Saksøker for villedende markedsføring

En privatperson fra Washington har saksøkt Microsoft for villedende markedsføring av Windows Vista. Vedkommende skal ifølge nettstedet Betanews kreve rundt 5 millioner dollar (26 millioner kroner) i kompensasjon.

Bakgrunnen for søksmålet er at personen kjøpte en ny PC mot slutten av 2006, en PC som hadde klistremerket "Vista-klar" på seg. Problemet var at PC-en kun var klar for "Home Basic"-utgaven.

I søksmålet påpekes det at Microsoft tidligere har lovet PC-kjøpere gratis eller rimelige Vista-oppgraderinger dersom de kjøpte nye PC etter 28. oktober, men før jul 2006.

Videre refereres det til en tidligere uttalelse av Jim Wong, fra PC-produsenten Acer, om at "Vista Home Premium er den reelle Vistaen", noe som skulle antyde at Home Basic ikke er en "reell Vista".

Det påpekes også at Home Basic mangler en del funksjoner som Microsoft bruker til å markedsføre operativsystemet Vista, som for eksempel Aero-grensesnittet og "Flip 3D"-navigasjonen. Når mange av disse funksjonene mangler i Home Basic-utgaven - som betyr at denne ikke er så veldig forskjellig fra XP.

Microsoft har foreløpig ikke kommentert saken.

(Kilde: Betanews)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen