Vi har satt tre GTX 1070 Ti opp mot hverandre.

Samletest 3x GTX 1070 Ti

Vi har satt tre GTX 1070 Ti opp mot hverandre. (Bilde: Anders Brattensborg Smedsrud, Tek.no)

Her tar Nvidia regelrett rotta på konkurrenten

Særlig ett av de tre GTX 1070 Ti-kortene imponerer stort.

Rolige karer 

Mens RX Vega 56 presterte godt ytelsesmessig mot GTX 1070, slet kortet blant annet med et høyere strømforbruk. GTX 1070 Ti slekter sterkt på GTX 1080, så det er ingen overraskelse at det krever mer strøm enn GTX 1070. Fortsatt viser likevel Nvidias Pascal-arkitektur seg som overlegen Vega-arkitekturen til AMD når det kommer til energieffektivitet.

MSIs Gaming kommer med en ekstra sekspinners strømkontakt i tillegg til den standard åttepinneren, men dette ga ikke kortet et høyere strømforbruk enn de to andre GTX 1070 Ti-modellene i testen. Heller ikke når overklokket, men så kan dette selvsagt skyldes at vi ikke justerte på spenningen under overklokkingen vår.

Når det kommer til temperatur og støy får MSIs GTX 1070 Ti Gaming vise seg fra sin aller beste side. I våre tester slår nemlig kortet til med klart laveste temperatur under last, og laveste støynivå.

Nå skal det sies at vi gjør støymålingen vår på 25 centimeter avstand fra kortet, og fra sitteavstand hørte vi ikke særlig forskjell på noen av testdeltakerne. Uansett godt levert av MSI, som viser at det kjøligste kortet ikke også må være det mest støyende, eller omvendt. 

I forhold til hovedkonkurrenten, Vega 56, er det ren utklassingsseier til GTX 1070 Ti-kortene, inkludert Nvidias referansemodell, når det kommer til støy.

Verdt å merke seg er det at kortene til tross for å strekke seg langt under overklokking ikke blir særlig varmere eller nevneverdig mer støyende med økte frekvenser.

 

Neste side: Slik har vi testet »

Gå til side

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen