Samler mobil og fast

TeliaSonera har valgt å teste ut teknologien i Danmark, og har inngått et samarbeid med Motorola i utviklingen av teknologien.

- Konseptet går ut på at man hjemme er koblet til en ”hjemmesone”, hvor da mobilen fungerer som en fasttelefon via ADSL-linjen. Når man så går ut kobler telefonen seg på GSM-nettet og blir en mobiltelefon, sier direktør i Telia, Jesper Brøckner.

Kobler seg automatisk på fastlinjen
Hjemmesonen har ifølge Berlingske Tidende en radius på 25 til 50 meter, og teknologien er basert på ADSL og blåtann.

Det skal også la seg gjøre for hele familien å være koblet til hjemmesonen. Alle mobiltelefoner vil altså kunne være fasttelefoner når de er i huset. Hvordan dette skal fungere i praksis sies det lite om.

- Det er mulig å ringe direkte til et av numrene i husstanden, og på den måten får mobiltelefonen så å si et ekstra nummer, sier Brøckner.

En annen fordel ved tilbudet er de lave prisene man betaler med fasttelefoni, som er flere ganger billigere i bruk enn mobiltelefoner i Danmark som i Norge.

Inntil videre er produktet kun tiltenkt privathjem, men Jesper Brøckner vil ikke avvise at det kan komme på tale å tilby dette til bedrifter i fremtiden.

- Det er jo ikke umulig at man kan sette ut flere sendere så det også kan bli aktuelt for bedrifter, sier han.

Han er overbevist om at det nye produktet vil bli godt mottatt på det danske telemarkedet.

- Vi ser allerede at folk kutter ut fasttelefonen og kun har mobiltelefoner. På denne måten får de muligheten til å nyte godt av begge verdener, sier Brøckner.

Det nye produktet som Telia kaller ”Telia mobile @ home” blir inntil videre testet av 50 privatkunder og interne medarbeidere hos Telia Danmark.

Norske Teletopia tilbyr et lignende produkt til sine abonnenter, der man har mulighet til å betale fasttelefon-priser når man bruker mobiltelefonen i hjemmet (se saken Mobil som fasttelefon).

(Kilder: Infopaq.dk, Berlingske Tidene, TeliaSonera )

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen