Samler Norske Apper for iPhone

Slik får du oversikten over alle de norske appene i App Store.

Det sies at mobilapplikasjonsbransjen kan være lukrativ for noen, men for de fleste er det neppe store summer å snakke om foreløpig. En kjapp vei til noen ekstra grunker kan være å samle og organisere informasjon som allerede er tilgjengelig, og det er nettopp dette dansken Olav Rask og hans Supersoftsoftware har gjort med App Store-nyheten "Norske Apper", som ble lansert forrige helg.

Her er nemlig alle de norske iPhone-applikasjonene samlet, og presenteres som "Nyeste", i "Topplisten" eller i de om lag 20 forskjellige kategoriene som appen har å by på. Visningen minner om App Store, og hvis du trykker på en av dem blir du sendt videre til originalbutikken. Hvis du finner det vanskelig å lete frem de norske appene til din iPhone, må vi medgi at dette kan være en nyttig app.

Når du åpner programmet vises de nyeste norske appene, men i første omgang er det mer interessant å se på Topplisten. Her finner vi 1881, Jobboversikt og StudentAppen på de tre første plassene. Det er imidlertid uklart om disse er rangert etter antall nedlastninger fra App Store eller noe annet. Det virker også litt rart at både Småbåtradioen og FinnEnFrilanser ligger foran blant andre Yr.no og TV 2 Nyhetene i Topplista. I alle tilfeller savner vi en oversikt over de appene som er lastet ned flest ganger den siste uka, siste måneden eller det siste året.

Søk selv, spar 7 kroner

Applikasjonen Norske Apper koster 7 kroner i App Store. Det er akkurat så lite at du kanskje er tilbøyelig til å gi den et forsøk, selv under tvil. Det er også så mye at du kanskje spør deg selv hvorfor du gadd å bruke 7 kroner på dette i stedet for en av de norske betalingsappene eller et spill. Det du får for pengene dine er altså en grei oversikt over norske apper i App Store, selv om du ville funnet frem til flesteparten av dem ved å søke på "norsk" eller "Norge".

Norske Apper er definitivt ikke verdt mer enn 7 kroner, i alle fall ikke foreløpig. Med bedre rangering og bedre lister, så har den kanskje noe for seg. At appen kan være god butikk for Supersoftsoftware hersker det liten tvil om, men som utviklernavnet antyder: dette er en lettvekter i App Store.

Kjøp Norske Apper for 7 kroner her

(Kilde: tips)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen