Saksøker AOL for dataslipp

Alternativ tekst mangler
En av nettsidene som lar deg søke gjennom søkedataene AOL la ut.

Det var i august i år at AOL la ut søkedata for 650 000 av selskapets brukere. Brukerne skulle da være anonymisert ved at brukernavn og IP-adresser var byttet ut med et id-nummer som skulle være usporbart, men det viste seg fort at det var mulig å identifisere mange av brukerne ved å se på hvilke søk de hadde utført.

Tre personer som fant sine egne søk i AOLs logger, har nå saksøkt selskapet under amerikanske personvernslover. De tre forsøker å få søksmålet registrert som et gruppesøksmål, slik at alle andre som fikk sine søk publisert på nettet kan bli med på søksmålet.

Søksmålet blir og begrunnet med at AOL gjorde svært lite for å stoppe eksterne nettsider fra å ta i bruk søkedataene de gjorde tilgjengelig. De har ikke engang gjort det umulig å finne disse nettsidene fra sin egen søkemotor.

AOL var raskt ute og unnskyldte seg for tabben, og skyldte på en forsker som ikke hadde fått tillatelse fra selskapet til å legge ut dataene. Forskeren og en annen ansatt ble sparket, mens selskapets teknologisjef gikk fra stillingen. I etterkant av skandalen sa AOL at de ville utnevne sin første personvernssjef.

To personvernsgrupper har allerede lagt inn klager med den føderale handelskommisjonen i USA, et statlig organ tilsvarende Forbrukerombudet i Norge.

(Kilde: komo news)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen