Samarbeider om 32 nm

IBM har kommet i en posisjon der de samarbeider stort sett med de fleste selskapene som har interesse av halvlederindustri og produksjonsteknikk. På listen finner vi blant annet AMD, Chartered, Freescale, Infineon, Samsung, Sony, Toshiba og flere.

Denne uken ble det også annonsert at Hitachi kommer til å starte et samarbeid med IBM innen 32 nm halvlederteknologi. Foreløpig er dette et samarbeid som strekker seg over to år. I praksis kommer Hitachi til å være med å dekke en del av utviklingskostnadene mot at man får bruke teknologien til å utvikle egne produkter.

Samarbeidet settes til liv i IBMs Watson Research Center og College of Nanosale Science and Engineering - begge lokalisert i New York. De første produktene som benytter denne 32 nm-teknikken ventes å dukke opp en gang i løpet av 2009.

Intel først til 32 nm?

Intel er nå en av de få som ikke er på listen over IBMs samarbeidspartnere på slik teknologi. Selv om konkurransen kanskje synes noe hard, har Intel allikevel lovet å være klar med de største 32 nm--prosessorene allerede ved årsskiftet.

For Intels del er dette trolig snakk om testeksemplarer, noe som betyr at de første "Nehalem"-prosessorene nok vil være produsert med 45 nm-teknikk.

Pr. dags dato produserer både IBM og Intel prosessorer med 45 nm-teknologi, mens AMD fortsatt befinner seg på 65 nm med sine prosessorer og 55 nm med sine grafikkprosessorer.

(Kilde: The Register)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen