(Bilde: Spotify)

Saksøker Spotify på grunn av spillelister

– De er for like våre, sier Ministry of Sound.

Ministry of Sound saksøker musikktjenesten Spotify fordi brukerne hos sistnevnte lager spillelister basert på det London-baserte plateselskapets samle-CD-er. Administrerende direktør Lohan Presencer sier til The Guardian at det krever mye tid og ressurser å kuratere samlingene, og at dette må beskyttes som intellektuell eiendomsrett.

I dag kan en hvilken som helst bruker av Spotify lage egne spillelister med hvilke artister og låter de vil. Ministry of Sound mener imidlertid at denne praksisen kopierer deres arbeid uten at de får noe igjen for det. Samtidig går pengene fra Spotify-bruken til andre plateselskaper enn Ministry of Sound.

– Får ikke betalt

Spotify har tidligere forsøkt å få Ministry of Sound med på musikktjenesten, men et samarbeid har ikke blitt noe av. Presenger forteller at Spotify kun betaler for eierskap av selve låtene, men ikke av tredjepartstjenester som kuratering.

– Vi har spurt dem om dette de siste fire årene, og har forsøkt å få dem i samtale om hvordan de kan lønne oss for kuratering. De sier at de ikke har en løsning for dette i deres modell, sier Presenger til The Guardian.

Spotify bekrefter at de har mottatt søksmålet, men vil ikke kommentere saken ytterligere.

Fått med deg denne nyheten?
Slik fungerer Spotify Connect »

(Kilde: The Guardian)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen