Samarbeid om nytt 3G-nett?

Alternativ tekst mangler

I dag finnes det to UMTS-baserte 3G-nett i Norge. Telenor og Netcom har hvert sitt, mens operatøren Tre sitter på retten til å bygge ut et tredje. Samferdselsdepartementet har også utlyst en fjerde 3G-konsesjon, som flere aktører har søkt på. Blant søkerne på konsesjonen finner vi Hello, Network Norway, Teletopia og en anonym søker.

Nå spekuleres det i om Hello-sjef Nadir Nalbant vil samarbeide med sine konkurrenter om den fjerde konsesjonen. – Jeg syns faktisk at alle vi som i dag er tjenesteleverandører og ikke har nett burde samarbeide om å bygge et 3G-nett, sider Nalbant til Teleavisen.

I dag har Netcom og Telenor til sammen 90 prosent av mobilmarkedet i Norge. Nalbant tror at et eget 3G-nett vil gi Telenor og Netcom sterkere konkurranse.

I konsesjonsvilkårene til den fjerde 3G-lisensen står det at nettet kun trenger å dekke 30 prosent av befolkningen. Det vil i praksis si Oslo og omegn. Prisen på dette er i følge Teleavisen anslått til mellom 400 og 500 millioner kroner, altså en betydelig sum for en liten aktør.

Dersom Hello, Network Norway og Teletopia slår seg sammen om å bygge et felles nett, vil kostnaden for hver aktør bli mye mindre.

Nalbant sier til avisen at et samarbeid også ville få Tre til å bestemme seg om de vil bruke konsesjonen de sitter på i Norge. Tre har nemlig ikke satt i gang utbygging av sitt nett, selv om de har hatt konsesjon siden 2003.

Hvorvidt Nalbant og de andre 3G-søkerne kommer til å slå seg sammen er imidlertid høyst usikkert. Like usikkert er det om det faktisk foreligger konkrete planer i det hele tatt.

(Kilde: Teleavisen)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen