Saksøker MSI for dårlig kvalitet


MSI brukte kondensatorer som eksploderte
- og visste det, hevdes det i en amerikansk rettsak.

Rettsaken mot MSI kommer dessuten innenfor de amerikanske "class action"-reglene, som innebærer at Electronic Connection Services Corporation fører rettsaken på vegne av alle som har kjøpt et hovedkort fra MSI i USA siden 1999 - som i så fall også vil dele på erstatningssummen.

Kjernen i saken er i følge Reuters at MSI visste at kondensatorene som de brukte til å fore proesssoren med strøm i en rekke hovedkort var tilbøyelige til å lekke eller til og med eksplodere. Dette fører i sin tur til kortslutninger på hovedkortet og at andre komponenter blir ødelagt. I tillegg til at kondensatorene inneholder mange fæle kjemikalier som produserer dårlig lukt, har disse MSI-kortene forårsaket tap i ti tusenkronersklassen for veldig mange, hevder saksøkeren.

I rettsaken påstår Electronic Connection Services Corporation at MSI var fullstendig klar over at den elektrolytiske blandingen i kondensatorene deres var basert på en formel som ikke holdt mål.

- Hovedkortene har en så dårlig kvalitet og er så fulle av defekter at MSI vet at de feiler konsekvent, og at forbrukerne kan tape enorme mengder informasjon, tid og penger når hvert enkelt hovedkort feiler, står det i anklagerens sakspapirer.

De samme papirene siteter visstnok også en rekke tester og rapporter i amerikanske magasiner om at flere produsenter har hatt problemer med lekkende eller eksploderende kondensatorer. Også hw.no har rapportert om dette problemet før, som er et resultat av at moderne prosessorer og brikkesett krever mer strøm enn tidligere, og at hovedkortprodusentene har hatt problemer med å løse dette. I senere tid har dette derimot ikke vært et særlig stort problem, som tyder på at strømforsyningsproblemene kan være løst.

(Kilder: Reuters/Forbes.com, X-Bit Labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen