Saksøkes for negativ omtale

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Eieren av det australske diskusjonsforumet Whirlpool, Simon Wright, er saksøkt etter at to tråder på forumet inneholdt negativ omtale om et selskap. Saksøkeren er programvareselskapet 2Clix.

De to aktuelle trådene på diskusjonsforumet er "Anyone used 2Clix?" og "2Clix or Not 2Clix?". 2Clix hevder innholdet i disse trådene har ført til lavere salg og krever rundt 750 000 kroner (150 000 australske dollar), pluss omkostninger.

Selskapet krever også at de to diskusjonstrådene blir permanent slettet. Søksmålet har naturlig nok skapt mye oppstyr i Australia, og på Whirlpool er over 6000 poster allerede postet med diskusjon rundt søksmålet.

Dette søksmålet er svært viktig prinsipielt, da det er usikkerhet rundt hvem som juridisk står ansvarlig for innholdet på diskusjonsfora som er åpne for allmennheten. Søksmålet er også viktig med tanke på ytringsfriheten.

En eventuell dom mot Whirlpool i Australia vil imidlertid ikke ha noen direkte konsekvens for praksisen i Norge.

Ikke første gang

Dette er ikke det første søksmålet av denne typen i Australia. I 2001 ble Overclockers Australia saksøkt av selskapet Sunlit etter negativ omtale i diskusjonsforumet. Denne saken nådde imidlertid aldri dom, men medførte store advokatregninger til nettstedets eier.

Søksmålet mot Whirlpool kan leses i sin helhet her.

(Kilde: IDM.net)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen