SAMLETEST: Bærbare PC-er til studenter

Samletest Bærbare PC-er til studenter

(Bilde: Andrea Bruer/Tek.no)

Du får en utrolig god bærbar PC for under 7000 kroner – vi har testet fem av dem

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Lenovo Ideapad 320S

Lenovo IdeaPad 320S har et diskré og elegant design. Den er utformet i matt, grå aluminium.  Tastaturet er lysegrått med hvite bokstaver. Rammen rundt skjermen er utformet i sort, og kantene på rammen er ganske smale. 

Maskinen oppleves som solid, og har en vekt på 1,43 kg – og med en tykkelse på 1,93 cm er den både den nest tyngste og nest tykkeste maskinen i testen. Det slanke designet gjør dog en god jobb i å skjule dette, og maskinen virker godt balansert.

Lenovo IdeaPad 320S

Skjerm: 14 tommer, 1920 x 1080, antirefleks
Prosessor: Intel® Core i5-7200U / 2.5 GHz
Grafikk:  Intel® HD Graphics 620 
Lagring: 128 GB PCIe-SSD
Minne:  4 GB
Tilkoblingsmuligheter: 1 x USB 2.0, 1 x USB-C 3.0, HDMI, minnekortspor (SD; SDHC; SDXC; MMC), lyd inn/ut
Vekt:  1,69 kg
Operativsystem:  Windows 10
Pris: 5995,-

Det er også den eneste maskinen i testen hvor vi kan løfte opp lokket uten å bruke begge hender – dette selv om lokket også kjennes solid, og ikke gir etter i påfallende grad når vi trykker på det.

Lenovo er kjent for gode tastaturer, og denne maskinen er intet unntak. Tastene er dype og gode å skrive på, og tastaturopsettet er ellers som man forventer – ingen større avvik eller overraskelser.

Pekeplaten er visuelt delt i to nederst for å markere hvor venstre- og høyretastene skiller seg fra hverandre. Pekeplaten oppleves ellers som presis, og har en god balanse mellom å være matt og glatt.

Lenovo IdeaPad 320S har et diskré og upåfallende design. Foto: Andrea Bruer/Tek.no

Høyttalere, batteritid og skjerm

Høyttalerne er greie nok. Det er merkbart at det ikke har vært noe samarbeid med et lydfirma i utformingen av disse, og lyden er derfor – som man bør forvente i en laptop – ganske spinkel og metallisk.

Batteritiden målte vi til 10 timer og 45 minutter – noe som burde holde lenge for de fleste, men vi må bemerke at batteritesten vår er ganske lite krevende for maskinen, så i reell bruk vil du nok havne et sted under dette. Likevel er dette gode tall. 

Lenovo IdeaPad 320S sin skjerm har en del å gå på når det kommer til korrekt fargegjengivelse. Foto: Andrea Bruer/Tek.no

Skjermen er matt og har godt med lysstyrke. 

Hva angår fargegjengivelsen har dog Lenovo IdeaPad 320S en del å gå på:  67 prosent korrekt gjengivelse av sRGB-farger og 56 av Adobe RGB tilsier at man nok bør kalibrere skjermen godt om man skal bruke den til fargesensitivt arbeid.

Ytelse – grafikk og prosessor

Lenovo IdeaPad 320S havner på nest siste plass når vi tester spillytelse og prosessorytelse i Handbrake. Dette er litt overraskende tatt i betrakting at dette er den eneste i5-prosessoren i en test blant i3-prosessorer – alle 7. generasjon.

Det er altså egentlig ingenting som tilsier at vi skulle fått så lave resultater – vi hadde forventet høyere, men selv med alle innstilliger dobbeltsjekket blir resultatet til IdeaPad 320S besynderlig lavt. Vi vektlegger uansett ikke grafikkytelsen så veldig mye i denne samletesten, men heller enklere hverdagsbruk enn å kunne kjøre krevende spill.

I Cinebench-test gjør den det like jevnt som de andre maskinene på alle kjerner, mens i5-prosessoren viser seg frem når vi tester én prosessorkjerne. 

Skrive- og leseytelsen til PCIe-SSD-en imponerer også. NVMe-disken har desidert best leseytelse i testen, og nest best skriveytelse.

Viften er ikke merkbar når vi har flere faner oppe i Chrome og kjører video samtidig, men merkes svakt om man kaster tyngre skyts på den.

Konklusjon

Lenovo IdeaPad 320S er den nest tykkeste maskinen i testen, men dette merkes ikke så mye grunnet det elegante designet. Foto: Andrea Bruer/Tek.no

Lenovo IdeaPad 320S passer nok best for de som ikke er alt for kravstore når det kommer til grafikkytelse og prosessorytelse.

Om du vil ha god fargegjengivelse bør du nok også se til en av de foregående maskinene i testen – eller investere i en skjermkalibrator. 

Disken er dog kjapp til å lese og skrive, og kombinert med et veldig behagelig tastatur, god batteritid, god byggekvalitet, grei vekt og en lyssterk, matt skjerm er dette en helt ålreit maskin til enklere hverdags- og studiebruk. 

På neste side ser vi på billigmaskinen HP 14 >>

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen