ANBEFALING: «Samantha» fra filmen Her kan komme i 2029
Anbefaling
(Bilde: Warner Bros.)

«Samantha» fra filmen Her kan komme i 2029

Det tror Google-futurist Ray Kurzweil.

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Har du ennå ikke somlet deg til å se den futuristiske "Her" på kino? Kjapt oppsummert handler Spike Jonze-filmen om en mann som forelsker seg i en kunstig intelligens, kalt Samantha. Tenk deg tjenester som Siri eller Google Now, bare langt mer avansert og menneskeliggjort.

NB! I sitatene lenger ned kommer det et par spoilers fra filmen

Ifølge The Verge har den anerkjente futuristen Ray Kurzweil skrevet en anmeldelse av filmen på bloggen sin. Kurzweil jobber i Google med nettopp maskinlæring og stemmeprossessering, som er det som gjør Samantha så spesiell.

– "Samantha" i 2029

"Samantha".
"Samantha".Foto: YouTube

Futuristen har vurdert noen av tingene som presenteres i "Her", og sannsynligheten for når noe lignende vil være mulig å få til i virkeligheten.

"Jeg ville plassert noen av elementene i Jonzes film rundt 2020, noen år fra eller til. Slik som som den spydige, men sjenerte spillfiguren som han henger med. Og kameraet som er på størrelse med en nål og som kan festes i ansiktet som om det var en fregne. Andre elementer virker mer som 2014, for eksempel flatskjermene, nettbrettene og mobilenhetene", skriver Kurzweil i filmanmeldelsen.

"Samantha selv ville jeg plassert i 2029, når steget mot menneskelig kunstig intelligens er relativt troverdig. Det er imidlertid noen inkongruenser. Mye av spenningen i filmen kommer av at Theodores kjæreste ikke har en kropp. Men dette er en urealistisk tanke. Det vil være teknisk sett en triviell sak i fremtiden å gi henne en virtuell fremtoning som matcher hennes virtuelle, auditive nærvær, for eksempel ved bruk av linser som viser bilder på Theodores netthinner," skriver han videre.

Utvikler oss sammen med teknologien

Kurzweil tror derimot ikke at det vil bli snakk om "mann mot maskin", ei heller at det egentlig vil oppstå kjærlighet slik som i filmen, mellom mennesker og kunstig intelligens (AI).

Han tror altså at vi mennesker utvikler oss i tråd med teknologien. At selv om vi kanskje ikke har mobiltelefoner, smartbriller eller vibrerende armbånd som en del av vår biologiske fysiognomi, men at slike dingser i økende grad vil være med å forme oss som mennesker.

Bekymret for kunstig intelligens?
En av tre jobber kan bli overtatt av roboter »

(Kilder: The Verge, Kurzweilai.net )

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen