(Bilde: jules2000, Shutterstock)

Salget av SSD-er eksploderer

Og det kan vi takke bærbare PC-er for.

SSD-er er i vinden for tiden, etter at de hadde sitt store gjennombrudd for forbrukerne i 2007. Med lynraskt minne innabords og ingen mekaniske deler, serverer de langt raskere lagringsplass enn hva harddiskene kan stille opp med. I tillegg kan de lages veldig små, og over de siste årene har prisene falt ned til et nivå folk flest kan svelge.

Nå begynner det nemlig virkelig å løsne, og det er forventet av salget av SSD-ene vil øke med hele 87 prosent i år. Dermed vil det bli solgt over 64 millioner SSD-er på verdensbasis i 2013, skal vi tro analysebyrået IHS.

Og til tross for at PC-markedet er katastrofalt dårlig, med nettbrett og smarttelefoner som tar stadige større biter av kaka, er det Ultrabooker som utgjør det største nedslagsfeltet for antall solgte SSD-er. For i løpet av året vil hele 70 prosent av alle SSD-er sitte i en Ultrabook, skal vi tro IHS.

Spås en lysere fremtid

Det er heller ingenting som tyder på at salget av SSD-enheter vil stagnere i årene som kommer. Markedet er ventet å vokse med cirka 30 prosent i året, før det vil flate ut i 2017.

Slår IHS sine prognoser til, vil det i så fall selges hele 225 millioner enheter ved utgangen av 2017. 

For at tynne og lette bærbare PC-er skal kunne hamle opp med den økende interessen for nettbrett og smartmobiler, satser produsentene nå på bruk av SSD-er og kraftigere prosessorer.

Dette gjør maskinen kraftigere, og øker følelsen av at den er responsiv under bruk vesentlig. Samtidig har produsentene fått god kontroll på strømforbruket, noe som i sin tur øker batteritiden. Denne utviklingen tror IHS vil gi Ultrabookene og andre tynne og lette maskiner en ny sjanse til å lykkes.

At det selges mange SSD-er er kanskje ikke så rart:
Det finnes nemlig noen veldig gode grunner til at du bør velge det »

(Kilde: Xbitlabs)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen