Saksøker 261 musikkpirater

De 261 søksmålene omfatter kun personer som man regner som større pirater, dvs. at man i gjennomsnitt har distribuert 1000 eller flere kopibeskyttede musikkfiler. Eventuell erstatning kan ligge mellom $750-150000 pr. verk som har blitt ulovlig kopiert. Alle de 261 innvolverte skal ha mottatt én eller flere advarsler ved hjelp av "instant message" over fildelingstjenesten.

RIAA har også annonsert at de vil tilby såkalt "amnesti" til pirater som melder seg for loven og signerer en pakt om at de i fremtiden vil respektere opphavsrettighetene. Til gjengjeld får man en garanti på at man ikke vil bli søksøkt. Programmet henvender seg spesielt til større distribusjonsnettverk.

En advokat fra Electronic Frontier Foundation, oppforderer imidlertid folk til å ignorere RIAAs tilbud - spesielt siden RIAA ikke kontrollerer alle kildene til et eventuelt søksmål.

Global fildeling skal ha sunket med ca. 15 prosent etter at søksmålene startet i juli, men det distribueres fortsatt mer enn 2,5 milliarder musikkfiler pr. måned.

 

(Kilder: Internetnews)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen