Saksøker plateindustrien

Den 16 år gamle New York-gutten Robert Santangelo slår tilbake mot plateindustrien etter at han selv ble saksøkt. Santangelo er nemlig beskyldt av en rekke plateselskaper for å ha lastet ned og spredt piratkopiert musikk.

Nedlastningen skal ha skjedd da han var kun 11 år, men dette stopper ikke platebransjen i sin «Piracy Kills Music»-kampanje. Plateselskapene det er snakk om er Warner Music (USA), EMI (UK), Vivendi Universial (Frankrike) og Sony BMG (Japan og Tyskland).

Santangelo og hans forsvarer har forberedt 32 punkter i sitt forsvar, blant annet at Santangelo hevder at han allerede eide CD-ene han lastet ned. Han benekter med andre ord å ha brutt opphavsrettlovgivningen.

Han går også til motsøksmål mot selskapene, med anklager om konspirasjon for å bedra retten, brudd på monopolforebyggende lover og for å komme med harde trusler.

Plateselskapene forsøkte tidligere også å saksøke guttens mor. Plateselskapenes advokater droppet imidlertid søksmålet da det ble bevist at den 42-årige moren ikke engang klarte å skru på en datamaskin.

(Kilder: p2p.net, The Inquirer)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen