Salg av 3D-TV raskere enn HDTV

3D-TV-er har solgt mer enn HDTV-er hadde gjort på samme tid etter sin introduksjon på hjemmemarkedet for noen år siden, i følge en rapport fra det britiske markedsundersøkelses- og konsulentselskapet Futuresource Consulting.

Litt av grunnen til dette er fordi prisene på slike TV-er har falt med opptil 40% i noen tilfeller, noe som blant annet skyldes lavere kostnader i forhold til produksjonen av såkalte aktive lukkere i brillene – hvor prisen på 3D-chip-settene har falt. Dette er i motsetning til passiv brilleteknologi som også blir brukt på kino, da dette krever polariserte TV-skjermer, som ikke engang klarer å vise 3D i full-HD 1080p.

En annen årsak kan være at 3D-TV er å anse som noe av det mer eksklusive forbrukerne kan få tak i per dags dato. Produsentene setter disse produktene på pidestallen for å markere seg, og dermed får 3D-TV-er en økt følelse av å være viktig og staselig – noe som bidrar til å øke etterspørselen.

Millionsalg

Futuresource anslår at det vil bli solgt rundt fire millioner enheter i 2010. I Vest-Europa vil tallet være på 1,2 millioner, mens et anslag er på rundt tre millioner i 2011. Over fem millioner apparater ventes å bli solgt i USA til neste år.

Mens HDTV-er vil fortsette å nærme seg toppen på tradisjonelle kappløp innen størrelse på skjerm, tykkelse og bildekvalitet, vil 3D-TV-er fokusere på andre felter som nettjenester og energisparing. På den måten håper produsentene på å få til nye moter og mål som forbrukerne heller vil hige etter.

(Kilder: Futuresource Consulting)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen