler litt luftighet og «pust» til å konkurrere med Beoplay H9i, men hadde nok valgt disse over Bose og Bowers & Wilkins. Batteritiden er også meget solid, med 30 timer med både støydemping og bluetooth-avspilling aktivert.

Alt i alt gir KEF de store god kamp om topplasseringene i testen, men noen små minuser gjør at de akkurat går klar av pallen.

Les hele testen av KEF Porsche Design Space One Wireless her »

Fordeler

 • Engasjerende og fyldig lyd
 • Meget god batterilevetid
 • Stabil bluetooth-tilkobling

Ting å tenke på

 • Fokus ligger i de nedre delene av registeret
 • Ikke akkurat elegant og nett design
 • Ikke sammenleggbare; svært etui
 • Svakere støydemping enn de aller beste
 • En viss støy fra elektronikken ved støydemping aktivert

For deg som liker din egen stil

Bowers & Wilkins PX

Noe av det som gjør disse spesielle er designet. Her fortsetter B&W der de slapp med sine P5- og P7-modeller, og dette er et utseende som skiller seg ut fra alt annet på markedet. 

Også komforten er god når du er på farten, selv om du må gi det litt tid før putene har formet seg etter hodet ditt. Bøylen er også godt polstret, men klemmer litt hardt den første tiden. 

Den aktive støykanselleringen til PX er blant de bedre vi har testet, og tar vekk det aller meste av støy som er rundt deg. Det betyr at du fint kan bruke disse til og fra jobb. På fly vil vi fortsatt holde en knapp på Sony og Bose, selv om heller ikke B&W sitt alternativ er dårlig. 

Lyden er også grei, selv om den er best uten støydempingen aktivert. Da får du et luftigere og bredere lydbilde enn om du aktiverer dempingen. Spesielt mellomtonen er ganske frempå – uansett hvilken av de to modusene du bruker, og PX låter i det hele tatt ofte litt innelukket og kunstig sammenliknet med mange av konkurrentene. 

Alt i alt gjør PX mye rett, men når ikke helt opp til de aller beste på enkelte ting. Spesielt er lydkvaliteten et minus for oss, til tross for at dette kanskje er de peneste hodetelefonene der ute – spesielt versjonen i blå og gull.  

Les hele testen av B&W PX her »

Fordeler

 • Meget god byggekvalitet, flott design
 • God komfort, sitter godt når du beveger deg
 • God batteritid
 • Kan brukes direkte mot en PC via USB
 • Muter automatisk når du tar de av deg

Ting å tenke på

 • Mangler litt åpenhet i lyden
 • Mellomtonene kunne vært mindre fremtredende
 • Bose, Sony og Jabra byr på bedre støydemping

En teknologipakke uten like

Nura Nuraphone G2

Nuraphone er sannsynligvis det mest spesielle produktet i hele denne testen. Det australske selskapet har nemlig laget en hodetelefon med øreplugger inni. Pluggene tar seg av diskant og mellomtone, mens hodetelefonene står for bassgjengivelsen. Nuraphone har dessuten en innovativ og smått magisk funksjon hvor de måler hørselen din og tilpasser lyden deretter. Resultatet er lydmessig veldig godt, med en engasjerende og luftig lyd som nesten når opp til testvinneren H9i. 

Med så mange lag mellom deg og omverdenen blir dessuten støydempingen ganske god, spesielt når du kombinerer den passive støydempingen med en svak aktiv variant. 

Utfordringen med Nuraphone er komforten, i alle fall for dem av oss i redaksjonen som har prøvd dem ut. Utformingen med plugger inni hodetelefonene er ikke optimal, og det både gnager i ørene og gjør vondt oppå hodet. Nura burde definitivt ha kostet på seg litt mer polstring, for hodetelefonene er tunge og kun tilgodesett med en liten gummipute over hodet. 

Det er synd, for det er mye annet som er å like med Nuraphone. Vi nevner autopause og mulighet til selv å velge hva de to knappene utvendig skal gjøre, for eksempel. 

Til 4000 kroner blir dette imidlertid litt for vondt å ha på i lengden til å nå helt opp. 

Les hele testen av Nuraphone her »

Fordeler

 • Tilpasser lyden til deg – med meget godt resultat
 • Isolerer særdeles mye lyd utenfra, både aktivt og passivt
 • Relativt god batterilevetid
 • God samtalekvalitet
 • Kan oppdateres videre gjennom appen

Ting å tenke på

 • Ikke spesielt komfortable å bruke over lang tid
 • Ikke alltid like lette å få til å sitte på plass
 • Proprietær ladekabel, ingen minijackkabel følger med
 • Ikke sammenleggbare

Jevnt over helt grei

Denon AH-GC30

Vi var aldri spesielt store fans av Denons AH-GC20 her på Tek.no, som med sin ulne lyd og middelmådige støydemping var alt annet enn det vi ønsket oss fra et par hodetelefoner.

Etterfølgeren GC30 er heldigvis et markant steg opp. Lyden er først og fremst blitt en hel del bedre. Det hele er åpnet opp og har blitt langt mer luftig, uten den overveldende bassen fra GC20. Nå er det faktisk blitt ganske fint å lytte til. 

Hovedinnvendingen denne gang er at AH-GC30 mangler litt oppløsning og definisjon i vokalområdet, som gjør at vokalen ofte ikke makter å stå godt nok ut fra resten av instrumentene. Stemmer fremstår gjerne som litt i overkant myke, samtidig som en del S-lyder er noe overaksentuerte, noe som får det hele til å låte litt kunstig. Likevel er ikke Denonene langt unna Sony og Jabra rent lydmessig. 

Støydempingen er helt grei – bedre enn Master & Dynamic, men ikke på nivå med Sony og Jabra. Samtalekvaliteten er også ytterst middels. I stille omgivelser gjør vi oss greit forstått, men utendørs er dette ganske svakt. 

Batterilevetiden på 20 timer er også grei, men noe bak de aller beste. 

Alt i alt er AH-GC30 et ganske habilt sett støydempende hodetelefoner, men dessverre for Denon er det flere konkurrenter som gjør det meste litt bedre enn dem. 

Les hele testen av Denon AH-GC30 »

Fordeler

 • Fyldig og engasjerende lyd
 • Relativt god batterilevetid
 • Stort sett god komfort
 • Pent design

Ting å tenke på

 • Mangler litt luftighet og oppløsning i lyden
 • Ikke like god støydemping som de beste
 • Ekstremt dårlig app, equalizer koster ekstra
 • Svak samtalekvalitet, spesielt i støyende omgivelser
 • Kun microUSB til lading

Traust, men sikkert valg

Sennheiser PXC 550

Sennheisers PXC550 plasserer seg tett opptil konkurrentene fra Bose og Sony, men når ikke likevel helt opp.

Utformingen er ikke dette hodesettets sterkeste side. Det er langt fra stygt å se på, men det er heller ikke et stort blikkfang. Dog skal det sies at komforten er høy, hvor selskapet kombinerer lav vekt med god polstring, og resultatet er et hodesett som fint kan brukes på lange flyturer.

PXC 550 har fått en bedre aktiv støydemping enn hva tilfellet er med hodetelefonene i den litt eldre Momentum-serien. Hvor aggressivt du ønsker at klokkene skal dempe justerer du enten med en bryter på den ene hodeklokken, eller via en egen app.

Denne appen lar deg også finjustere litt på lydbildet klokkene serverer deg. Ved nøytrale justeringer så er lyden litt vel klinisk av seg, altså gjengir den lyden med god presisjon og nøyaktighet – uten at den noen gang blir så engasjerende som andre alternativer i denne testen.

Er du avhengig av god batteritid så er PXC 550 et godt alternativ, hvor du fulladet kan forvente opp mot 30 timers bruk før du må til med ladekabelen. 

Her kan du lese hele testen av Sennheiser PXC 550 »

Fordeler

 • Solid bassgjengivelse
 • Detaljrik diskant
 • Lette og komfortable
 • Meget god batteritid
 • Finurlig av- og på-knapp
 • God app
 • Støydempingen kan enkelt justeres via app eller på klokkene

Ting å tenke på

 • Lavt volum ved trådløs bruk
 • Låter litt klinisk sammenliknet med rivalene
 • Berøringsknappene kan være litt kranglete å bruke
 • Bedre støydemping hos Bose, Sony og Jabra

Stilrene og med god lyd

Beats by Dr. Dre Studio 3 Wireless

Beats by Dr. Dre har kommet en lang vei fra sine første ekstremt basstunge røtter. Studio 3 Wireless overrasker nemlig på mange felter, og er slettes ikke langt unna å sette mange av konkurrentene i skyggen.

Studio har arvet mye av utseende til tidligere modeller, og det betyr at du får et ganske strømlinjeformet produkt som sitter godt på hodet. Komforten er det med andre ord ikke mye å utsette på annet enn at putene gjør at du fort blir litt klam på ørene. 

Dette er et hodesett som du fint kan brette sammen og ha med på tur. Det følger med ett lite egg av et etui som passer på produktet når det ikke er i bruk. Samtidig har du godt med batteritid, hvor du kan bruke klokkene rundt 22 timer mellom besøkene til laderen. 

Også disse klokkene gjør en grei jobb når det kommer til å fjerne uønsket støy fra omgivelsene. Nok til at du slipper mesteparten av støyen på vei til og fra jobb. På flyet finnes det bedre alternativer. 

Lyden er god, hvor du får et luftig og åpent lydbilde. Bassen er ganske frempå, men går ikke så veldig dypt i registeret. Diskanten er god og skarp, uten at den blir for mye av det gode. 

Mellomtonen kunne vært litt mer fremtredende. Om du liker musikk som for eksempel Pink Floyd, vil ikke stemmene være like tydelige og engasjerende om du kanskje skulle ønske deg. 

Men alt i alt er dette et godt forsøk fra Beats som på ingen måte gjør seg bort.  

Les hele testen av Beats by Dr.Dre Studio 3 Wireless her »

Fordeler

 • Sitter godt på hodet
 • Dynamisk og pent lydbilde
 • God batteritid
 • Kompakte og sammenleggbare
 • Solid bluetooth-rekkevidde

Ting å tenke på

 • Blir fort varme å ha på
 • Mellomtonen kunne vært bedre
 • Støykanselleringen er ikke blant de aller beste du får

Mer kompakt enn testvinneren

Bang & Olufsen Beoplay H8i

Om du ikke liker så store hodetelefoner som testvinneren H9i tilbyr også Bang & Olufsen en litt mindre modell kalt H8i. Denne omslutter ikke ørene i like stor grad, men har de samme eksklusive materialene og pene designlinjene.

H8i er også blant de bedre «on-ear»-hodetelefonene vi har vært borti rent komfortmessig. Normalt pleier slike puter å bli litt klemmende etter lengre tids bruk, men dette blir du ikke videre plaget av med H8i. 

Støykanselleringen i disse klokkene er på plass, men er ikke veldig aggressive sammenlignet med Bose og Sony når det kommer til å fjerne mest mulig støy. Vi vil også si at H9i er et godt knepp foran også. Likevel fjerner de noe støy fra omgivelser som for eksempel åpne kontorlandskap. 

Lyden i H8i har hevet seg et lite knep versus den tidligere H8-modellen. Bassen har blitt mer kontrollert og fast i takten, mens H8 kunne oppleves som litt vel buldrende.

Diskanten og mellomtonene spiller fortsatt god på lag, men mangler det lille ekstra stinget i detaljene som storebror H9i gir deg, og H8i er heller på langt nær like konsertaktig luftige i fremtoningen. 

Prisen på disse klokkene er stiv, og når du først beveger deg i denne prisklassen, finnes det andre modeller med større klokker som gir deg mer for pengene. Men er det kompakt du skal ha, så er dette slettes ikke noe dårlig kjøp. 

Fordeler

 • Robust og elegant design
 • Lette
 • Grei batteritid
 • God lydkvalitet
 • Grei støydemping
 • Enkel betjening

Ting å tenke på

 • Du er en tusenlapp unna å heller kjøpe H9i
 • Mangler åpenhet versus de beste

Kompakte og med nyttige funksjoner

Libratone Q Adapt On-Ear

Et annet on-ear-alternativ er Libratones Q Adapt On-Ear. Utseendet på disse klokkene kan ved første øyekast virke litt plastaktig, men kvalitetsfølelsen er likevel brukbar.

På siden av den ene klokken finner vi fuglen som går igjen på en rekke av Libratones produkter, og har du vært borti denne før vil bruksmåten være den samme. På denne klokken kan du regulere volumet på musikken, skifte sang, i tillegg til at den også angir hvor mye batteri du har igjen.

Q Adapt har også en funksjon som automatisk pauser det du hører på når du tar av deg hodetelefonene. Dette fungerer godt i praksis, og gjør at du slipper å fiske opp mobilen for å pause musikken.

Samtidig har disse klokkene en ganske habil aktiv støydemping. Via en knapp på hodesettet eller appen kan du justere hvilket nivå du vil at denne skal være, hvor du i alt har fire knepp å velge mellom. En hendig funksjon om du skal ut og gå i trafikken, hvor du kan følge litt bedre med på hva som skjer rundt deg ved å trykke på knappen på hodesettet.

Rent lydmessig presterer disse klokkene ganske godt. Det vil si, hvor godt varierer litt av hvilken plattform du spiller musikken fra. Med iPhone blir lydbildet vel skarpt i våre ører, hvor spesielt diskanten blir for dominerende og voldsom, noe som resulterer i at lyden blir vel intens.

Med en Android-telefon roer diskanten seg noen hakk, men likevel er den for spiss og kraftfull i våre ører. Resten av lydbildet er slettes ikke så ille, men klokkene har en tendens til å miste litt av dynamikken når du når maks volum.

Dette er et hodesett som etter vår mening klarer seg best med «party»-musikk hvor bassen skal være med på å engasjere deg. Setter vi på musikk med en lys kvinnelig vokal, blir diskanten for intens til at vi kan høre på disse over tid.

Fordeler

 • Kompakte
 • God batteritid
 • Velfungerende støykansellering som kan reguleres
 • Flere nyttige tilleggsfunksjoner
 • God bass og mellomtone

Ting å tenke på

 • Diskanten er for skarp, spesielt om du bruker klokkene sammen med en iPhone

Rett og slett ikke gode nok

Kygo A11/800

Kygo Lifes første forsøk på hodetelefoner med aktiv støydemping kom på markedet tidligere i år, men dessverre er vi ikke overvettes begeistrede for A11/800, som de heter.

Byggekvaliteten er først og fremst ikke verdig et par hodetelefoner som koster 2.500 kroner (som attpåtil er ned fra 3.000 kroner ved lansering). Designet kan minne om både de nevnte Bose-, Sony- og Jabra-hodetelefonene, men A11/800 minner likevel mer om en del Kina-hodetelefoner enkelte selskaper selger under eget merkenavn, og disse koster vanligvis godt under tusenlappen.

Støydempingen er grei, spesielt når det gjelder å kansellere vekk jevn støy som trafikkduring, aircondition og på fly. A11/800 er imidlertid åpenbart svakere enn de beste når det kommer til mer høyfrekvent støy som tastaturknatring og kontorsamtaler. 

Lydmessig er det veldig likt de tidligere toppmodellene til Kygo. Det er klangmessig ganske varmt og lydbildet er stort sett fyldig og engasjerende, med et solid bassfundament. Vi vil definitivt anbefale å ha den aktive støydempingen aktivert. Lyden lider tydelig av at elektronikken skrus av. 

Mellomtonen er dessuten noe for slank. Det mangler rett og slett en liten del av registeret her, og for det andre mangler det mye i både luftighet og åpenhet. 

19 timers batteri med støydempingen aktiv er helt greit, mens 40 timer uten støydempingen er helt i toppsjiktet. 

Kombinasjonen av slarkete plastkonstruksjon, middels støydemping og middels lyd gjør det likevel svært vanskelig å anbefale Kygo A11/800 – selv om de altså har redusert prisen med noen hundrelapper. 

Les hele testen av Kygo A11/800 » 

Fordeler

 • Svært god batterilevetid uten støydemping
 • Nøytralt design, sammenleggbare
 • Aktiv støydemping
 • Hardt bæreetui følger med
 • Touchpanelet fungerer stort sett godt
 • Pen app

Ting å tenke på

 • Fryktelig høy plastfaktor, knirker og bråker
 • Lyden blir merkbart dårligere med støydempingen avskrudd
 • Ikke like god støydemping som de beste konkurrentene
 • Litt syntetisk-låtende, i overkant mye diskant

 

Oppdateringslogg: 

Oppdatert 21. oktober 2019: Byttet ut B&O H9i med H9 3rd Gen. La til Bose NCH 700, Beyerdynamic Lagoon ANC og Kygo A11/800. Fjernet Sennheiser Momentum, som ikke lenger er i salg. Justerte noen karakterer. 

Oppdatert 23. mai 2019: La til Jabra Elite 85h, Nuraphone, Denon AH-GC30, byttet ut Sony WH-1000XM2 med WH-1000XM3 og la til Master & Dynamic MW65. Justerte noen karakterer og fjernet noen anbefalt-stempler. Fjernet Sony MDR-100ABN og JBL Everest Elite 700, som ikke lenger er i salg. 

Oppdatert 22. mai: Flyttet noen modeller over i samletesten av støydempende hodetelefoner under 2000 kroner

Oppdatert 16 mars 2018: Byttet ut B&O Play H9 med H9i, lagt til KEF Space One Wireless, byttet ut B&O H8 med B&O H8i. 

Oppdatert 20. desember 2017: Byttet ut Bose QC 35 med QC 35 II, Sony MDR-1000X med WH-1000XM2. La til Beats Studio 3 Wireless og Sony WH-900. Justerte noen karakterer. 

Oppdatert 15. desember 2016: Vi har lagt til Beoplay H9. 

Prisjakt.no er en kommersiell partner av Tek.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon.

KEF Porsche Design Space One Wireless

Bang & Olufsen Beoplay H8i

Libratone Q Adapt On-Ear

Bang & Olufsen Beoplay H9i

B&O Play BeoPlay H9

Bang & Olufsen Beoplay H9 (3rd Generation)

Bose Noise Cancelling Headphones 700

Denon AH-GC30

Master & Dynamic MW65

Jabra Elite 85h

Nura Nuraphone G2

Sony WH-1000XM3

Kygo A11/800

Beats by Dr. Dre Studio 3 Wireless

Bowers & Wilkins PX

Bose QuietComfort 35 II

Sennheiser PXC 550

Beyerdynamic Lagoon ANC

Sennheiser Momentum Wireless

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen