Salget av Linux-servere øker stort


HP solgte flest Linux-servere i 2003

HP tok førsteplassen ved å selge flest Linux-servere i fjor, mens IBM og Dell tok henholdsvis andre- og tredjeplassen. Med en generell økning på hele 63 prosent, sammenlignet med 2002, har Linux-industrien stor grunn til å juble.

Linux-miljøet har i den senere tid opplevd stadig økende press fra konflikten med SCO Group, som påstår å ha krav på lisenspenger for 2.4-kjernen eller nyere. Til tross for denne konflikten økte salget av Linux-servere eksplosivt i 4. kvartal 2003, og man kan vel dermed stadfeste at SCOs krav ikke tas alvorlig. Stikk motsatt ser det faktisk ut som om konflikten har ført til god propaganda for Linux og at kundene har gjort opp sin egen mening der Linux har kommet seirende ut.

SCO Group ser nok ikke nødvendigvis med blide øyne på det som skjer, men dersom selskapet skulle vinne rettsaken mot IBM, vil det ligge en gullgruve i vente. Svært få har imidlertid tro på at dette vil skje. Salgstallene har nok også ført til at Microsoft nå karakteriserer Linux som en enda større trussel enn tidligere.

Til sammenligning kan det nevnes at salget av Windows-servere bare økte 16 prosent, men at inntekten ble firedoblet sammenlignet med tallet for Linux-servere (950 millioner dollar mot 3,9 milliarder dollar). Grunnen til forskjellen i pengestrøm er selvsagt lisenskostnadene.

Rent generelt blir IBM, HP og Sun Microsystems karakterisert av IDC som de mestselgende server-leverandørene.

 

(Kilder: Cnet, Gartner, IDC)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen