Samarbeider om nytt GPS-system


Den tyske bilprodusenten Volkswagen informerte nylig at de arbeider med et satelittnavigasjonsystem basert på programvare fra søkegiganten Google. En prototyp på en bil med dette systemet ble vist frem på CES-messen i Las Vegas tidligere i år.

Løsningen vil gjøre det mulig å vise omgivelsene i 3D-grafikk, slik at topografien bilen befinner seg i blir gjengitt med et digitalt tredimensjonalt bilde. Til dette vil det benyttes en grafikkbrikke fra Nvidia.

Systemet vil i følge X-bit Labs bygge på teknologi og bilder fra Googles satelittbildetjeneste - Google Earth. Dette programmet er i all hovedsak er bygd på kode fra selskapet Keyhole, et selskap som ble kjøpt opp av Google i oktober 2004.

I tillegg vil systemet benytte seg av en teknologi ved navn Keyhole 2 NV, som skal gi tredimensjonale bilder. Denne teknologien støttes kun av grafikkbrikker fra Nvidia.

En talsmann for Volkswagen sier til Reuters at selskapet foreløpig ikke har noen klare planer om å benytte navigasjonsystemet i sine biler. Allikevel viser det tydelig at Google stadig ekspanderer til nye markeder.

(Kilder: Reuters, X-bit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Mai 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Chili Large 10 GB


Jeg er superbruker:

Chili X-Large 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen