Samarbeider om trådløst i fly

Connexion er en del av Boeing-konsernet og arbeider spesielt med å tilby Internett-tilgang om bord i fly. Nå har Connexion innledet et samarbeid med Intel, for å fremme tjenesten ytterligere.

Ved hjelp av Connexions teknologi kan man sjekke e-post, surfe på nettet, chatte og benytte VPN-aksess om bord i fly. En toveis satelitt sørger for linken mellom flyet og bakkebasert samband, og skal ifølge Boeing gi en båndbredde på opp til 20 Mbit/s.

Om bord i flyet kan man kople seg til nettet via en PC med trådløst nettverkskort. Man oppretter en ny trådløs profil på maskinen, logger inn og så er man i gang.

Tjenesten er langt fra gratis, og foreløpig ligger prisen typisk på $29,95 for ubegrenset tilgang på én flight. Eventuelt kan man velge å betale $9,95 for én times tilgang, og deretter faktureres $0,25 per minutt.

Allerede nå er Connexions teknologi tilgjengelig i et 70-talls flymaskiner verden over, i mer enn 100 daglige ruter. Flyselskaper som benytter teknologien inkluderer blant andre Lufthansa og SAS Braathens.

Du finner mer informasjon på Connexions nettside.

Se også sak hos vår søsterside Amobil.no: Surf i lufta med Netcom.

(Kilder: Intel, Boeing, Dancewithshadows)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen