Samarbeider om PCI Express

En publikasjon på Nvidia sine nettsider røpet tidligere i år at selskapet hadde fått en unik plass hos Intel. På ti Intel Channel Conference har Nvidia fått æren av å holde såkalte "keynotes" og snakke om GeForce 6XXX, PCI Express og Shader 3.0. Programmet pågikk i ca. fem uker og ble vist til ca. 8000 partnere.

De to gigantene formet et eget slagord i denne forbindelsen: "Nvidia and Intel - A winning combination".

Nvidia har bekreftet denne uken at Intel har kjøpt tusenvis av PCI Express grafikkbrikker. Disse skal brukes i testing, utvikling, SDK og demonstrasjoner.

I en pressemelding sies det at bedriften jobber "hånd i hånd" med Intel for å integrere PCI Express grafikkbrikker bl.a. mot Grantsdale. På samme tidspunkt skrives det også at man allerede har levert nærmere 4000 PCI Express kort.

Både Intel og Nvidia vil begge utvilsomt dra nytte av dette bekjentskapet. Det kommer til å være lettere for begge de to aktørene å selge sine PCI Express produkter ettersom de to komponentene er avhengige av hverandre (hovedkort/skjermkort). Dette vil nok først og fremst skape et konkurransefortrinn for Nvidia, som "bare" er avhengig av at Intel selger sine Grantsdale-løsninger til systemintegratører.

 

(Kilder: Nvidia)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen