Samarbeider om optisk lagring

Alternativ tekst mangler

Japanske Sony og Nec skal overføre sine divisjoner for optisk lagring til et nytt selskap. Det nye "joint venture"-selskapet blir eid 55 % av Sony og skal begynne virksomheten den 1. april neste år.

Arbeidsområdene for det nye selskapet blir CD/DVD-markedet, inkludert de kommende standardene som HD DVD og Blu-ray. Det anslås at selskapet vil kontrollere rundt 20 % av det globale markedet for optisk lagring, kun slått av Hitachi-LG Data Storage (HLDS).

HD DVD eller Blu-ray?
Et poeng ved denne sammenslåingen er at de to selskapene hittil har stått på hver sin side i formatkrigen - HD DVD vs Blu-ray. Mens Sony har vært tilhenger av Blu-ray, har Nec vært en av pådriverne for HD DVD. Det gjenstår å se om Sony får presset Nec over på Blu-ray, eller om dette bare resulterer i bredere støtte for begge standardene.

Total årlig omsetning for de optiske divisjonene hos Sony og Nec skal være rundt 1,85 milliarder dollar, basert på tall fra regnskapsåret som sluttet i mars.

Ifølge selskapene skal samarbeidet blant annet kombinere Necs LSI-teknologi med Sonys ekspertise innen optiske lesere (pick-ups). Håpet er å vokse seg større enn Hitachi-LG, som kontrollerer rundt 28 % av det totale markedet for optiske enheter.

Tidligere har også Samsung og Toshiba slått sammen sine optiske divisjoner. Dette skjedde i 2003.

(Kilde: Extremetech)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen