Vi har setter ni hodetelefoner med aktiv støydemping under lupen.

Samletest Trådløse hodetelefoner med aktiv støydemping

Vi har setter ni hodetelefoner med aktiv støydemping under lupen. (Bilde: Ole Henrik Johansen / Tek.no )

De beste trådløse hodetelefonene med aktiv støydemping

Vi har testet 14 kandidater uten en tråd.

Vi har allerede testet både trådløse øreplugger og trådløse hodetelefoner under 2000 kroner. Men vi er langt fra ferdig med haugen av trådløs lyd vi har inne til test. 

Nå står trådløse hodetelefoner med aktiv støykansellering for tur. Etter den siste runden med oppdateringer har vi totalt vært gjennom 14 ulike modeller og prisene strekker seg fra rundt 2000 kroner og opp til rett over 4000 kroner.

De foregående testene våre har vist et ganske stor sprik mellom hvilke modeller som gjør det best. Også i denne runden viser det seg at forskjellene er store, og at lyden du får for pengene kan variere en god del. 

Interessert i noe billigere, eller noe mindre, eller noe helt annet? Her er våre andre samletester: 

Slik tester vi  

Under finner du en rangering av de modellene vi synes er best. I vår test har vi vektlagt lydkvaliteten til de ulike kandidatene, vekt og komfort på produktet, batterilevetid, design og eventuelle ekstrafunksjoner. 

I tillegg har vi sjekket hvor god rekkevidde de ulike hodesettene har, og ikke minst hvor godt den aktive støydempingen fungerer. Her har vi tatt med oss klokkene ut i felten, og oppsøkt miljøer som setter funksjonen på en skikkelig prøve. 

Alle settene har vært innom flere ører her i redaksjonen vår, og etter å ha testet oss igjennom alle modellene har vi diskutert oss frem til hvilke som er de beste. 

Til å sjekke lydkvaliteten har vi brukt ulike alternativer, blant annet Spotifys Extreme-kvalitet, samt Tidal (320 kbps) og ulike nettradioer. 

Samtidig har også både Android- og Apple-telefoner vært i ilden, slik at vi kan avduke om det skulle være noen forskjeller på de ulike plattformene. Det har seg nemlig slik at de bruker ulike  kodeker for å spille av lyd via blåtann. Mens Android blir best via Aptx-standarden, kjører Apple en AAC-kodek på sine telefoner. 

 

Rett og slett helt rått

B&O Play BeoPlay H9

B&O Play BeoPlay H9
10/10
Fantastisk

I første runde av denne samletesten så var Sony best. De ble dog ikke lenge værende på toppen av haugen. De må nå se seg slått av denne nyheten fra danske B&O. De har nemlig hentet ut det beste fra BeoPlay H7 og H8, og resultatet er BeoPlay H9 – et drømmehodesett, etter vår mening.

Prismessig skremmer det nok mange, for du må belage deg på å betale ytterligere noen hundrelapper fra Sonys alternativ. I skrivende stund koster de deg 4 795 kroner, men de er verdt hvert eneste øre.

Utformingen har BeoPlay H9 arvet fra lillebror H7, altså er det store klokker som står på menyen – dog har de fått en ny fargekombinasjon. Bærekomforten er hentet fra øverste hylle, hvor putene rundt klokkene er av typen som lar deg kose deg time etter time uten plager. Dessuten er de meget gode til å stenge uønsket støy ute, og de lekker nesten heller ikke i det hele tatt. 

I kjent B&O-stil så er materialvalgene også av topp kvalitet, hvor blant annet bøylen er i robust skinn med god, men hard, polstring på undersiden. Utover dette er aluminium en gjenganger i resten av produktet. 14 timers batteritid med trådløs drift og støykanselleringen aktivert er ikke like imponerende som en del av konkurrentene, men mer enn nok til en flytur over Atlanteren inkludert flyplassopphold. Om du kobler i kabelen holder det til 21 timer med støykansellering og musikk. 

Fra BeoPlay H8 har den nye toppmodellen fra B&O arvet aktiv støykansellering. Og denne er litt annerledes enn flere andre klokker i denne testen. Når vi går rundt i bymiljøer så blokkeres mye av støyen vekk, men likevel trenger enkelte lyder igjennom, noe som gjør deg litt mer på alerten der du går. Du hører nemlig lyder som dekkstøy i det fjerne, noe som gjør det enklere å følge med i trafikken. Denne støykanselleringen er ellers av den behagelige typen som ikke lager uønsket sus eller støy i klokkene når funksjonen er aktivert.

Dette alene er dog ikke nok til å vippe Sony vekk fra tronen med tanke på de ekstra hundrelappene du må betale for H9. Når vi legger til lydkvaliteten du får med disse klokkene ender totalen helt på topp. Her får du en lytterglede som ingen av de andre klokkene klarer å gi deg, en fantastisk balanse mellom de ulike registrene som gir deg en lydopplevelse vi knapt trodde var mulig via en trådløs overføring.

På den samme måten som hos lillebror H7 så har H9 helt kontroll over dynamikken i musikken, uansett hvor høyt du spiller. Bassen er helt fantastisk, med en tørrhet og kraft som er helt riktig vektet. Samtidig er mellomtonen og diskanten også helt topp. Her får du et hodesett som er av høy nok kvalitet til å brutalt avsløre hvilke sangen som er godt produsert eller ikke. Sjelden har vi hatt et så «må-ha»-sug av noe som er såpass kostbart som disse.

Koster du på med akustisk musikk så er ærligheten så høy at du kan nyte gode innspillinger med en lett frysning på ryggen. Dette er rett og slett helt rått av B&O.

Fordeler

 • Overlegen lydkvalitet i sin klasse
 • Meget god bærekomfort
 • Robust og eksklusiv design
 • God batteritid
 • Stabil og god støykansellering

Ting å tenke på

 • Dyre

Ny sensor gir bedre støykansellering

Sony WH-1000XM2

Sony WH-1000XM2
9/10
Imponerende

Sony gjorde det godt med sine første 1000X-modeller, og årets oppfølger er slettes ikke noe dårligere. En ny sensor gjør nemlig WH-1000XM2 helt unik sammenlignet med konkurrentene. 

Denne sensoren måler trykker der du befinner deg, slik at den aktive støykanselleringa tar dette med i beregningene. På den måten får du en bedre opplevelse om du for eksempel er mye ute og flyr. 

I tillegg kan du nå bruke en autofunksjon som skjønner om du er ute og går, sitter rolig eller er ombord i et fly, og justerer kanselleringen etter hva du gjør. På denne måten kan du velge å høre mer av omgivelsene dine om du for eksempel er ute og går til og fra jobb.

Komforten på disse klokkene er blant det beste du får, og byr ikke på noen problemer om du skal ut på reise over mange timer. Samtidig har du hele 30 timer med batteritid før du trenger å lade. 

Fortsatt er det er par ting som trenger utbedring før dette hodesettet er helt optimalt i våre øyne. Blant annet bør det kunne være mulig å deaktivere berøringsknappene på siden så du ikke justerer ting når du legger hodet inntil noe. Og samtidig burde det vært mulig å slå av bong-lyden som kommer opp hver eneste gang hodesettet endrer modus. 

Lyden du får med disse er blant de beste, og det er lite å utsette på den. Lydbildet er ganske luftig, og du har godt med dypbass. Samtidig er mellomtonen og diskanten god, hvor sistnevnte er ganske skarp uten at den blir ubehagelig å høre på.

Les hele testen av Sony WH-1000XM2 her »

Fordeler

 • God lydkvalitet
 • Meget god batteritid
 • Auto-funksjon er presis, og kan defineres etter eget ønske
 • Elegant design
 • Høy komfort
 • Nyttig mute-funksjon
 • Trykksensoren gjør en god jobb på flyet

Ting å tenke på

 • Berøringbetjeningen er fortsatt vanskelig å bruke skikkelig
 • Irriterende varsler fra autofunksjonen som ikke kan slås av

Fornyet vinneroppskrift

Bose QuietComfort 35 II

Bose QuietComfort 35 II
9/10
Imponerende

Bose har i mange år vært ledende på aktiv støykansellering, og denne oppgraderte modellen av QC35 har noe av den beste dempingen på markedet. 

Noe av det som er nytt med QC 35 II er at det har kommet en ny knapp som lar deg endre på hvor mye støydemping som legges på. Med andre ord kan du ved å trykke på knappen enkelt justere ting slik at du for eksempel hører med av omgivelsene der det trengs. Det er spesielt greit om du er ute og går og det blåser mye, noe som høres litt for godt om du har støykanselleringen på full styrke. 

Lyden er i kjent Bose-stil, altså en type lyd som er lett å like. Bassen er stram og ganske kraftig, samt at stemmer får mye rom i lydbildet du får servert. Sammenlignet med testvinneren mangler disse klokkene en del åpenhet, men alt i alt trår du ikke mye feil med disse klokkene heller. 

En av tingene det er verdt å merke seg med disse er den gode komforten. Dette er et lett hodesett som du kan bære hele dagen uten å plages av det. Putene kan oppleves som noe varme for noen, men alt i alt er Bose en mester på nettopp komfort. 

Dessuten har dette produktet kun fysiske knapper for deg som har allergi mot følsomme berøringsknapper. Det betyr at du kan legge deg godt til rette på flyet uten å skifte sang eller mute musikken ved et uhell når du legger klokkene mot noe. 

Les hele testen av Bose QC35 II her »

Fordeler

 • Fortsatt en av markedes beste på aktiv støykansellering
 • God lyd
 • Lette og komfortable å ha på seg
 • God og stabil, trådløs overføring
 • Enkel å bruke
 • Meget god samtalelyd
 • God batteritid
 • Ny knapp som lar deg justere nivået av støykansellering

Ting å tenke på

 • Blir litt varme å ha på seg over tid
 • Støtter ikke Google Assistant på norsk
 • Dyre

For deg som liker din egen stil

Bowers & Wilkins PX

Bowers & Wilkins PX
8.5/10
Meget bra

B&W er et godt gammelt HiFi-merke som nå har sluppet sine første trådløse hodetelefoner med aktiv støydemping. Disse nye PX-modellene gjør mye riktig, og er et solid alternativ til de aller beste i denne testen.

Noe av det som gjør disse spesielle er designet. Her fortsetter B&W der de slapp med sine P5- og P7-modeller, og dette er et utseende som skiller seg ut fra alt annet på markedet. 

Også komforten er god når du er på farten, selv om du må gi det litt tid før putene har formet seg etter hodet ditt. Bøylen er også godt polstret, men klemmer litt hardt den første tiden. 

Den aktive støykanselleringen til PX er blant de bedre vi har testet, og tar vekk det aller meste av støy som er rundt deg. Det betyr at du fint kan bruke disse til og fra jobb. På fly vil vi fortsatt holde en knapp på Sony og Bose, selv om heller ikke B&W sitt alternativ er noe spesielt dårlig. 

Lyden er også god, selv om den er best uten støydempingen aktivert. Da får du et luftigere og bredere lydbilde enn om du aktiverer dempingen. Spesielt mellomtonen er ganske frempå – uansett hvilken av de to modusene du bruker. 

Alt i alt gjør PX mye rett, men når ikke helt opp til de aller beste på enkelte ting. Likevel et solid produkt vi fint kan anbefale deg. 

Les hele testen av B&W PX her »

Fordeler

 • Meget god byggekvalitet
 • Flott design
 • God komfort
 • Sitter godt når du beveger deg
 • Enkel og ryddig app
 • God batteritid
 • Lydkvaliteten er aller best på farten
 • Kan brukes direkte mot en PC via USB
 • Muter automatisk når du tar de av deg

Ting å tenke på

 • Mangler litt åpenhet i lyden
 • Mellomtonene kunne vært mindre fremtredende

Mye for pengene

Plantronics BackBeat Pro 2

Godt kjøp

I testen av rimeligere hodetelefoner stakk Plantronics av med et anbefalt-stempel med sine Backbeat Pro. Disse klokkene har også kommet i en ny versjon, og disse viser seg å være noe av det bedre også i klassen for dyre hodetelefoner med aktiv støyredusering.

Modellen heter Backbeat Pro 2, og utseendemessig er de ikke spesielt vakre. Treimitasjon og mye bruk av blank plast gir ikke verdens beste kvalitetsinntrykk, men utover det er det ikke mye å utsette på disse hodetelefonene.

Dette hodesettet er blant de billigste i det segmentet vi tester denne gangen, og til prisen får du en del smarte og praktiske løsninger som flere andre produsenter burde ta en nærmere kikk på.

Blant annet har hodetelefonene en funksjon der de pauser musikken når du tar hodesettet av hodet. Det er faktisk en ganske så hendig funksjon dersom du for eksempel hører mye på musikk på kontoret. Kommer noen for å gi deg en beskjed kan du bare vippe av deg klokkene, så stopper musikken uten at du trenger å dempe den eller slå av avspillingen på mobilen eller PC-en.

Likevel er det lyden som er viktigst på hodetelefoner, og her er Plantronics dyktige, etter vår mening. Klokkene låter riktignok litt varmt av seg, altså har de en ganske potent bass, men til gjengjeld så er den ikke for dominerende. Lydbildet i toppen er dynamisk og kontrollert, og skal vi sette fingeren på noe så må det bli at stereo-perspektivet ikke er like bredt som hos for eksempel Sony sine testvinnere.

Også støykanselleringen fungerer godt, og er tett oppunder like god som de aller beste i testen. I tillegg byr hodesettet på godt med batteritid, og sanker med det et Godt kjøp-stempel fra vår side.

Fordeler

 • Behagelig, varm lyd
 • God batteritid
 • God støydemping
 • Smart mute-funksjon

Ting å tenke på

 • Litt «skranglete» byggekvalitet

Traust, men sikkert valg

Sennheiser PXC 550

Også Sennheiser kaster seg inn i det trådløse markedet med en flunkende ny modell med aktiv støydemping. Denne modellen plasserer seg tett opptil konkurrentene fra Bose og Sony, men når ikke likevel helt opp.

Utformingen er ikke dette hodesettets sterkeste side. Det er langt fra stygt å se på, men det er heller ikke et stort blikkfang. Dog skal det sies at komforten er høy, hvor selskapet kombinerer lav vekt med god polstring, og resultatet er et hodesett som fint kan brukes på lange flyturer.

De nye hodetelefonene til Sennheiser har fått en bedre aktiv støydemping enn hva tilfellet er med de litt eldre Momentum-serien. Hvor aggressivt du ønsker at klokkene skal dempe justerer du enten med en bryter på den ene hodeklokken, eller via en egen app.

Denne appen lar deg også finjustere litt på lydbildet klokkene serverer deg. Ved nøytrale justeringer så er lyden litt vel klinisk av seg, altså gjengir den lyden med god presisjon og nøyaktighet – uten at den noen gang blir så engasjerende som andre alternativer i denne testen.

Er du avhengig av god batteritid så er PXC 550 det beste alternativet i denne testen, hvor du fulladet kan forvente opp mot 30 timers bruk uten at det trengs å lades.

Her kan du lese hele testen av Sennheiser PXC 550 »

Fordeler

 • Solid bassgjengivelse
 • Detaljrik diskant
 • Lette og komfortable
 • Meget god batteritid
 • Enkle å bruke
 • Finurlig av- og på-knapp
 • God app
 • Støydempingen kan enkelt justeres via app eller på klokkene

Ting å tenke på

 • Lavt volum ved trådløs bruk
 • Låter litt klinisk sammenliknet med rivalene
 • Berøringsknappene kan være litt kranglete å bruke

Stilrene med god lyd

Beats by Dr. Dre Studio 3 Wireless

Beats by Dr.Dre sitt nye hodesett er verdt å merke seg. Studio 3 Wireless overrasker nemlig på mange felter, og er slettes ikke langt unna å sette mange av konkurrentene i skyggen.

Studio har arvet mye av utseende til tidligere modeller, og det betyr at du får et ganske strømlinjeformet produkt som sitter godt på hodet. Komforten er det med andre ord ikke mye å utsette på annet enn at putene gjør at du fort blir litt klam på ørene. 

Dette er et hodesett som du fint kan brette sammen og ha med på tur. Det følger med ett lite egg av et etui som passer på produktet når det ikke er i bruk. Samtidig har du godt med batteritid, hvor du kan bruke klokkene rundt 22 timer mellom besøkene til laderen. 

Også disse klokkene gjør en grei jobb når det kommer til å fjerne uønsket støy fra omgivelsene. Nok til at du slipper mesteparten av støyen på vei til og fra jobb. På flyet finnes det bedre alternativer. 

Lyden er god, hvor du får et luftig og åpent lydbilde. Bassen er ganske frempå, men går ikke så veldig dypt i registeret. Diskanten er god og skarp, uten at den blir for mye av det gode. 

Mellomtonen kunne vært litt mer fremtredende. Om du liker musikk som for eksempel Pink Floyd, vil ikke stemmene være like tydelige og engasjerende om du kanskje skulle ønske deg. 

Men alt i alt er dette et godt forsøk fra Beats som på ingen måte gjør seg bort.  

Les hele testen av Beats by Dr.Dre Studio 3 Wireless her »

Fordeler

 • Sitter godt på hodet
 • Dynamisk og pent lydbilde
 • God batteritid
 • Kompakte og sammenleggbare
 • Støykanselleringen tar vekk det meste av støy
 • Solid bluetooth-rekkevidde

Ting å tenke på

 • Blir fort varme å ha på
 • Mellomtone kunne vært bedre
 • Støykanselleringen er ikke blant de aller beste du får

Billigere alternativ til storebror

Sony WH-H900

I skyggen av Sony WH-1000XM2 finner vi Sony WH-H900. Et hodesett som har flere av egenskapene til sin mer berømte bror – og det til en lavere pris. 

Her får du en lett og grei konstruksjon som ikke står mye tilbake for de andre produktene i denne testen. Komforten er det også lite å utsette på, og H900 er ikke noe mindre ubehagelig å ha på seg enn 1000XM2 – bortsett fra en ting:

Putene som følger med har en litt annen polstring. Og problemet er at de lager en ganske irriterende «kneppelyd» når du beveger på deg. 

Samtidig så har ikke H900 like god og altomfattende støykansellering som toppmodellen 1000XM2. Blant annet har du ikke sensoren som måler trykket for deg, og heller ikke den automatiske justeringen. 

Likevel klarer klokkene å fjerne ganske så mye støy fra omgivelsene. Mer enn nok til at du får fred til å jobbe i et åpent kontorlandskap. I nærheten av trafikk eller fly ville vi mye heller valgt storebroren, selv om det er en del hundrelapper i prisforskjell. 

Det er også greit å merke seg at lydkvaliteten er ganske lik. Altså får du god lyd med en dyptgående bass og god luftighet. Så med mindre du vil ha en langt bedre støykansellering vil disse klokkene være omtrent like god på lyd. 

Et godt alternativ i samme prisklasse er også den forrige 1000X-modellen til Sony, som vi har sett helt ned i 2300 kroner. 

Fordeler

 • God lyd
 • Enkel og grei støykansellering
 • God komfort
 • God batteritid
 • Enkel betjening

Ting å tenke på

 • Knirkete konstruksjon
 • Ikke like god støykansellering som storebror 1000X

Kompakte med nyttige funksjoner

Libratone Q Adapt On-Ear

I denne testen har vi kun to klokker som er av typen on-ear. Libratone er et helt nytt produkt som frir til deg som ønsker et kompakt hodesett på hodet med godt av funksjoner. Utseende på disse klokkene kan ved første øyekast virke litt plastaktig, og selv om det er materialet som brukes rundt klokkene, har Libratone klart å gjenskape en god kvalitetsfølelse når du tar i dette hodesettet.

På siden av den ene klokken finner vi fuglen som går igjen på en rekke av Libratones produkter, og har du vært borti denne før vil bruksmåten være den samme. På denne klokken kan du regulere volumet på musikken, skifte sang, i tillegg til at den også angir hvor mye batteri du har igjen.

Utenom dette så har Libratone tatt i bruk en funksjon som også Sonys MDR-1000X har. Du kan nemlig legge hånden på denne klokken når du spiller musikk, og volumet vil bli dempet, samtidig som de utvendige mikrofonene fanger opp lyden fra omgivelsene dine. En hendig funksjon om du hører på musikk og noen kommer bort for å gi deg en rask beskjed.

Libratone Q Adapt har samtidig en annen funksjon vi setter pris på. Den har nemlig en automatisk funksjon som pauser det du hører på når du tar av deg hodetelefonene. Dette fungerer godt i praksis, og gjør at du slipper å fiske opp mobilen for å pause musikken. Samtidig har disse klokkene en ganske så god aktiv støydemping. Via en knapp på hodesettet eller appen kan du justere hvilket nivå du vil at denne skal være, hvor du i alt har fire knepp å velge mellom. En hendig funksjon om du skal ut og gå i trafikken, hvor du kan følge litt bedre med på hva som skjer rundt deg ved å trykke på knappen på hodesettet.

Rent lydmessig presterer disse klokkene ganske godt. Det vil si, hvor godt varierer litt av hvilken plattform du spiller musikken fra. Med iPhone blir lydbildet vel skarpt i våre ører, hvor spesielt diskanten blir for dominerende og voldsom, noe som resulterer i at lyden blir vel intens. Med en Android-telefon roer denne diskanten seg noen hakk, men likevel er den for spiss og kraftfull i våre ører. Resten av lydbildet er slettes ikke så ille, men klokkene har en tendens til å miste litt av dynamikken når du når maks volum.

Samtidig er ikke stereo-perspektivet like luftig og godt som vi kunne ønsket oss, selv om den er langt fra dårligst i denne testen. Dette er et hodesett som etter vår mening klarer seg best med «party»-musikk hvor bassen skal være med på å engasjere deg. Setter vi på musikk med en lys kvinnelig vokal, blir diskanten for intens til at vi kan høre på disse over tid.

Fordeler

 • Kompakte
 • God batteritid
 • Velfungerende støykansellering som kan reguleres
 • Flere nyttige tilleggsfunksjoner
 • God bass og mellomtone

Ting å tenke på

 • Diskanten er for skarp, spesielt om du bruker klokkene sammen med en iPhone

Kompakte, eksklusiv design

B&O Play BeoPlay H8

Er du på jakt etter et hodesett som er kompakt og samtidig er laget av materialer som oser av kvalitet, er disse klokkene fra B&O noe du burde ta en nærmere kikk på.

Dette er nemlig testens mest velbygde og eksklusive produkt. Disse klokkene er av on-ear-typen, altså sitter de på ørene dine, og selv om det ofte kan bety litt dårligere komfort, er ikke dette tilfellet her. Disse kan du trygt bruke over lengre perioder. Klokkene får også pluss i boka for å være enkle å betjene, med en berøringsflate på den ene klokken hvor du blant annet styrer volum.

Også dette hodesettet har aktiv støydemping, men den er ikke fullt så aggressiv som de beste kandidatene i denne testen. Den fungerer godt nok til at du fint får dempet mye av støyen rundt deg på vei til og fra jobb, men stillheten er ikke den samme som du får servert med Bose eller Sony.

Lyden er på sin side relativt god. B&O viser nok en gang at de mestrer dynamikk og kvalitet når det kommer til lyse toner. Men når det gjelder bassen og dypmellomtone så er det noe som ikke er like behagelig som de aller beste i testen. Bassen er nemlig litt buldrete og litt vel voldsom sammen med resten av lydbildet.

Det gjør at lyden blitt litt vel buldrende og påtrengende på enkelte musikksjangere. På den andre siden gjør denne bassen vei i vellinga når du lytter til «party»-musikk hvor bassen skal drive mye av inntrykket i musikken.

Samtidig må vi også nevne at hodetelefonene har 14 timers batteritid, noe som i seg selv er nok for mange, men altså lavest i denne testen.

Her kan du lese hele testen av B&O BeoPlay H8 »

Fordeler

 • Elegant design og god byggekvalitet
 • God lyd
 • Enkel betjening
 • Meget god bærekomfort

Ting å tenke på

 • Dyre
 • Ikke sammenleggbare
 • Ikke NFC

For deg som liker retro-design

Sennheiser Momentum Wireless

Sennheisers Momentum-serie har vært på markedet en stund, men viser likevel at de fint holder tritt med en rekke av kandidatene i denne testen.

Utseendet til hodesettet er ganske retro-aktig, noe som faller i smak hos oss. Samtidig er bøylen akkurat passe stram, samt at putene rundt klokkene bidrar til god komfort. I tillegg er vekten relativt lav, slik at du fint kan ha dem på deg over lengre perioder uten ubehag.

Støykanselleringen i disse klokkene er god, men som med flere andre i testen ikke god nok sammenliknet med de aller beste. Her får du en slags mellomting der du fortsatt kan høre mye av hva som foregår rundt deg, i tillegg til at mye kontinuerlig støy blir fjernet.

Lydmessig er disse klokkene gode. De er varmere i klangen enn sine brødre, og er også godt balansert igjennom hele registeret. Mellomtonen er et snev kraftigere og varmere enn hva tilfellet er med PXC 550. Diskanten er derimot litt mer sjenert, og vi skulle gjerne sett denne mer frempå.

Også her er ikke stereoperspektivet like ruvende og bredt som de to beste i testen, men det er likevel bedre enn flere av de dårligste.

Her kan du lese hele testen av Sennheiser Momentum II Wireless »

Fordeler

 • Fin, varm klang
 • Enkelt og robust konstruert
 • God batteritid
 • Lekker lite lyd til omgivelsene

Ting å tenke på

 • Diskanten kunne gjerne vært litt mer fremtredende

Billig og bra

JBL Everest V700 Elite

Komfort er en viktig faktor når du skal ut og reise med hodetelefoner, og dette noe JBL mestere ganske godt med sin nye Everest Elite700. De har nemlig testens største og mest komfortable puter, som isolert sett sitter meget godt mot øret ditt. Dog så klemmer bøylen litt i overkant mye, etter vår mening, selv om dette muligens avtar litt med tiden.

Utseendet på klokkene er slettes ikke verst, men de er veldig massive. De er testens største klokker, og blir for klumpete å ha på seg sammenlignet med de andre alternativene. Samtidig er også batteritiden blant de svakeste i testen, selv om de holder ut i rundt 15 timer på lading.

Hodesettet har videre en godkjent støykansellering. Også her må vi si at de beste i testen er et hakk hvassere, men likevel gjør ikke JBL seg bort på noe vis.

Når det kommer til lyden så den ganske gjennomført og god. Her får du en bass som ikke er overøst av styrke, men faktisk ganske så riktig og snerten av seg. Samtidig så er mellomtonene fullt på høyde, og det eneste vi kan utsette på diskanten er at den er nokså skarp i klangen. Dette kan du redusere på ved å ta i bruk appen fra JBL, som også er ganske så enkel i bruk.

Videre savner vi litt mer perspektiv og luftighet i lydbildet. Det er på ingen måte elendig, langt i fra, men det er heller ikke på samme nivå som de beste i testen.

Fordeler

 • Komfortable å ha på seg
 • God lyd
 • Enkel app
 • God støykansellering

Ting å tenke på

 • Store og klumpete
 • Skarp diskant

Blir for mumlende i lyden

Denon AH-GC20

Neste modell ut kommer fra Denon. Og disse kunne potensielt vært med og knivet om de beste plassene.

Byggekvaliteten til disse klokkene er nemlig meget god, hvor bøylen og klokkene er faste og fine uten noe skrangling og slingring i valsen, med noen øreputer om nok er blant de aller mest komfortable vi har testet.

Passformen er også helt topp, de sitter meget godt på hodet, og nedre del av klokkene klemmer godt inntil underkanten av øret. Samtidig sitter knapper til å justere volum, hoppe mellom sanger eller pause musikken lett tilgjengelig.

Vi kan også slå et slag for den aktive støydempingen, som også fungerer godt. Den er ikke fullt like god som hos Bose og Sony, men fullt på høyde med for eksempel Sennheiser PXC 550 – selv om den ikke kan reguleres på den samme måten som med Sennheisers alternativer.

Dog er ikke lyden så god som vi skulle ønsket oss. Klokkene er en av testens aller mest basstunge, og for å dempe den noe må du inn via en egen app for å justere. Samtidig er resten av mellomtonene og diskanten mumlende, akkurat som det ligger et slags filter foran elementene som ikke slipper igjennom de skarpeste tonene. Dette lar seg heller ikke «redde» med å justere kraftig i appen.

Likevel skal hodesettet ha pluss i margen for å ha et bredt stereoperspektiv.

Fordeler

 • Solid byggekvalitet
 • God komfort
 • God batteritid
 • God støydemping

Ting å tenke på

 • Basstunge
 • Mellomtonen og diskanten blir for «mumlende»
 • Trenger app for å rette på inntrykket

Støyreduksjonen er på ville veier

Sony MDR-100ABN

Sony har med tre hodesett i denne testen, og mens det ene glitrer gjør det andre en ganske bedrøvelig figur.

Om vi starter med byggekvaliteten så er ikke denne like raffinert og gjennomført som med MDR-1000X. Du sitter igjen med litt vel mye plastfølelse, samtidig som det kjennes litt «skranglete» satt sammen – sammenlignet med sin storebror.

Dog kan vi ikke si at komforten er så aller verst på disse heller. De har en relativt lav vekt å vise til, og polstringen på klokkene gjør at du fint kan ha de på deg over lengre perioder av gangen.

Byggekvaliteten er ikke det som trekker ned dette hodesettet mest. Det er det støykanselleringen som gjør. Vårt første møte med dette hodesettet var for noen måneder siden, hvor vi var på langtur til Japan. Etter noen få timer på flyet angret vi bittert på at vi la våre vanlige Bose-klokker hjemme.

Støydempingen har nemlig en tendens til å lage mer støy enn den tar vekk. Spesielt på flyet ble motorstøyen fra selve flyet erstattet med plagsom støy laget av klokkene selv. Og gir kraftig trekk i vår bok.

For selve lydkvaliteten i dette hodesettet er slettes ikke verst. De har nemlig mange likhetstrekk med storebror 1000X. Lydbildet er balansert med akkurat passe mengde bass, mellomtone og diskant. Det eneste vi savner fra testvinneren er det brede stereoperspektivet.

Fordeler

 • God og balansert lyd
 • God komfort

Ting å tenke på

 • Støyreduksjonen fungerer dårlig
 • Lekker en del lyd til omgivelsene

Oppdatert 20. desember 2017: Byttet ut Bose QC 35 med QC 35 II, Sony MDR-1000X med WH-1000XM2. La til Beats Studio 3 Wireless og Sony WH-900. Justerte noen karakterer. 

Oppdatert 15. desember 2016: Vi har lagt til Beoplay H9. 

Prisguiden.no er en kommersiell partner av Tek.no. De leverer oppdaterte priser, prisvarsling og produktinformasjon. Du kan lese mer om Prisguiden her »

Libratone Q Adapt On-Ear

B&O Play BeoPlay H9

Sony WH-H900

Beats by Dr. Dre Studio 3 Wireless

Bowers & Wilkins PX

Bose QuietComfort 35 II

Sony WH-1000XM2

Plantronics BackBeat Pro 2

Denon AH-GC20

Sony MDR-100ABN

JBL Everest V700 Elite

Sennheiser PXC 550

Sony MDR-1000X

Bose QuietComfort 35

Sennheiser Momentum Wireless

B&O Play BeoPlay H8

Norges beste mobilabonnement

Januar 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen