Saksøker Gmail.pl-eier

Google har valgt å gå til søksmål mot Grupa Młodych Artystów i Literatów (GMAiL), eller Gruppe med unge artister og forfattere, fordi de har tatt i bruk domenet Gmail.pl som deres portal utad. Izabela Krawczyk, talsperson for gruppen sier at de på ingen måte har registrert domenenavnet for å tjene penger på det. Domenet ble opprettet i november 2006.

- Vi kjøpte domenenavnet helt lovlig, med våre egne penger. Ingen gav oss det gratis. Vi nekter å bli berøvet for hva vi mener er vår eiendom, sier Krawczyk i et intervju. - Vår nettside har et bruksområde. Det er ingen finansiell fortjeneste på dette. Og vi konkurrerer ikke med det amerikanske selskapet, sier hun i det samme intervjuet.

Det er ikke første gang Google har fått problemer med å registrere domenenavn; lignende problemer oppstod i Storbritannia og Tyskland. I Norge eies Gmail.no av selskapet Gallagher & Robertson, som har hatt et produkt med navn Gmail siden 1989. Siden selskapet har benyttet Gmail som varemerke i 15 år, er det å betrakte som et registrert varemerke ifølge norsk lov, ifølge en uttalelse fra Oslo Patentkontor som Gallagher & Robertson har publisert på sin hjemmeside.

(Kilder: Physorg, Gallagher & Robertson A/S)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen