Samarbeider om mobil-TV

Det er først og fremst i Asia at mobil-TV har slått an. Sørkoreanerne tok i fjor med stor suksess i bruk standarden DMB for TV-titting på mobilen. DMB står for Digital Multimedia Broadcasting, og gir mulighet for både radio, lavkvalitets fjernsyn, multimedia og data.

Flere europeiske land med Tyskland i spissen, vil starte DMB-sendinger i løpet av året, men skandinavene ser ut til å holde igjen.

Nyere og bedre
De to mobilprodusentene Nokia og Sony Ericsson snur rykken til DMN, og går nå i stedet sammen om å heller utvikle den nyere og mer effektive teknikken DVB-H, Digital Video Broadcasting-Handheld.

- Dette vil sikre at mobile TV-tjenester og pilotprosjekter fra 2006 og fremover har støtte for terminaler fra flere produsenter. Et mangfold av teknologier vil gi forbrukerne tilgang til ulike typer innhold på mobiltelefonen, skriver selskapene i en pressemelding.

Det går også frem at Sony Ericsson og Nokia har identifisert DVB-H som den foretrukne teknologien for kringkasting av mobil-TV over det digitale bakkenettet, og begge parter er ifølge pressemeldingen aktive i den pågående standardiseringen og teknologiutviklingen for å skape en forbedret brukeropplevelse av mobil TV.

 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen