Salget av svære TV-er har tatt helt av
(Bilde: Montasje/Shutterstock)

Salget av svære TV-er har tatt helt av

To uker med OL sender salget til værs.

Når de tjueandre olympiske vinterlekene startet rett før helgen, hadde allerede mange nordmenn bestemt seg for å nyte OL på store TV-skjermer i stua. Det har nemlig nærmest blitt en trend blant nordmenn å investere i ny TV i forkant av OL.

Elkjøp er blant bedriftene som har merket en markant økning i TV-salget i forkant av lekene, og det er utelukkende store skjermer folket vil ha.

– Ser vi på salget vårt av TV-er på 46 tommer eller mer har vi en vekst i salget de siste 14 dagene på hele 52 prosent i forhold til samme periode i fjor, sier Lars Hoel, salgssjef for lyd og bilde hos Elkjøp.

- Typisk norsk

TV2 har sikret seg rettighetene til å sende alt av øvelser fra Sotsji, og vil i løpet av de drøye to ukene lekene foregår ha direktesendinger fra morgen til kveld. Alt kan også strømmes via nettet, men skal vi tro Hoel så vil det norske folk nyte det hele fra sofaen.

– Det er typisk for nordmenn at vi kjøper ny TV til vinter-OL, noe vi spesielt merker på salget av de større TV-modellene våre de siste ukene. Det har rett og slett tatt helt av, sier Hoel.

At nordmenn kjøper ny TV rett før OL, betyr ikke at det blir rent lite strømming av sendingene over Internett. TV2 har forbredt seg på den heftigste pågangen noen sinne.

– Vi har tatt i utgangspunkt i NRKs suksess med ski-VM i 2013. Da oppga statskanalen å ha hatt 140.000 samtidige seere, sa leder i TV 2 sumo, Kristian Bruarøy, til oss i forrige uke.

Under ski-VM måtte NRK på det meste sende ut 200 GB data per sekund.

Større enn 44 tommer

Det er ikke bare i forkant av OL at vi kjøper oss ny TV. Tall fra Elektronikkbransjen viser at vi kjøpte hele 415 000 nye TV-apparater i fjor, der nesten en tredjedel av skjermene var større enn 44 tommer.

At vi nordmenn liker store TV-er kan vi også se av statistikk hentet fra vår Prisguide. I skrivende stund er seks av de ti mest populære modellene på hele 55 tommer, og den minste på topplisten måler 46 tommer. Flere 65-tommere er også med, og vi finner modeller fra både Sony, Samsung, LG og Philips. 

Dette er de ti mest populære TV-ene akkurat nå:

  1. Samsung UE55F8005

  2. Philips 65PFL9708

  3. Samsung UE65F9005

  4. Philips 55PFL8008S

  5. LG 55EA980W

  6. Samsung UE55F9005

  7. Sony KDL-55W807AS

  8. Sony KDL-55W905A

  9. Samsung UE46F8005

  10. Sony KDL-50W656ASAE

Lovgivningen rundt homofili i Russland har skapt mye oppmerksomhet:
Google er en av gigantene som markerer hva de mener om saken »

(Kilde: Pressemelding/Elkjøp)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen