Samarbeider for miljøet

Alternativ tekst mangler

Hvis du kaster den gamle mobiltelefonen din rett i søpla, risikerer du å utsette naturen for en rekke miljøfarlige stoffer.

For å slå et slag for naturen i fremtiden har nå flere mobilprodusenter, operatører og naturorganisasjoner inngått et samarbeid. Målet er å lage mer miljøvennlige mobiltelefoner.

Blant de selskapene og organisasjonene som deltar i samarbeidet, finner vi Nokia, Panasonic, TeliaSonera og Verdens Naturfond, skriver Mobil.se.

Et av kjernesakene i det nye miljøsamarbeidet er å minske strømforbruket i sammenheng med mobiltelefoner. Svært mange mobilbrukere lar nemlig laderen stå i veggen også når de ikke lader telefonen. Problemet er at laderen trekkes strøm uansett som den lader en telefon eller ikke.

Dra ut kontakten!
Nokias bidrag til å minske strømforbruket skal være å legge inn en oppfordring på sine mobiltelefoner om at du husker å dra ut ladekontakten av veggen når du ikke lader telefonen. Denne oppfordringen vil i følge Mobil.se først dukke opp på finnenes mobiltelefoner fra midten av neste år.

Ett annet fokusområde for samarbeidet er resirkulering og gjenbruk av gamle mobiltelefoner. Mobiltelefoner som kastes rett i søpla i stedet for at de blir levert som spesialavfall til for eksempel elektronikkbutikker, er et stort problem for miljøet. Derfor vil selskapene som deltar i samarbeidet undersøke forskjellige metoder for behandling av gamle telefoner rundt om i verden og finne ut hvilke løsninger som fungerer best.

(Kilder: Mobil.se

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen